İSTANBUL’DA DEMOKRASİ ŞÖLENİ DEVAM EDİYOR

2 NO’LU ŞUBE BAŞKANLIĞINA  ERDEM DİNÇ YENİDEN SEÇİLDİ

Sendikamızın  Şube  Genel Kurulları devam ediyor. İstanbul  2 No’lu  Şubemizin  1.  Olağan Genel Kurulu büyük bir demokrasi şölenine dönüştü. Genel Kurul’da  mevcut başkan Erdem Dinç yeniden şube başkanlığına seçildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde  Yönetim Kurulu  üyeliklerine ise  Harun Tunca, Recep Şahin, Fikret Yoldaş ve  Yusuf Yavuz  seçildiler.

DİVAN BAŞKANLIĞI’NI SÜLEYMAN DOĞAN YAPTI

İstanbul 2 No’lu Şube Başkanlığı’nın  1.  Olağan Genel Kurul Divan Başkanlığını  yürütmek üzere yapılan oylamada Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan, Başkan Yardımcılığını yine  Genel Başkan Yardımcısı  Yavuz Aksanoğlu, katip  üyeliğine  Edirne İl Başkanı Emre  Promet,  Divan üyeliklerine ise İstanbul 1 No’lu  Şube Başkanı Adem Yavuz ve  İşyeri Baş temsilcisi Dönüş Gök seçildiler.

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“SAĞLIK VE  SOSYAL YARDIM ÇALIŞANLARININ ELİ, MAĞDUR VE  MAZLUM  COĞRAFYALARDA”

İstiklal Marşı’nın okunması  ile devam eden Genel Kurul’da   delege ve katılımcıları selamlayan Öz Sağlık-İş Sendikası  Genel Başkanı Devlet Sert, sözlerine sendikanın kuruluşundan bugüne kadar  emek veren sağlık ve sosyal  hizmet  işçilerine şükranlarını, bu emek  mücadelesi verilirken hayatını kaybeden yol arkadaşlarına Allah’tan rahmet dileyerek başladı.Sert, özellikle pandemi sürecinde canı pahasına mücadele  eden  ÖZ  Sağlık-İş  ordusunu minnetle yad ettiklerini ifade ederken, mücadele sırasında  vefat eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanı yol arkadaşlarını “pandemi şehidi”  olarak kabul ettiklerini ifade etti.

Genel Başkan Sert İstanbul  2 No’lu  Şube Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Demokratik katılımcılık ilkesini tüm kuralları  ile işlettiğimiz  Sendikamızın  Şube  Genel Kurulları büyük bir demokrasi şöleni şeklinde devam etmektedir. Birlik ve beraberliğin sergilendiği genel kurullarımızın hem işçilerimiz adına, hem sendikamız ve  çalışma hayatı  adına, hem de  ülkemiz ve milletimiz  adına hayırlara vesile  olmasını diliyorum.

Sendikamız Öz  Sağlık-İş  üyelerin hak ve kazanımları  için ilkeli duruş sergileyen, hak mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmeyen,  güven ve kararlı duruş sergileyen bir Sendikadır, güçlü bir sivil toplum  örgütüdür.

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun misyon olarak kabul ettiği  ve vizyon olarak önümüze koyduğu değerler ışığında yapmış olduğumuz sendikacılık aynı zamanda  kıymetli bir sivil toplum örgütü yapısına da  bürünmüştür.

Bu dünyadaki tüm mazlumların, masumların, zulme  uğrayanların bizden alacaklı  olduğu düşüncesinden hareket ile,  Öz  Sağlık İş Sendikası, siz  değerli sağlık ve sosyal hizmet  işçilerinin elini bu  coğrafyalar üzerinden çekmemekte,  nereden bir  çığlık yükselse yönünü dönmekte,  imkanları  nispetinde yardımlar yapmakta, kampanyalara katılmakta, elden hiçbir şeyin gelmediği zamanlarda  ise  meydanlardan gür bir ses yükseltmektedir.

Tıpkı  Siyonist  eli kanlı terör devleti  İsrail’in zulmü  altında  inleyen Filistinli kardeşlerimizde olduğu  gibi. Tıpkı  ilk kıblemiz olan  Mescid-i Aksa  üzerinde bir türlü bitmeyen emellerine ulaşmak isteyenlere karşı Kudüs’ün kırmızı  çizgi  olduğunu haykırdığımız gibi. Tıpkı  Çin  zulmü  altında  inleyen  Doğu  Türkistanlı  Uygur  Türkü  kardeşlerimize verdiğimiz destek  gibi.

Tıpkı, dünyanın neresinde  olursa  olsun yükselen bir  Müslüman  çığlığına “Biz de buradayız, Sizinleyiz” diyerek  verdiğimiz  cevaplar  gibi.

“BÜYÜK SENDİKA, BÜYÜK SORUMLULUK DEMEKTİR”

Konuşmasında Öz Sağlık-İş’in mücadele ve hak kazanımı konularındaki hassasiyetinin sahada karşılık bulduğunu ve  sendikanın üye sayısının  200 bin sınırına ulaştığını  ifade eden Genel Başkan Devlet Sert, “Türkiye’nin  3.  Büyük sendikası  olmak omuzlarımızdaki yükün  ağırlığını artırmış,  daha büyük sorumluluklar  yüklemiştir.  Hem Genel Merkez olarak, hem de  teşkilatlar olarak bu büyük sorumluluğu hiçbir zaman unutmadan,  tüm  çalışmalarımızda  bu hassasiyet ile hareket etmemiz gerekiyor. Gönüllere  girmemiz,  oralarda yerleşmemiz,  üye  ile aramızda  bağ  oluşturmamız  gerekiyor.  Allaha  şükürler  olsun, teşkilatlarımızın  pek çoğu örgütlenme mücadelesinde  bu  sorumluluk ile hareket ediyor,  yeni başlayan arkadaşlarımızın da  aynı sorumluluğu  hissetmelerini  ve  gönül sendikacılığı yapmalarını bekliyoruz” dedi.

“ DEĞİŞEN TEKNOLOJİ  ÇAĞINDA YENİ SENDİKAL ANLAYIŞLARA UYUM SAĞLAMALIYIZ”

Dünyada  yerleşen yeni düzenin  içerisinde  yer  almaya  çalışan  ülkemizin de  kurum ve kuralları  ile bu yeni dünya düzenine  uyum sağlamaya çalıştığını  ifade eden  Genel Başkan Devlet Sert,  sendikal  anlayışında  yeni kurallarla bir değişime  uğradığını söyledi.

Değişime  ayak uyduran, yeni sendikal söylem ve  eylemlerle  hareket  eden  sendikaların ancak başarılı  olabileceğinin altını çizen  Genel Başkan  Devlet  Sert, “ Biz de  değişen teknoloji  çağının gerekleri ile hareket ediyor,  üye  profilimizi iyi analiz ediyoruz.  Bu  manada  Akademik  Sendikacılık  çalışmalarımıza  hız verdik. Dönüşmek  değil ama değişmek ve bu değişimi doğru yönlendirmek artık ilimden, bilimden, akıldan geçmektedir” diye konuştu.

Konuşmasında sendikanın yaptığı faaliyetler, hak arama mücadelesinde gerçekleştirilen eylemler,  üyelerle birlikte verilen hukuki mücadelede,  sahada yaşanan sorunlar, bu sorunların giderilmesi adına hazırlanan ve  bakanlıklarla paylaşılan raporlara da değinen Genel Başkan Sert,  Genel Kurul’a katılan misafirlere bu değerli yaklaşımlarından dolayı  teşekkür etti,  yapılacak olan seçimlerle belirlenecek yönetime başarılar diledi.

KATILIMCILAR SELAMLAMA KONUŞMALARI YAPTILAR

   

İstanbul  2 No’lu  Şube 1. Olağan Genel Kurulu’na katılan  Öz Petrol-İş Genel Başkanı Kudret ÖRGEL ve Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Durali BAKİ de katılımcıları selamladılar, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının  problemlerinin çözümü konusunda  Öz  Sağlık-İş Sendikası’nın yapmış olduğu  olağanüstü mücadeleden dolayı Genel başkan Devlet Sert, Genel Merkez Yönetimi ve  teşkilatları tebrik ettiler.

İSTANBUL 2 NO’LU ŞUBE BAŞKANI ERDEM DİNÇ:

“ÜYELERİMİZİN VERDİĞİ GÜÇ, AZMİMİZİ ARTIRIYOR, MÜCADELEMİZİ GÜÇLENDİRİYOR”

Şube başkanlığının  faaliyetlerinin yer aldığı slayt gösteriminin ardından kürsüye gelen  2 Nolu  Şube Başkanı Erdem Dinç, konuşmasına hem dünyada soykırıma  uğrayan mazlum milletlere, hem de  covit nedeniyle hayatını kaybeden pandemi şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Şubenin kuruluş aşamasından bugüne kadar yapmış oldukları örgütlenme mücadelesini anlatan  Dinç,  bu mücadelede  kendilerine  her konuda destek  olan kurucu  Genel Başkan Yavuz Aksanoğlu,   Genel Başkan Devlet Sert ve  Konfederasyon Başkanı  Mahmut Arslan’a  şükranlarını sunduklarını  ifade etti.

Sendika ve sendikacılığa bakış açılarını anlatan ve bugüne kadar yapmış oldukları sendikacılık faaliyetlerinin gelecekte nasıl olacağını da  özetleyen  Dinç, hem HAK-İŞ’in  hem de  ÖZ Sağlık-İş’in  taşeron davasında ortaya koymuş olduğu yüreklilikten söz etti. Dinç, Genel Kurul’a katılarak kendilerini yalnız bırakmayan tüm misafirlere şükranlarını sunduklarını belirtirken, yapılacak seçimlerin hayırlı  olması  dileğini ifade etti.

MEVCUT BAŞKAN  ERDEM DİNÇ YENİDEN ŞUBE BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLDİ

Genel Başkan Devlet Sert’e  şube  olarak hediye takdiminin ardından  seçimlere  geçilen genel kurulda  yapılan oylama sonucu mevcut başkan Erdem Dinç  yeniden şube başkanlığına seçildi.

Tek liste halinde gidilen seçimlerde yönetim kurulu üyeliklerine ise Harun Tunca, Recep Şahin, Fikret Yoldaş ve  Yusuf Yavuz  seçildiler.

Bir yanıt yazın