KONFEDERASYON GENEL BAŞKANIMIZ MAHMUT ARSLAN İLE SENDİKA GENEL BAŞKANIMIZ DEVLET SERT MEDYA-İŞ SENDİKASI GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Devlet SERT’ inde katıldığı konfederasyonumuza bağlı MEDYA-İŞ Sendikası’nın 3. Olağan Genel kurulu gerçekleştirilmiştir.

Medya-İş Sendikasının 3. Olağan Genel Kurulu, 18 Ocak 2020 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Vekilimiz ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, Genel Sekreter Vekilimiz Remzi Karataş, Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız, 22, 23 ve 24. Dönem Manisa Ak Parti Milletvekili ve HAK-İŞ Konfederasyonu Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız, Mehmet Şahin, Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile Medya-İş Sendikası delegelerinin katılımıyla HAK-İŞ Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Genel Kurulu sevk ve idare etmek üzere HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız başkanlığında oluşturulan divan heyetinde Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, HAK-İŞ Hukuk Müşaviri Abdullah Hamdi Koçoğlu, Neslihan Boyraz ve Hüseyin Bardakçı görev aldı.

“Medya-İş 8 Yılda Önemli Başarılara İmza Attı”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Medya-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak, “Türkiye’nin önemli bir kurumu olan Anadolu Ajansı’nda örgütlü olan Medya-İş Sendikamız, 8 yılda önemli başarılara imza atmıştır. Medya-İş Sendikamız, 8 yılda medya iş kolunun en büyük sendikası olmuştur” dedi.
Anadolu Ajansı çalışanlarının dünyanın değişik bölgelerinde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve habercilik anlamında bütün dünyaya doğru haber ulaştırma konusundaki çabalarını dile getiren Arslan, “Dünyanın her köşesinde Anadolu Ajansı markası altında ülkesine hizmet eden bütün arkadaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum” dedi.
Gazetecilerin görevini yerine getirirken çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kaldığını belirten Arslan, “Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Mustafa Yalçın’ın Paris’te polis terörü sonucunda ağır bir şekilde yaralanması, Hilmi Balcı’nın Mısır polisi tarafından tutuklanıp serbest bırakılması, Abdulkadir Nişancı kardeşimizin haber peşinde koşarken hayatını kaybetmesi bizim için büyük bir üzüntü kaynağıdır. Görevini yaparken yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Hala bir bölümü içerde Mısır’daki gazeteci kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzun mesajını iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Özel Basın Yayın Kuruluşlarında Örgütlenmek Zorundayız”

Medya-İş Sendikasının kuruluşunda HAK-İŞ’in aktif ve etkin olarak yer aldığını dile getiren Arslan, “Medya iş kolunda sendikalaşmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Özel televizyonlarda ve basın yayın kuruluşlarında örgütlenmek zorundayız. Bu konuda önemli bir açığımız var. Medya-İş Sendikamızın en önemli görevi Anadolu Ajansı dışındaki diğer basın kuruluşlarında da örgütlenmek olmalıdır. Çalışanlarla ve patronlarla görüşerek sendikalaşmanın aslında herkes için faydalı olduğunu anlatmamız gerekiyor. Sadece Anadolu Ajansı’ndaki gazetecilerin değil, ülkemizdeki özel televizyonlar dahil bütün basın yayın kuruluşlarında örgütlenmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 “Bütün İşyerlerinde HAK-İŞ’e İhtiyaç Var”

HAK-İŞ’in kutlu bir mücadele ortaya koyduğunu vurgulayan Arslan, “Bizim olmadığımız yerde barış ve uzlaşma yok. Ülkemizin ihtiyacı olan birliktelik yok. Anadolu Ajansı dahil örgütlendiğimiz bütün işyerlerinde HAK-İŞ’e ihtiyaç var. Sendikasız işyerlerinde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Sendikamıza sahip çıkacağız, bütün işyerlerinde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” sözlerine yer verdi.

“Toplu İş Sözleşmesini Ek Zamla Taçlandırdık”

Anadolu Ajansı’nda imzalanan toplu iş sözleşmesinde hiçbir çalışanın zarar görmeden, işverenle diyalog kurarak, masada sorunları bitirmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Arslan, “Olmazları oldurarak bugünlere kadar geldik. Toplu sözleşmenin birinci yılını tamamlamadan önce ek zam aldık. 1 yıl önce temellerini attığımız uzlaşma, dayanışma ve birlikte sorun çözme iradesi bugün ek zamla taçlandırılmıştır. Bunun nedeni diyalog ve uzlaşmadır. Anadolu Ajansı’nı sıkıntıya sokmadan ajansın şartlarını dikkate alarak bu toplu iş sözleşmesini imzaladık” dedi.

“HAK-İŞ, Sendikacılığın Ötesinde Bir Anlam İfade Ediyor”

HAK-İŞ isminin büyük bir manayı ifade ettiğini söyleyen Arslan, “Nereye gidersek gidelim HAK-İŞ’in ismi, anlamı, manası bizim için en önemlisidir. Çünkü HAK-İŞ, sendikacılığın ötesinde bir anlam ifade ediyor. Yeri geliyor insan hakları örgütü, yeri geliyor ülkelerdeki sorunların çözümünün adresi oluyor. HAK-İŞ olarak Afrika, Filistin, Afganistan, Irak, Yemen demeden bütün dünyaya koşmaya çalışıyoruz. Bu yüzden dünyanın hangi ülkesine gitsek binlerce insanın duasıyla ve kucaklaşmasıyla karşılaşıyoruz” sözlerine yer verdi.

“Sendikacılığı Çok Yönlü Ele Alıyoruz”

Sendikal mücadeleyi hem insan hakları boyutuyla, hem haklar boyutuyla hem de evrensel bir bakış açısıyla ele aldıklarını söyleyen Arslan, “Uluslararası dayanışmayı güçlendireceğiz. Sendikalarımızın bu konudaki dayanışmalarını arttırmasını istiyoruz. HAK-İŞ ve MEMUR-SEN tarafından başlatılan İdlib yardım kampanyasına sendikalarımızla birlikte katkıda bulunduk. İdlib’de olup bitenleri dünya kamuoyuna anlattık. HAK-İŞ, MEMUR-SEN ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İdlib’e anlamlı bir yardım kampanyası başlattık” dedi.

“Bakan Selçuk İle Bir Araya Geldik”

696 sayılı KHK’ya HAK-İŞ’e verilen taahhütlerin dışında bir madde eklenerek çalışma hayıtında çeşitli sıkıntılar yaratacak bir düzenleme yapıldığını anımsatan Arslan, “Bu durumu her fırsatta hükümetimize ve ilgililere iletmemize rağmen bu konuda ne yazık ki herhangi bir düzenleme yapılmadı. Bu sorunu çözemezsek 200 bine yakın arkadaşımız kanun zoruyla bizden ayrılacak. HAK-İŞ mensubu olmayan sendikalara kanun zoruyla gönderilecekler. Buna sessiz kalmayacağız. Perşembe günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir araya gelerek bu konuyu kendisine ayrıntılı bir şekilde ifade ettik. Geçtiğimiz aylarda da Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu ayrıntılı bir şekilde ifade ettik. Bu KHK’nın mutlaka değiştirilmesini ve Ekim ayından önce bunun ortaya çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.
Arslan, “Yıllardır taşeron örgütlenmesinin içinde olan HAK-İŞ ve sendikalarımızın kanun zoruyla üyeliklerinin başka sendikalara götürülmek istenmesine asla razı değiliz ve bunu kabul etmiyoruz. Bunun değiştirilmesi için ısrarla, inatla ama üslubumuzu bozmadan, kavga etmeden sorunlarımızı anlatarak çözmemiz gerekiyor.  2 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Bu konudaki mücadelemizi yılmadan, usanmadan, azim ve kararlılıkla devam ettireceğiz. Sendika üyelerinin kanun zoruyla başka bir sendikaya gönderilmesi anlayışının durdurulmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Vergi Konusunda Özel Çaba Sarf Ediyoruz”

Vergi konusunda HAK-İŞ’in özel bir çaba sarf ettiğini anlatan Arslan, “Özellikle dijital vergi tartışmalarında HAK-İŞ Yönetim Kurulunda aldığımız karar gereği 1 Mayıslarda da ortaya koyduğumuz özel çabalarımıza bir yenisini daha ekledik. Oluşturduğumuz komiteyle vergi raporu hazırladık. Bu raporu bütün muhataplarımıza gönderdik. Raporlarımızın duyulmasından sonra TÜRK-İŞ’te vergi konusundaki taleplerimizi diğer konfederasyonlarla ortaklaştırarak bir basın toplantısıyla kamuoyuna paylaştık” dedi.

“Vergi Konusundaki Çarpıklığın Ortadan Kaldırılmasını İstiyoruz”

Türkiye’nin vergi adaletsizliği konusunda en önde ülkelerden birisi olduğunu söyleyen Arslan, “Bunu uygulamalarla da görüyoruz. 2008-2009 yıllarında bir asgari ücretli 15 asgari ücreti aldığı zaman yüzde 20’lik dilime giriyordu. Yani 1 yıl içerisinde asgari ücretli yüzde 20’lik dilime giremiyordu. 2019 yılında 7 asgari ücretle yüzde 20’lik dilime giriyor. Yüzde 100 işçi aleyhine bir tablo var. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bütün ücretlerden asgari ücret miktarındaki kısmın vergi dışı bırakılmasını talep ediyoruz. Avrupa’da olduğu gibi evli olan, çocuk sahibi olan, her çocuk için eşi çalışan ve çalışmayan, her bir aile için farklı kriterlerle vergi indirimi ve muafiyeti sağlanmasını istiyoruz. Vergi konusundaki bu çarpıklığın ortadan kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Uzun yıllar sonra kayıtdışı istihdamda yüzde 2’lik bir artışın meydana geldiğini kaydeden Arslan, “Bu durum 1 milyona yakın işçinin kayıtdışı istihdama gittiğini bize söylüyor. Bu SGK için büyük bir tehdit ve tehlikedir. Hükümetin buna yönelik acil tedbir alması gerekiyor. Mutlaka kayıtdışıyla ilgili bir mücadele seferberliği yapılması gerekiyor” dedi.

Medya-İş 3. Olağan Genel Kurulu’nun farkındalıkların yaşatıldığı bir kongre olması temennisinde bulunan Arslan, “Yeni dönemde daha büyük hedeflere, daha büyük istikamette yürüyerek, Medya-İş Sendikamızı daha güçlü hale getirerek, HAK-İŞ’in ilkeleri, hedefleri doğrultusunda HAK-İŞ’in anlamına ve manasına uygun bir sendikacılığı umut ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Divan Başkanı HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, genel kurulların sendikal hareketin bir okulu, bir bayramı olduğunu vurgulayarak, 4 yıllık çalışmaların taçlandırıldığı önemli günler olduğunu söyledi.
HAK-İŞ’in 21 sendika ile büyük bir aile olarak yoluna devam ettiğini belirten Yıldız, “HAK-İŞ her geçen gün daha da güçlenerek, sendikal hareketteki aktif ve etkin rolünü güçlendirerek yoluna devam etmektedir. HAK-İŞ, hem Türk sendikal hareketinin hem de uluslararası sendikal hareketin önemli bir bileşeni, aktörü ve belirleyicisi olarak yoluna devam etmektedir” dedi.

HAK-İŞ’in kurulduğu günden beri ilkeleri, hedefleri, çalışmaları ve değerleri olan bir konfederasyon olduğunu belirten Yıldız, “HAK-İŞ, sendikal hareketin önemli ve vazgeçilmez bir üst kimliğidir. HAK-İŞ güvenin adresidir. 21 sendikasıyla Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın liderliğinde yoluna daha güçlü bir şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu.

Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, gazeteciliğin zor şartlarda yapıldığını söyleyerek, “Üyelerimizden kayıplarımız oluyor. Mesleğe bağlı olarak yaralılarımız oluyor. Bunların kısmen telafisi olsun diye ferdi kaza sigortası yaptırdık ama her ferdi kaza sigortası yaptırmamızda da temennimiz arkadaşlarımızın bunlardan faydalanmaması oldu” dedi.

Ballı, “Sendikamıza esas ivmeyi kazandıran HAK-İŞ’tir. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ve tüm HAK-İŞ yöneticilerine bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemedikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Genel kurulda, Medya-İş Sendikası eski Genel Başkanı Hamdi Ateş bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçim sonucunda Sezai Ballı yeniden Medya-İş Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi.

Bir yanıt yazın