15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜNDE ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ ANIYORUZ

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ KABİRLERİ BAŞINDA ANDIK

15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü’nün 5. Yıl dönümünde Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkan Yardımcılarımız Mustafa Özüpek, Tuba Gülpemlioğlu ve Süleyman Doğan Ankara Karşıyaka Mezarlığında Şehitlik ziyareti yaptılar, dualar ettiler.

Milli Birlik ve Dayanışma Günü kapsamında gerçekleştirilen programa Konfederasyonumuza bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, Öz Sağlık-İş Sendikamız Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Tesim Özdemir ve 2 No’lu Şube Başkanı Yener Öztürk’ de Katıldı.

Öz İnşaat-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca tarafından, Kur-An Kerim okundu, Şehit ve Gazilerimize dualar edildi.

 

HAK-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN:

“15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

15 Temmuz darbe girişiminin 5. Yılında 15 Temmuz Şehitliğinde konuşma yapan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. Yılındayız. HAK-İŞ olarak 5 yıldır başta 15 Temmuz için hayatlarını feda eden Şehitlerimiz, Gazilerimiz ve bu direnişe katılan bütün milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. 5 yıldır her 15 Temmuz yıldönümünde çeşitli etkinliklerimizle 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız inancıyla hareket ederek bu anlayışımızı sürdürüyoruz. 15 Temmuz yıldönümleri dışında da konfederasyonumuz, mensuplarımız bir yıl boyunca Şehit ailelerimizle, Gazilerimizle dayanışmamızı her fırsatta ortaya koyuyoruz” dedi.

Arslan şunları söyledi:

“15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından konfederasyonumuz, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfıyla ortak bir platform oluşturmuş, iş birliği anlaşması yapmıştır. Sadece 15 Temmuz değil bütün mücadelemizde Şehit ve Gazilerimize sahip çıkma konusunda yeni bir anlayış geliştirmiştir. Bütün illerimizde konfederasyonumuz ve sendikalarımızın etkinliklerinde gittiğimiz yerlerde Şehit ailelerimizi ziyaret edip, gazilerimizi ziyaret edip onların dualarını almak, onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade etmeye çalışıyoruz.  Hain darbe girişiminde milletimizle beraber, konfederasyon mensuplarımız ilk andan itibaren meydanlarda toplanmıştır, hain terör örgütüne karşı ciddi bir mücadele vermiştir”.

 

“15 TEMMUZ GECESİ GERÇEK BİR DESTAN YAZILMIŞTIR”

“Konfederasyonumuzun mensupları ve milletimizin iradesiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 15 Temmuz gecesi gerçekten bir destan yazılmıştır. Bu destanın kahramanlarına, minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz”.

 

HAK-İŞ MENSUPLARI 15 TEMMUZ MÜCADELESİNDE EN ÖN SAFLARDA YER ALDI”

“HAK-İŞ mensupları bu mücadelenin en öf saflarında yer almıştır. Ahmet Özsoy ve Ali Karslı kardeşimiz TÜRKSAT’ı hainlere, ihanet odaklarına teslim etmemek adına TÜRKSAT kampüsünde Şehit edilmişlerdir. Celalettin İbiş Kardeşimiz, birlikte mücadelede ettiğimiz arkadaşımız Genel Kurmay Karargâhı önünde hainler tarafından alçakça, ihanetin zirvesine çıkmış bir tutumla Şehit edildiler. Hakan Gülşen kardeşimiz, abisi ve eniştesi ile birlikte ne yazık ki Külliyenin önünde helikopterden atılan mermilerle Şehit edilmişlerdir. Kazım, Abdullah, Tuncay bir sürü arkadaşımız 15 Temmuz gecesi gazilik unvanını kazanan kahraman kardeşlerimizdir.

HAK-İŞ mensupları olarak şehitlerimizle, gazilerimizle onur duyuyoruz. Bütün Şehit ve Gazilerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımızı duyuyoruz ve bunları ifade ediyoruz.

 

TÜRKİYE DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE BENZERİ OLMAYAN STRATEJİLERİ BOZARAK ADIM ADIM YÜRÜYOR

“Türkiye, Dünyanın hiçbir ülkesinde yapmadığı strateji ve oyunları bozarak adım adım yürüyor. Hala tehlike çok büyük. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlet. Biz güçlü bir ülkeyiz. Tek ve öncelikli amacımız, bu elebaşı terör örgütünün Türkiye’ye getirilmesidir. Türkiye’de hesaba çekilmesidir. HAK-İŞ olarak bu örgütün gerçek yüzünü göstermek öbür taraftan bu örgütle mücadeleye bütün gücümüzle destek vermekteyiz”.

 

“SİNCAN’DAKİ YARGILAMALARA KATILDIK”

“Sincan’daki yargılamalara bir tek HAK-İŞ ve mensuplarımız kitlesel olarak katılıp, bu ihanet örgütünün burada yargılanıp bir an evvel cezalandırılması konusunda öncülük yaptık. Yargılamalara gittik. Yargılamalar sırasında savcılarımıza, hakimlerimize, avukatlarımıza nasıl tavır gösterdiklerini, nasıl alay ettiklerine şahidiz. Savcılarımız ve Hakimlerimiz bunların oyununa gelmedi. Uluslararası hukuka uygun bir şekilde yargılamaları yapmışlardır”.

 

“FETÖ KONFEDERASYONUMUZDA ASLA NUFÜZ EDEMEDİ”

“Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki hain örgüt, 15 Temmuz öncesi ve sonrası Konfederasyonumuza asla nüfuz edemediler. Konfederasyonumuz ve sendikalarımıza karşı olmadık iftiraları, olmadık algı operasyonlarını yaptılar ama muvaffak olamadılar. Bu hain örgüt konfederasyonumuzu parçalamak için yeni sendikalar kurdu ve bunu sahneye sürdüler. Başarılı olamadılar, inşallah bundan sonrada olamayacaklar”.

Duaların okunmasının ardından, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Sendikamız Yönetimi ve bağlı sendikaların yönetici ve temsilcileri Şehitliklere karanfil bıraktılar.

Bir yanıt yazın