ÖZ SAĞLIK-İŞ’İN ELİ SELDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZA DOKUNDU

İL-ŞUBE BAŞKANLARIMIZ VE TEMSİLCİLERİMİZ AFET BÖLGESİNDE

Geçtiğimiz günlerde  Batı  Karadeniz bölgesinde yaşanan sel  felaketinin sebep  olduğu  can kayıpları ve vatandaşımızın  gördüğü zarar  tüm Türkiye’nin canını yaktı.

Devletin bütün kaynakları ile seferber olduğu afete  HAK-İş Konfederasyonumuz da  Afet İşleri Komitesi ile dahil  oldu.

Konfederasyonumuzun  Kastamonu, Sinop  ve  Bartın’ın  ilçe  ve köylerinde başlattığı yardım faaliyetlerine Sendikamız da tam destek verdi.

 

İL VE ŞUBE BAŞKANLARIMIZ  İLK GÜNDEN BERİ  AFET BÖLGESİNDE

Sendikamızın  il ve  şube başkanları selin yaşandığı  ilk günden itibaren kedi bölgelerindeki  tüm  il, ilçe  ve köylerde  selden etkilenen vatandaşın yardımına koştu.

HAK-İŞ Sinop İl Başkanı  ve  aynı zamanda  Sendikamız Sinop  İl Başkanı  Esra  Gelişli,  Kastamonu  İl Başkanımız Abdurrahman Yılmaz,  Bartın’dan Sorumlu Zonguldak İl Başkan Yardımcımız  Halil Altınçubuk, il yönetimlerimiz,  il ve ilçe kurum temsilcilerimiz selin yaşandığı  ilk saatlerden itibaren hem arama kurtarma, hem de yardım faaliyetlerine aralıksız devam ettiler.

 

AFETZEDELERE TEMEL GIDA  VE  İHTİYAÇ MADDESİ  GÖTÜRÜLDÜ

Öz Sağlık  İş teşkilatları afetin ilk anından itibaren hem evsiz kalan ve yurtlara yerleştirilen vatandaşların imdadına koştu,  hem de  sağlık ve arama kurtarma hizmetlerinde  görev  aldı.

 

SİNOP, KASTAMONU VE BARTIN’DA HAK-İŞ AFET KOMİTESİ, KIZILAY VE  AFAD İLE ORTAK  FAALİYET YÜRÜTTÜK

Konfederasyonumuz  HAK-İŞ’in  AFET KOMİTESİ’nin çalışmalarına destek veren  Sendikamız teşkilatları  ayrıca  Kızılay ve  AFAD’ın yürüttüğü çalışmalarda da  akif rol oynadı.

Sel yüzünden meydana gelen can kayıpları  ile ilgili vatandaşlarımızın acılarını paylaşan  ekiplerimiz, özellikle  Kastamonu’da  Kredi  Yurtlar  Müdürlüğü’ne  ait  yurtlara  yerleştirilen  vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına koştu.

 

Bir yanıt yazın