Üyelerimize Silahlı Saldırı!

ÇAYCUMA DEVLET HASTANESİ’DEKİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİMİZ SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

 

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“EN SERT CEZA ALMALARI İÇİN VAR GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ”

“SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMEDİKÇE CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

 

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde Çaycuma Devlet Hastanesi önünde üyemiz güvenlik görevlileri ile otopark tartışması yaşayan bir kişi iki güvenlik görevlisini silahla vurarak yaraladı.

Olay, Çaycuma İlçe Devlet Hastanesi önünde meydana geldi. Aracını uygunsuz bir şekilde park etmek isteyen Tayfun Kardaş isimli saldırgan, kendisini uyaran güvenlik görevlileri Tolga Temelkuran ve Rahmi Özkara ile tartışmaya başladı. Tartışma alevlenince şahıs belinden çıkardığı silahı güvenlik görevlilerine doğrultarak ateş etti.

Yerde kanlar içinde kalan Sendikamız üyesi güvenlik görevlileri Tolga Temelkuran ve Rahmi Özkara hastanede tedavi altına alınırken, saldırgan aracına binerek olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri araç ve sürücüsünü takibe aldı,  saldırgan Tayfun Kardaş olaydan bir süre sonra  karakola giderek teslim oldu.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı da, yaşanan silahlı saldırının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

 

TEDAVİ ALTINA ALINDILAR

Üyelerimizden Rahmi Özkara görevli bulunduğu Çaycuma Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken kurşunun çıkartıldığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Diğer yaralı üyemiz Tolga Temelkuran ise Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Temelkuran’ın vücudundaki kurşunun çıkartılması için doktorların kararı bekleniyor.

 

“SALDIRGANLARIN EN SERT ŞEKİLDE  CEZA  ALMALARININ TAKİPÇİSİ  OLACAĞIZ”

Menfur olaya  ilişkin bir açıklama yapan Öz  Sağlık-İş Sendikası Başkanı Devlet Sert, saldırı ile  ilgili olarak  Zonguldak  İl Başkanı Recai Özcan’dan bilgi aldı. Sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçilmedikçe ve yasaların uygun bir  şekilde düzenlenmedikçe bu tür  olaylara kapı  aralandığına dikkat çeken Sert  şunları söyledi:

“Öncelikle bizleri derinden üzen bu  menfur saldırı karşısında  üyelerimize  Allah’tan  acil  şifalar diliyorum.  Hem güvenlik görevlilerimize  hem de tüm sağlık ve sosyal hizmet camiasına  geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Güvenlik görevlisi üyelerimizin uğradığı silahlı saldırı, sağlıkta şiddet olaylarının geldiği nokta açısından son derece önemli ve dehşet verici bir durumdur.  Gece gündüz, bulunduğu kurumun güvenliğini sağlarken, gözünü kan bürümüş saldırganlar bununla da yetinmeyip  ellerini de kana bulamaktan çekinmediler. Sağlıkta şiddetin önemini anlatıyoruz, yazıyoruz, raporlar hazırlıyoruz.  Bu konudaki  yasal düzenlemelere  en sert tedbirler  eklenerek  büyük bir titizlikle  uygulanmalıdır.  Aksi takdirde bu tür  olayların önüne geçilemez ve can güvenliğimiz sağlanamaz.  Sendika  olarak bu olayı  titizlikle takip  edeceğiz  ve saldırganların en sert  cezayı  almaları  için bütün gücümüzle uğraşacağız”.

Bir yanıt yazın