KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ’NDE MUTLU SON

650 İŞÇİYİ KAPSAYAN TİS  İMZALANDI

 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesindeki 650 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesinde (TİS) anlaşma sağlandı.

Toplu  İş Sözleşmesi töreni Rektörlük Senato Salonu’nda düzenledi. Törende, Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan 650 işçiyi kapsayan ve 2 yıl geçerli sözleşme Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert tarafından imzalandı.

Sendikamız Genel Başkanı Sert, törendeki konuşmasında, üniversite yönetimine işçiyi önemseyen yaklaşımları dolayısıyla teşekkür etti. Rektörlük ve sendika arasında yapılan anlaşmayı önemli bulduğunu belirten Sert, çalışanların da yapılan anlaşmadan memnun kaldığını belirterek şunları söyledi:

“Çalışanlarımız yapılan bu toplu sözleşmeden memnun kalmışlardır. Sendika olarak biz de memnun kaldık. Önemli olan üniversite hastanemizde kendimizi nasıl yenileyebiliriz, hastanemize nasıl katkı sağlayabiliriz? Çalışanlarımıza elbette ki önemli görevler düşüyor. Biz işverenlerimizi hiçbir zaman kendimize rakip olarak görmedik. Kendimizin sosyal ortağı olarak görüyoruz.”

Önceliklerinin üyelerinin ve bütün sağlık, sosyal hizmet çalışanlarının haklarını, kazanımlarını ileriye taşımak, çalışma barışına katkı sunmak olduğunu belirten Sert, sözleşmeyle işçilerin ücret ve sosyal haklarında önemli kazanımlar elde edildiğini söyledi.

Genel Başkan Sert sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sendikamızın ve rektörlüğümüzün masada mutlu bir şekilde bulunmasını anlamlı buluyorum. Bir işveren edası ile değil çalışanlarımızın yanında olan ve işçi dostu olarak nitelendirdiğimiz rektör hocamıza teşekkür ediyoruz. Elbette ki ileriye dönük önemli projelere hem üniversitemiz hem sendikamız olarak katkıda bulunmak mecburiyetindeyiz. Sendikacılığı yapacaksak adam gibi yapmalıyız. Hastanemizde çalışanlarımız adam gibi çalışmalı, buradaki aile ortamındaki çalışmalarımızı bu şekilde sürdüreceğiz.

 

“KURUMUMUZA, SENDİKAMIZA, HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

2 yıllık bir toplu sözleşme yapıldı. Yaklaşık 650 civarında çalışanımıza bu toplu sözleşme uygulanacak. Sosyal haklar, ücretler vs. bakıldığında gerçekten üniversite hastanemiz çok iyi bir konumda. Kurumumuza, sendikamıza, haklarımıza sahip çıkacağız. Eğer masada mutlu bir şekilde toplu sözleşme yapılıyorsa bu birinci adımdır. İkinci kriter sosyal hak ve ücret noktasında maaşlarımızı zamanında alabilmemizdir.”

REKTÖR CAN:

“SENDİKA, ÜYELERİNİN-ÇALIŞANLARIN HAKLARINI İÇTENLİKLE SAVUNDU”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can da törende yaptığı konuşmada anlaşma sürecinin dostane, sohbet havası içerisinde gerçekleştirildiğini ve anlaşma sürecinin sonuna geldiklerini belirtti.

Sendikanın üyelerinin ve çalışanlarının haklarını içtenlikle savunduğunu belirten Can, “Üniversitemiz çalışanların ücretlerini zamanında yatırmak için azami gayret gösteriyor. İş barışını sağlama ve sürdürme yönünde mücadele veriyoruz. Bütün işler önemlidir, bütün çabalar kutsaldır. Bende memur sendikalarında çalışmış bir kardeşiniz olarak sendikacılığın kutsal bir iş olduğuna yürekten inanıyorum. Bu noktada üniversitemizin imkânlarını da dikkate alarak, ortak bir noktaya gelindi. Genel Başkanımız çok önemli noktalara vurgu yaptı. İş barışını sağlama ve sürdürme yönünde mücadele veriyoruz. Bütün işler önemlidir. Benim işim ne kadar önemli ise buradaki dekanlarımızın, doktorlarımızın, diğer işçilerimizin de işi o kadar önemli. Birbirimize karşı herhangi bir üstünlüğümüz yok. Sadece iş bölümü yapmış durumdayız. Bunların hepsi birbirini tamamlayan konular. Tabii biz anlaşılan noktanın çok yeterli olduğuna inanmıyoruz. İnanıyorum ki devletimizin imkânları arttıkça her geçen yıl sizinle oturduğumuz masalarda size verilen sosyal haklar daha da artırılacaktır. Hep beraber bu huzurun, barışın daha da artmasına destek vereceğiz.” dedi.

Toplu sözleşme imza törenine Üniversite yönetimi ile Sendikamız  Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özüpek, Kahramanmaraş İl Başkanımız Murat Arifoğlu ve yönetimi de katıldı.

Genel Başkanımız Devlet Sert, imzaların atılmasının ardından Rektör Can’a çiçek takdim ederken, Rektör Can’da Sert’e bakır tepsi hediye etti.

Bir yanıt yazın