İSTANBUL ORTAK AKIL TOPLANTILARININ 2. Sİ YAPILDI

SAHA ÇALIŞMASININ SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Genel Merkezimiz ve İstanbul Şubelerimizin geniş katılımıyla bir hafta süren saha çalışmasının değerlendirme toplantılarının 2.si gerçekleştirildi.

İstanbul  2 ve 4 No’lu şubelerimizin ortaklaşa gerçekleştirdiği “ORTAK AKIL ve İSTİŞARE TOPLANTISI’na, Genel Başkanımız Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcılarımız Tuba  Gülpembelioğlu, Süleyman Doğan, Mustafa Özüpek, Yavuz Aksanoğlu, İstanbul 2 No’lu  Şube Başkanı Erdem Dinç, İstanbul 3 No’lu  Şube Başkanı Temel Yazıcı, şube yöneticileri ve temsilciler katıldı.

İstanbul  2 No’lu  Şube Başkanı Erdem Dinç’in katılımcılara yönelik selamlama konuşması ile başlayan toplantıda Dinç,  saha çalışması kapsamında kurum ve kuruluşlarla yapılan toplantılar ve  üyelere yönelik ziyaretlerle elde edilen verilere ilişkin bilgi verdi.

Dinç’in ardından toplantıya katılan haziruna hitap eden  İstanbul 4 No’lu Şube  Başkanı Temel Yazıcı’da, sahada yapılan çalışmaların ardından kurum ve kuruluş yöneticilerine yapılan ziyaretlerde sorunların yöneticilerle sıcağı sıcağına paylaşıldığına dikkat çekti. Her iki şube başkanı da İstanbul ölçeğinde yapılan kapsamlı saha çalışmasının üyelerde oluşturduğu memnuniyete vurgu yaptı.

Şube yönetimleri ve temsilcilerle yapılan Ortak Akıl ve İstişare Toplantısı’nda sırasıyla kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcıları Tuba  Gülpembelioğlu, Mustafa Özüpek, Yavuz Aksanoğlu ve Süleyman Doğan’da kendi görev ve sorumluluk alanları ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdiler.

GENEL BAŞKAN SERT:

“SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET İŞÇİLERİ PANDEMİ SÜRECİNDE KAHRAMANLIK DESTANI YAZIYOR, ÜYELERİMİZİN DERDİNİ DERT EDİNİYORUZ”

İstanbul 2 ve 4 No’lu şubeler tarafından düzenlenen temsilciler toplantısında konuşan Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, çalışma koşulları ve süreç açısından  sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özellikle son  1 yıldır  kahramanlık destanı yazdıklarının altını çizerken,  “Onların bu destansı mücadelesi karşısında bizler de gerek çalışma koşulları, gerekse özlük haklarındaki aksamalar, eksiklikler konusunda elimizden gelenin daha fazlasını yapmak üzere sahadayız” dedi.

İstanbul ölçeğinde yapılan yerindelik çalışması hakkında katılımcıları bilgilendiren Sert, 696 sayılı  KHK  ile yaşanan sorunların çözümü noktasında  hem Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde, hem ilgili genel müdürlükler, hem de  kurum ve kuruluşlar nezdinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünün altını çizdi.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Şube yönetimleri ve temsilcilerin katıldığı ORTAK AKIL VE İSTİŞARE TOPLANTISI’nda ayrıca Genel Başkan Yardımcıları katılımcıların sorularını cevaplandırdılar,  toplu sözleşme uygulamaları ile mevzuata ilişkin konularda karşılıklı istişarede bulundular.

Kurumlar nezdinde yaşanan keyfiliklerin sıkça dile getirildiği toplantıda,  Genel Merkez tarafından il müdürlükleri, ilgili Genel Müdürlükler ve  Bakanlıklarla ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi verildi.

Toplantı katılımcı sertifikalarının takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bir yanıt yazın