ÖZ SAĞLIK-İŞ 696 KHK’LI İŞÇİLER İÇİN SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Sağlık ve Sosyal hizmet işkolunun yetkili sendikası olan Sendikamız Öz Sağlık -İş’in, 696 Sayılı KHK’nın ürettiği sorunlarla ilgili olarak gerçekleştirdiği Çalıştay, sosyal medyanın ve Türkiye’nin gündemine oturdu.

Çalıştayın başlamasının hemen ardından sendikanın Facebook, İnstagram, Twitter ve Youtube hesaplarından canlı yayınlanan Çalıştayı, binlerce kişi izledi, tüm yorumlara açık tutulan canlı yayın linklerine binlerce soru, talep ve teşekkür mesajları iletildi.

10 BİN TWEET ATILDI

Öte yandan Sendikamız, Çalıştay ile eş zamanlı olarak sosyal medyada büyük bir organizasyona imza attı. Sendikamızın hashtag çalışması sosyal medya devi Twitter’da kısa sürede trend topic oldu. Binlerce beğeni, yorum ve paylaşımın yapıldığı etkinlikte #KHK696lılarKonuşuyor hashtagı kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Hazine ve Maliye Bakanlarını da paylaşımlarına etiketleyen yüz binlerce sendika üyesi işçi, sosyal medyanın gündeminden düşmedi.

10 binin üzerinde tweet @RTErdogan, @drfahrettinkoca, @deryayanikashb, @vedatbilgn, @lutfielvan etiketleri ile atıldı.

Sağlık ve sosyal hizmet işçileri 696 KHK’dan dolayı yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini attıkları binlerce tweet ile Türkiye gündemine taşıdılar. Twitter etkinliği 5 saat boyunca Türkiye gündeminde ilk 5’e yerleşti, zaman zaman 2. Sıraya kadar yükseldi.

BASININ BÜYÜK İLGİSİ

Sendikamız bünyesinde kurulu olan Öz Sağlık-İŞ Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından gerçekleştirilen Çalıştay basın tarafından da büyük ilgi ile karşılandı.  Pek çok medya mensubu Çalıştayı yerinden izlerken, haber siteleri de Çalıştay haberine yoğun ilgi gösterdiler.

PDF Olarak İndir

Bir yanıt yazın