İSTANBULLU SAĞLIK İŞÇİSİ ARTIK MASADA DA TEMSİL EDİLECEK

TALEBİMİZ YERİNE GELDİ, İŞÇİ SORUNLARI KOMİSYONU KURULDU 

ÜYELERİMİZİN VE BÜTÜN SAĞLIK İŞÇİSİNİN SORUNLARINI KOMİSYONDA SAVUNUYORUZ…

Genel Başkanımız Devlet Sert’in  İstanbul İl Sağlık  Müdürü Prof. Dr Kemal Memişoğlu’nu  ziyareti sırasında dile getirdiği komisyon talebi gerçekleşti. İl Sağlık Müdürlüğü uhdesinde oluşturulan “İşçi Sorunları Komisyonu” ilk toplantısını yaptı.

Toplantıda sağlık işçilerini Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 1-2-3-4 No’lu  Şube başkanları temsil etti.

Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yetkili sendikası Öz Sağlık-İş  tarafından ısrarla talep edilen İşçi  Sorunları Komisyonu’nun ilk toplantısına Sendikamız Şube başkanlarının dışında Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısı  İsmail Öztürk, Personel, Hukuk, İzin, Mali Hizmetler Birim Uzmanları ve sendika temsilcileri katıldı.

Komisyonun kuruluşuna ilişkin olarak görüşlerini açıklayan  Genel Başkan Devlet Sert, sendika  olarak işçinin sorunlarını her zeminde dile getirdiklerini ve  çözüm önerilerini sunduklarını belirtirken, “İşçi sorunlarının kurumlar içerisinde yerinden çözülmesini çok önemsiyoruz.  Tarafların masada karşılıklı olarak irade beyanları işçi sorunlarının kangrene dönüşmeden yerinden çözümü konusunda atılmış çok önemli bir adımdır. Bu başlangıcın diğer il müdürlüklerine de  örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Komisyonun ilk toplantısına katılan İstanbul Şube Başkanlarından İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erdem Dinç, İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu’ndan işçiler adına talep edilen bir komisyonun kurulmuş olmasını,  çalışma hayatında  işçi-işveren-sendika  ilişkilerinin daha verimli bir şekilde gelişebilmesi adına son derece  önemli bulduklarını söyledi.

Dinç, “Sayın  İl Müdürümüzün çalışan odaklı çözüm yaklaşımları bizleri son derece memnun etmiştir.  Kurulan Komisyonda sağlık işçileri adına masada bulunup, işçilerimizin ve iş kolumuzun sıkıntılarını, sorunlarını ve taleplerini diyalog yoluyla çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Her ay yapılması planlanan Komisyon toplantılarında bize üye olsun olmasın tüm sağlık işçilerinin haklarını savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın