ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI’NDAN BİR HUKUK ZAFERİ DAHA!

Bilindiği gibi 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127. Maddesinin geçici 23’üncü ve 24’üncü maddeleri kapsamında sürekli işçi kadrolarına geçiş işlemlerinde, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan hüküm gereği, 4 Aralık 2017 tarihinde çalışması gözükmeyen işçiler (Bu konuda özellikle kamu kurumlarında joker eleman olarak çalışan işçiler mağdur edilmiştir.) aranan şartı sağlamadıkları gerekçesi ile sürekli işçi kadrosuna alınmamışlardır.

Bu haksız idari işleme karşı Sendikamız sessiz kalmamış ve tarafımıza başvuran birçok üye işçimizin davaları açılarak konu yargıya intikal ettirilmiştir.

Açılan davalar yerel ve üst mahkemelerde kesin olarak karara bağlanmış olup, son olarak karara çıkan hukuka aykırı İDARİ İŞLEMİN İPTALİ yönünde kesin olarak verilen emsal üst mahkeme kararını sevgili kamuoyu ile paylaşmaktan onur duyuyoruz.
Daima, işçi kardeşlerimizin yanında olan Sendikamız, haksız idari işlemlere dur demiş ve davalar sonucunda mağdur edilen birçok işçinin sürekli işçi kadrosuna alınarak işlerine dönmesini sağlamıştır. Bu kararların diğer işçi kardeşlerimiz açısından da emsal teşkil etmesi dileğiyle.

Tüm üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bir yanıt yazın