ÖZ SAĞLIK-İŞ GÜNDEM BELİRLİYOR

200 bine ulaşan üye sayısı ile sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yetkili sendikası olarak faaliyetlerine devam eden Sendikamız Öz Sağlık-İş, çalışma hayatının gündemini belirlemeye devam ediyor.
Türkiye’nin en büyük 3. işçi sendikası, sağlık ve sosyal hizmet işkolunun ise lider sendikası olan Öz Sağlık-İş Sendikası, özellikle kapsam dışı bırakılan işçiler, 696 Sayılı KHK ile kadro alan ancak tayin yasağı bulunan çalışanların durumu, EYT düzenlenirken 696’lı personele dayatılan zorunlu emeklilik, vergi dilimlerinin sabitlenmesi konularında gündem belirledi.

Ülke genelinde hızla devam eden Şube kongrelerinde Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert’in gündeme getirdiği konular, basında ve kamuoyunda geniş yer bulurken, Sendikamız tarafından özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen etkinliklerde on binlerce işçi Öz Sağlık-İş aracılığı ile taleplerini dile getirdi, gündemde 1. sıraya oturdu.

2 GÜNDE 20 BİN İŞÇİ TALEP BİLDİRDİ

Öte yandan Sağlık Bakanlığı yeni dönem yetkisi için Öz Sağlık-İş’i tercih eden 180 binin üzerindeki sağlık işçisi adına toplu iş sözleşmesi müzakerelerini başlatacak olan Sendikamıza yönelik bu teveccüh de, basında önemli yer buldu.

Sendikamızın toplu sözleşme taleplerinin toplanması ve işçinin taleplerini dijital ortam üzerinden Sendikamıza iletmesi açısından oluşturulan Sağlık Bakanlığı Talep Formuna 2 gün içerisinde 20 bine yakın işçi talep bildirdi