“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN”

TBMM’nin açılışının 101. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Öz Sağlık -İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, millet iradesinin temsili ve egemenliğin ilanı açısından büyük öneme sahip olan bu bayramın, millet olarak her daim  gururla kutlandığını belirterek, “23 Nisan’ı geçtiğimiz yıl ve bugün  pandemi koşullarında ne yazık ki bir araya gelemeden ama  aynı heyecan ve  coşkuyu yüreğimizde hissederek kutluyoruz. Geleceğimiz, umudumuz olan çocuklarımızın bağımsız bir devlete sahip nesiller olarak büyümesi, Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkacak yetişkin bireyler olabilmeleri, ulus olarak en büyük kazancımızdır” dedi.

Genel Başkan Devlet Sert, mesajında şunlara yer verdi:

“23 Nisan 1920 tarihi, bir milletin gelecek inşası, özgürlüğünün ve bağımsızlığının sembolü olarak tarihteki yerini almıştır.  İşgalciler karşısında gür bir sesle bağımsızlığımızı haykıran Türkiye Büyük Millet Meclisimizin  bugün 101. Yaşını kutluyoruz.

Tarihi boyunca zorlu bir demokrasi mücadelesi veren bu milletin azmi, inancı, bağımsızlık sevdası asla sönmeyecek bir meşale olarak nesillere aktarılacaktır.

Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak, tüm dünyayı sarmalına alan Coronavirüs karşısında, tıpkı milli mücadelenin ilk kahramanları gibi savaşmaya, mücadele devam ediyoruz. Yenilmeyeceğiz, tükenmeyeceğiz. Bizim bu kararlılığımızın, milletimiz nezdinde de pandemi karşısında duyarlı davranışlar olarak karşılık bulacağına inanıyoruz.

Bu vesile ile Milli Mücadele neslinin temsilcileri olan çocuklarımıza dünyanın ilk ve tek bayramını armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu toprakları kanlarıyla vatan yapan milli mücadelenin aziz şehitlerini saygıyla minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

23 Nisan  Ulusal  Egemenlik ve  Çocuk Bayramımız kutlu olsun”.

Bir yanıt yazın