GENEL BAŞKANIMIZ SERT KONYA’DA

Eğitimlere Hız Kesmeden Devam Ediliyor…

Sendikamız tarafından ülke genelinde başlatılan Temsilci Eğitim Programları için Eğitim ve Sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Doğan ile birlikte Konya’ya giden Genel Başkanımız Devlet Sert: ÖZ-SAM Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın, Kişisel Gelişim Eğitmeni Rahim Aladağ, Konya Şube Başkanı Ramazan Çakır, Isparta Şube Başkanı Murat Arabacı ve Karaman Şube Başkanı Hatice Bağcıoğlu ile Şube Başkan Yardımcıları ve Temsilciler ile bir araya geldi.

ŞUBE BAŞKANLARINDAN SELAMLAMA KONUŞMALARI

Konya Şube Başkanı Ramazan Çakır, Isparta Şube Başkanı Murat Arabacı ve Karaman Şube Başkanı Hatice Bağcıoğlu selamla konuşması yaptılar.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DOĞAN BİLGİ VERDİ

Açılış töreninde katılımcılara yönelik konuşma gerçekleştiren Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan, 1. Dönem İşyeri Sendika Temsilcisi Eğitim Programı hakkında bilgi verdi.

Süleyman Doğan şunları kaydetti:

Sendikamız bünyesinde kurmuş olduğumuz ve kısa adı ÖZ-SAM olan Öz Sağlık-İş Stratejik Araştırmalar Merkezimiz Akademik kurulu tarafından planlanan Eğitim Faaliyetimizi KONYA-ISPARTA-KARAMAN illerimizi birleştirerek, Mevlana şehrimiz Konya’da gerçekleştiriyoruz.

Teşkilatlarımızın en kılcal damarı olan temsilcilerimizin eğitimlerinin Öz Sağlık-İş Sendikamız açısından çok büyük önemi bulunmaktadır.

Buradan hareketle, uzun bir süreye yaydığımız temsilci eğitimlerimiz tamamlandığında, eğitimli ve her bakımdan donanımlı bir Temsilci ordumuzun oluşacağına inanıyoruz.

Genel Başkanımızın: “Hani hep diyoruz ya, masa başı sendikacılık devri bitti, işçinin, üyenin emekçinin yanına gideceğiz, o çalışırken yanına sokulup kolay gelsin diyeceğiz. Bir derdi, bir sıkıntısı mı var, işte geldik diyeceğiz sözlerini, sahada çok güçlü ve bilgili şekilde yerine getirebilmek için, burada alacağınız eğitimler çok önemlidir.

Sendika olarak yaptığımız her işte olduğu gibi eğitim çalışmalarında da istişare ve sahadan gelen sorunlara büyük önem veriyor, içeriklerimizi bunlar ışığında hazırlıyoruz.

İşyeri Temsilci Eğitimlerimiz için de böyle bir planlama yaptık ve bu doğrultuda “Sürekli Eğitim, Nitelikli Sendikacılık” ilkesi ile bir Eğitim Seferberliği başlattık.

Buradaki amacımız: Ne kadar eğitimli, ne kadar donanımlı, ne kadar ülke ve dünya ile entegre olmuş bir teşkilatımız olursa, sendikacılıkta da o kadar başarılı oluruz anlayışıdır.

Eğitimlerimizin istenen etkileşimi ve donanımı sağlayabilmesi adına, disipline olmanız, acil ihtiyaçlar hariç salonları terk etmemeniz, interaktif bir katılımcı olarak eğitimcilerimizle diyaloğa geçmeniz, bu eğitimi hepimiz adına daha kazanımlı hale getirecektir.

Bunu sizlerden önemle rica ediyoruz.

Eğitim sonrası sizlere dağıtılacak formlar ile de bir değerlendirme yapılması imkanı olacaktır.

Sözlerimi yine sayın genel Başkanımızın bir sözü ile tamamlamak istiyorum:

Çalışmalarınızda yorulan bedenlerimiz olacak, Gönüllerimiz değil,

Ne kendi gönlümüzü, ne de karşımızdakinin gönlünü yormayacağız,

Yanlış karşısında doğru kalarak

Bedeli ne olursa olsun algılar karşısında, gerçekleri konuşacağız.

GENEL BAŞKAN SERT

Selçuklunun başkenti olan Konya’nın bütün emekçilerini saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Resmi ortamdan çıkıp bir aile ortamı içinde inşallah istişarelerimizi yapacağız. Yarın ve öbür gün bütün temsilci arkadaşlarımız hocalarımız tarafından da kapsamlı bir eğitimden hep birlikte geçeceğiz, tabii eğitim olmazsa olmazlarımız arasında olan ve sendikal anlamda da önem verdiğimiz bir konu.

“Eğitilmeyen öğütülür” anlayışıyla sendikal mücadelemizin merkezine yerleştirdiğimiz ve Stratejik Araştırmalar Merkezimiz (ÖZ-SAM) kanalıyla bunu akademik bünyeyle buluşturarak nitelikli bir sendikayı nitelikli bir temsilciyi ve nitelikli bir işçiyi çalışma hayatına kazandırmak, değerli kardeşlerim sendikal anlamda da bunu yapmaya çalışacağız inşallah ve Türkiye’nin bütün illerinde bütün temsilcilerimizi eğitimden geçireceğiz.

ÇOK DAHA DEMOKRATİK BİR SENDİKACILIK

Bazı sendikalar, “biz eğer temsilcilerimizi eğitirsek bilgi olurlar, bize rakip çıkarlar ve koltuğumuzdan oluruz” anlayışıyla bugüne kadar korkak şekilde sendikal mücadele yapmışlar. Biz bilgi sendikacılığını ön planda tutanların ayakta kalacaklarına inanıyoruz. Şube Başkanlıklarımızdan, tüm yöneticilere, Genel başkanından temsilcisine hatta üyesine kadar eğitilen motive edilen bir işçi sınıfı oluşturmaya çalışıyor ve sendikal anlamda da bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.

AMACIMIZ BİLİNÇLİ VE BİLGİLİ SENDİKA YAPISI GELİŞTİRMEK”

Sivil toplum örgütlerine model olmak için bu mücadelelerimizi sürdürüyoruz, Gandi’ye sormuşlar “bir mesajın var mı? demiş ki duruşum mesajımdır”. Biz hal ve hareketlerimizle, duruşumuzla konuşmamızla üslubumuzla ilkelerimizle hareket ettiğimizde, çalışanlar diyecek ki evet beni temsil eden kitle budur mesajı verebiliyorsak başarıya ulaşmış oluruz.

Emek mücadelesi insanın doğumundan ölümüne kadar olan bir süreç, bu süreçte mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz, haksızlığa karşı asla boyun eğmeyeceğiz, zulme karşı asla rıza göstermeyeceğiz çalışanın hakkını almak için gece gündüz mücadele edeceğiz etmek zorundayız. Tabi bütün gayretimiz ve mücadelemiz az önce söylediğim gibi bilgili işçi sınıfı yetiştirmek. Bir Çin atasözünde; bir yılı düşünüyorsan tohum ekin, on yılı düşüyorsanız fidan dikin, yüz yılı düşünüyorsanız insan yetiştirin, bunun için eğitim bizler için çok değerli.

Yetişmeye, yetiştirilmeye ihtiyacımız var eğitimin yaşı zamanı mekânı makamı asla olmaz. Üyesinden Genel başkanına merkezine kadar bütün kademelerde eğitim şart Allaha şükürler olsun şu anda Eğitimlerimizin dördüncüsünü düzenliyoruz ve 81 vilayetimizde inşallah bu süreci tamamlayacağız.

BİZ GÖNÜL SENDİKACILIĞI YAPMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Birbirimizi destekleyeceğiz ve birbirimize karşı asla ayak oyunları yapmayacağız, doğru olan neyse doğru yoldan devam edeceğiz. Allahın izniyle Sendikamızı nasıl başarıya üst sıralara taşıdıysak, Türkiye zirvesine de inşallah bu gönül sendikacılığıyla birlikte taşıyacağımıza gönülden inanıyorum. Çünkü mücadelemizin merkezinde insan var emek var, emeği ve insanı öncelediğimiz için bugün Türkiye’de söz sahihi oluyoruz.

ÇALIŞTAY YAPACAĞIZ

14 Haziran tarihinde yalnızca zorunlu emeklilikle alakalı bir çalıştayımız olacak. Çalıştay tüm sosyal medya hesaplarımızda canlı olarak yayınlanacak çalıştaya ilgili Bakanlar, bürokratlar, STK ve işçi temsilcileri davet edildi. Bu yalnızca bizim sorunumuz değil bu sorun bütün bakanlıkların sorunu peki neden biz öncülük yapıyoruz, yapmak zorundayız keza Türkiye’nin 3. Büyük sendikası çalışma hayatına yön vermek zorunda ve bu sorunları da masaya biz taşıyoruz ve bu sorun da seçimlere kadar kökten çözülür diye umut ediyoruz.

İLK GÜN HUKUK-MEVZUAT VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ EĞİTİMİ VERİLDİ

1.Dönem İşyeri Sendika Temsilcisi Eğitiminin ilk gününde iki ayrı sınıfta Hukuk- Mevzuat ve toplu iş sözleşmesi eğitimi verildi.

Hukuk ve Mevzuat Eğitimini, Sendikamız Baş Hukuk Müşaviri Muhammet Esat Eyvaz ile Sendikamız Avukatı İlyas Şeker tarafından verildi.

İlk günün bir diğer eğitimi ise Toplu İş Sözleşmesi Eğitimi oldu. Toplu İş Sözleşmesi eğitimi, Sendikamız Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Bilgin ile TİS ve Mevzuat Uzmanımız Ecrin Ferah tarafından verildi.

Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen eğitimlerde temsilcilerimizin soruları da cevaplandı.

İKİNCİ GÜN SENDİKAL TEMSİL VE ÖRGÜTLENME BECERİLERİ İLE KİŞİSEL GELİŞİM-İLETİŞİM BECERİLERİ VE SOSYAL MEDYA EĞİMİ VERİLDİ

Sendikamızın Konya’da düzenlediği ve Konya, Isparta ve Karaman’dan temsilcilerimizin katıldığı temsilci eğitimlerinin ikinci gününde ise Sendikal Temsil ve Örgütlenme Becerileri eğitimi ÖZ-SAM Danışma Kurulu Üyesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın tarafından verildi.

İkinci gün eğitimlerinin bir diğeri ise, kişisel gelişim-iletişim becerileri ve sosyal eğitimleri oldu. Bu eğitimi ise Kişisel Gelişim Eğitmeni Rahim Aladağ verdi.

ŞUBE BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCILARINA HALKLA İLİŞKİLER VE SOSYAL MEDYA EĞİTİMİ VERİLDİ

Şube Başkan ve Başkan Yardımcılarının katılımıyla halkla ilişkiler ve Sosyal medya eğitimi verildi.

Eğitim, sendikamız Basın Koordinatörü Cenap Serdar tarafından verildi.

SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

1.Dönem İşyeri Temsilci Eğitim programı, sertifika töreninin ardından sona erdi. Temsilcilerimize Eğitim sertifikaları verildi ve  Genel Başkan Devlet Sert tarafından tebrik edilerek aile fotoğrafı alındı.