GENEL BAŞKAN SERT, BOLU’DA SERT ESTİ

SERT, BELEDİYE ÖNÜNDEN TANJU ÖZCAN’A SESLENDİ; “DİLİNE HAKİM OL”

Bolu Belediye Meclisi’nde oylama için el kaldıran sendikamızın Bolu Şube Başkanı ve Ak Parti Belediye Meclis üyesi Hacer Çınar’a yönelik, “Bana niye el sallıyorsunuz? Ben evli barklı adamım.” şeklinde çirkin ve ahlaksızca söylemlerde bulunan Tanju Özcan’ı kınamak amacıyla Genel Başkan Devlet Sert, Bolu Belediye Binası önünde bugün bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada;

Bugün burada, Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’ın bir siyasetçiye, bir sendikacıya, bir insana, bir kadına ama her şeyden önemlisi bir anneye yaptığı hakareti kınamak için toplandık.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Belediye meclisinde oylama için el kaldıran AK Partili Kadın Belediye Meclis üyesi ve Sendikamızın Bolu Şube Başkanı Hacer ÇINAR’a yönelik “Bana niye el sallıyorsunuz ben evli barklı adamım” şeklinde ahlaktan yoksun saldırısı tüm kamuoyunu özellikle de kadınlarımızı derinden yaralamıştır.

Bu saldırı sadece meclis üyesi Şube Başkanımıza değil; tüm kadınlara ve kadınların onuruna yapılmıştır.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bu çirkin ve ahlaksızca söylemleriyle hedef aldığı; Türk kadını dünyanın en fedakâr-cefakar ve ahlaklı kadınlarıdır.

Bizim kadınlarımız yeri gelir Erzurum’da Kara Fatma olur,

Yeri gelir Şerife Bacı, Nene Hatun olur.

Yeri gelir 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı tankların önünde dağ gibi durur.

Türk kadınının gücünü, ahlakını ve inançlarını yok sayarak, çirkin saldırıda bulunulmasını asla kabul etmiyoruz.

Zamanı geldiğinde zalim Bolu Beyine, Köroğlu’nun kadınlarının da gereken cevabı en güzel şekilde vereceğini biliyoruz.

Belediye başkanının üyesi olduğu CHP’yi de uyarıyoruz. Her fırsatta kadınları aşağılayan, her açıklamasında kadınları meta olarak gören, emekçi bir kadına yönelik ahlaksız saldırıyı yapan bu köhnemiş zihniyete karşı gerekenlerin yapılmasını bekliyoruz.

Bolu Belediye Meclis üyelerine de çağrı yapıyoruz. Hangi siyasi partiden olursa olsun, bir kadına, bir emekçiye, bir anneye karşı yapılan bu ahlaksız davranışa karşı tüm siyasi partilerin tavır almasını bekliyoruz.

Öz Sağlık-İş Sendikası olarak, Belediye Meclisinde sadece el kaldırdığı için ağır bir hakarete maruz bırakılan Bolu Şube Başkanımız, Bolu Belediyesi Meclis Üyesi arkadaşımız Hacer Çınar’a destek olmak için buradayız.

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı bir siyasetçiye, bir sendikacıya, bir emekçiye, bir anneye yönelik ahlak dışı ifadeleri dolayısıyla kınıyoruz.

Bolu Belediye Başkanının bu ifadeleri sadece Hacer Çınar’ı değil bütün kadınları, toplumu hedef almıştır.

Öz Sağlık-İş Teşkilatı ve HAK-İŞ teşkilatı tüm gücüyle Hacer Çınar’ın yanındadır. Haklı mücadelesinde destekçisidir ve sürecin sonuna kadar takipçisidir.

Hacer Çınar Yalnız değildir.

Basın açıklamasına, Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş, Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanımız ve Kadın Komite Başkanımız Tuba Gülpembelioğlu, Denetleme Kurulu Üyemiz Tuba Kavaklı, Genel Merkez Personelimiz, Ankara 1 ve 2’nolu, Zonguldak, Kocaeli, Bilecik, Sakarya, Düzce Şube Başkanlarımız, Düzce HAK-İŞ il başkanı ve Öz İplik Düzce Şube Başkanı, Hizmet-İş Ankara 4 Nolu Şube Başkanı, Ak Parti Bolu İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı ve Kadın Kolları Başkanı katılarak destek vermişlerdir.