HAK-İŞ TEŞKİLATI 15 TEMMUZ ÖZEL GÜNDEMİYLE TOPLANDI

SENDİKAMIZ ADINA GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ ÖZÜPEK KATILDI

HAK-İŞ Teşkilatı,  15 Temmuz özel gündemiyle toplandı. Bağlı Sendikalar ve  İl Başkanlarının katılımıyla  gerçekleştirilen toplantı Zoom  üzerinden yapıldı. Toplantıya Sendikamızı  temsilen Genel Başkan Yardımcımız Mustafa  Özüpek katıldı.

15 Temmuz  özel gündemi ile yapılan toplantıda konuşan  HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verdiği mücadeleyi anlattı, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle andı. Arslan, ulusal ve uluslararası alanda 15 Temmuz’un rövanşını almak isteyen kimi odakların bulunduğuna dikkat çekerek, HAK-İŞ teşkilatını uyanık olması konusunda uyardı.

HAK-İŞ İl Başkanları toplantısına, Genel Başkan Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız ve Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreter Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Öz Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Örgel, Öz Toprak-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Özben, Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü, Öz İnşaat-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özüpek, Öz Güven-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yalçın, OLEYİS Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Yılmaz ve HAK-İŞ İl Başkanları katıldı.

Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan, bu yıl 15 Temmuz’un 5’inci yılına ulaşıldığını belirterek, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bütün üyelerimizle ve milletimizle 15 Temmuz’u anmaya ve o gece yaşananları milletimize hatırlatmaya devam edeceğiz. Türkiye geçilmez diyeceğiz” dedi.

“Etkinliklerimizi 15 Temmuz’un Ruhuna Uygun Olarak Yapıyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak her yıl HAK-İŞ’in anlayışına ve 15 Temmuz’un ruhuna uygun olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Arslan, “15 Temmuz hain darbe girişimine karşı millet olarak ortaya koyduğumuz destanın anlamından, manasından uzaklaşmadan, o gece verilen mücadeleyi canlı tutabilmek için hassasiyet gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“15 Temmuz’u Toplumumuzun Zihninde Tutmaya Çalışıyoruz”

Arslan, “15 Temmuz’u sadece 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde değil, her etkinliğimizde, her toplantımızda 15 Temmuzla ilgili bir şeyleri hatırlatıyoruz. Pek çok etkinliğimizin başlangıcında 15 Temmuz vurgusunu yaparak bu mücadeleyi sürekli toplumumuzun zihninde tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Arslan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Genel Başkan Mahmut Arslan, 15 Temmuz gecesi bağımsızlık mücadelesi uğrunda şehit düşen HAK-İŞ üyesi şehit Ahmet Özsoy, şehit Ali Karslı, şehit Celalettin İbiş, şehit Hakan Gülşen’e Allah’tan rahmet dileyerek, gazi olan üyelerimize ve bütün vatandaşlarımıza şükran ve minnet dileklerini sundu.

 

“Darbe Girişimini Reddettiğimizi Açıkladık”

Arslan, “15 Temmuz hain darbe girişimini öğrenir öğrenmez HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak ivedilikle darbe girişimini reddettiğimizi, buna karşın milletimizle sokaklara çıkacağımızı, demokrasiye sahip çıkmamız gerektiğiyle ilgili bir açıklama yaptık. Darbe girişimine karşı tavrımızı açıkça ortaya koyduk, milletimizi ve üyelerimizi meydanlara davet ettik” diye konuştu.

 

“Sincan’da Nöbet Tuttuk”

Darbecilerin gerektiği şekilde cezalandırılması konusunda hassasiyetlerini her zaman dile getirdiklerini söyleyen Arslan, “Sincan’daki yargılamalarda milletimizden yana olduk. Sendikalarımız sırayla burada nöbet tuttular. Sincan Cezaevi önünde yüzlerce arkadaşımızla beraber açıklama yaparak bu hain örgütün bütün mensuplarının yakalanıp haklarında en ağır şekilde cezanın verilmesi talebimizi her fırsatta dile getirdik” diye konuştu.

 

“FETÖ’cüler HAK-İŞ’e Nüfuz Edemedi”

Arslan, “FETÖ’cü hainler HAK-İŞ’e nüfuz edemedi. Bunu büyük bir gururla ve onurla söylüyorum. Konfederasyonumuzun Yönetim Kurulu başta olmak üzere sendikalarımızla beraber bu hain örgütün nüfuz edemediği tek örgüt HAK-İŞ’tir. Bu da bizim ne kadar sağlam ve ne kadar emin ellerde olduğumuzun önemli bir göstergesidir” dedi.

 

“Devletin ve Milletin Yanında Yer Aldık”

HAK-İŞ’in 17-25 Aralık süreci, Gezi Parkı süreçleri, MİT operasyonu, çözüm süreci gibi pek çok konuda devletin ve milletin yanında yer aldığını, açık ve net bir şekilde tavır ortaya koyduğunu söyleyen Arslan, “Bizim bu tavrımızı ortaya koymamız, Konfederasyonumuzun bu hainlere karşı nasıl mesafeli olduğunun, nasıl uyanık olduğunun en somut göstergesidir. HAK-İŞ bu süreçte başı dik, onurlu bir şekilde FETÖ’ye karşı durmuştur” diye konuştu.

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Anayasa değişikliklerinde, Türkiye’nin demokratikleşmesinde, AB süreçlerinde, vesayete karşı, demokrasiden, özgürlüklerden ve insan haklarını önüne alan bir yaklaşımdan yana olduklarını söyledi.

 

“Henüz Her Şey Bitmiş Değil”

Hala bazı kurumlarda FETÖ’cülerin tasfiyesinin tamamlanamadığını açıklayan Arslan, “Henüz her şey bitmiş falan değil. FETÖ mücadelesi önemli bir aşamada ama bitmiş değil. Bu adamlar her an pusuda. Türkiye’nin ayağının tökezlemesini bekleyen ve dışarda uluslararası emperyalistlerle işbirliği yapan bu hainler hala ayaktalar ve Türkiye için tehdit olmaya devam ediyorlar. Bunların bu ülkedeki başarısı demek bu yapının hepsinin yok olması demektir” dedi.

 

“Uyanık Olmamız Gerekiyor”

FETÖ tehlikesinin henüz sona ermediğini 15 Temmuz’un 5’inci yılında bir kere daha hatırlatan Arslan, “Uyanık olmamız gerekiyor. Bizler bu milletin bağımsızlığı, özgürlüğü, birlik ve bütünlüğü için vatanımızın birlik ve bütünlüğü için şehit olan bütün kardeşlerimizin şehadetlerini unutmayacağız. Bağımsızlığı için her zaman yeni şehitler vermeye hazır olan bu milletin birlik ve bütünlüğüne kast edecek düşmanlara karşı uyanık olmak ve mücadele etmek zorundayız. Bu tehlikeyi bertaraf etmenin yolu mücadeleyi devam ettirmektir” açıklamasında bulundu.

 

“Devletimizin Yanında Yer Almamız Gerekiyor”

Arslan, “15 Temmuz’un sene-i devriyesinde bütün il başkanlarımızın ve sendika başkanlarımızın da içerisinde olduğu bu kutlu gruba mücadeleleri için teşekkür ediyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimine canlarıyla, kanlarıyla destek veren bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonrası için şartlar ne olursa olsun bu tür ihanet örgütlerine karşı uyanık olmak, onların oyunlarının farkında olarak onlara karşı asla müsamaha göstermeden devletimizin, milletimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında yer almamız gerekiyor” dedi.

 

ÖZÜPEK:

“15 Temmuz Gecesi Başta 112 Ekiplerimiz Olmak Üzere Tüm Sağlık Personeli Kahramanlık Destanı Yazdılar”

Toplantıda, Konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları, yöneticileri ve il başkanları da15 Temmuz ile ilgili görüşlerini aktardılar.

Toplantıya Sendikamız adına katılan  Genel Başkan Yardımcımız  Mustafa Özüpek de, 15 Temmuz hain darbe  girişimi karşısında başta 112 ekipleri olmak üzere tüm sağlık personelinin kahramanlık destanı yazdığını söyledi.

Özüpek 15 Temmuz  gündemiyle toplanan  HAK-İŞ Başkanlar Kurulu’na hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ Milletimizin demokrasiye ve milli iradeye  sahip çıkması ile başarısız olan  15 Temmuz hain darbe  girişimini her zaman olduğu gibi 5. yılında da nefretle kınıyoruz.

Kimden nerden gelirse gelsin, milletimizin birlik ve bütünlüğüne, devletimizin bekasına yönelik her türlü darbe, kalkışma ve tehditte demokrasinin, devletimizin ve seçilmiş hükümetimizin yanındayız.

15 Temmuz  gecesi başta ambulans şoförleri ve 112 ekiplerimiz olmak üzere kahramanlık destanı yazan Öz Sağlık-İş üyeleri vatan, millet ve demokrasi sevdalarını tarihe altın harflerle kazımışlardır.

 

Bu Millet 15 Temmuz’da kendisini esarete, acıya, zulme mahkûm etmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmış, darbe gelenekleri karşısında bir başka geleneği; Millet iradesi ile darbeye karşı tek vücut, tek yürek geleneğini  başlatmıştır.

Hain kalkışmanın olduğu gece tüm sağlık çalışanları tepelerine yağan bombalara, mermilere, başlarına dayanan silahlara rağmen görevlerini yerine getirmek için bir an bile tereddüt etmemişlerdir.

 

“ 112 EKİPLERİNİN BAŞLARINA SİLAH DAYADILAR”

Öz Sağlık İş Sendikamızın kahraman neferleri o gece sabaha kadar, görevde olmayanlar da dahil işlerinin başlarına koşmuşlar, kendilerine verilen talimatları, görevleri canlarını hiçe sayarak yerine getirmişlerdir.

 

“ORDAYDIM BELGESELİ”

Sendikamız, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi görevleri başında tarih yazan kahraman  ambulans şoförleri ve 112 ekiplerimizin  o gece yaşadıklarını konu  olan  “ORDAYDIM” adlı bir belgesel çalışması  yapmış ve kamuoyu  ile de paylaşmıştır.

Darbe teşebbüsünün olduğu gece, görevde olsun ya da olmasın şehit ve gazilerimize müdahale eden 112 çalışanlarımızın bu kahramanlıklarına dünya şahitlik etmiştir.

Bu hain kalkışmayı, millet  iradesini ve demokrasimizi hedef  alan bu  kanlı geceyi, 251 şehidimizi, binlerce yaralımızı, gazimizi  unutmadık, unutturmayacağız.

Başta  konfederasyonumuz  HAK-İŞ  olmak  üzere  Sendikamız Öz  Sağlık-İş  ve diğer kardeş sendikalarımızın darbe girişim karşısında  ilk  andan itibaren sergilediği demokrasiden, devletin bekasından ve seçimle  iş başına gelmiş olan hükümetten yana olan dik duruş ve inanç devam etmektedir.

Milli iradeye sahip çıkmak ekmeğimize, aşımıza, çoluk çocuğumuza  sahip çıkmakla  eş değerdir.

Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ve onların yetkili Sendikası Öz Sağlık-İş  olarak vatanı canımızdan aziz bilir, demokrasiyi korur, milli iradeyi sonuna kadar savunuruz.  Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, gelecekte de böyle  olacaktır.”

 

 

 

Bir yanıt yazın