SENDİKAMIZ 2.OLAĞAN GENEL KURULU ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sendikamız 2.Olağan Genel Kurulu 09-10 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Hak-İş Genel Başkanımız Sayın Mahmut ARSLAN’ın da katıldığı Genel Kurula, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Danıştay üyesi Muharrem Özkaya, Ak Parti Eski Manisa Milletvekili ve Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, HAK-İŞ Ankara İl Başkanı Hasan Çiloğlu, Öz Sağlık-İş Sendikası delegeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Divan kurulu başkanlığını konfederasyonumuz Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin’in yaptığı divan kurulu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş ve divan kurulu üyeleri tarafından oluşturuldu.

Genel kurula hitaben konuşan Hak-İş Genel Başkanımız Mahmut Arslan,

Genel Başkan Sayın Devlet SERT’in ’’Görev verilir, istenmez’’ ilkesini başarıyla uyguladığını ifade eden Sayın ARSLAN Öz-Sağlık İş Sendikasının yakaladığı büyüme ivmesinin devam etmesini temenni ederken seçilecek olan Genel Başkan ve Yöneticilerine başarılarının devamını diledi.

Öz Sağlık-İş Sendikasının mutlaka özel sektörde yer alması gerekliliğini vurgulayan Arslan, “21’inci yüzyılın sendikal yapılarının güç kazanabileceği, büyüyebileceği en temel alan özel sektördür. Sendikacılığın bütünüyle akılla, mantıkla ve reel bir kısım gerçeklerle yapılabildiği alan özel sektördür. Dolayısıyla bizim Öz Sağlık-İş Sendikamızın hastanelerde, polikliniklerde çeşitli sağlık kuruluşlarında mutlaka var olması gerekiyor”

“Biz sıradan bir örgüt değiliz. Biz yola çıktığımızda bir davanın mensubu olduğumuz bilinciyle yola çıktık. HAK-İŞ bizim büyük bir davamız, büyük bir sevdamızdır. Bizler de bu davanın, bu sevdanın birer neferi olarak yola çıktık” dedi.

Öz Sağlık-İş Sendikasının dava inancıyla yola çıktığı için başarılı olduğuna işaret eden Arslan, “Öz Sağlık-İş Sendikası mutlaka özel sektörde var olmalıdır. Çünkü sendikacılığın reel ilerleyebileceği alan özel sektördür” ifadelerini kullandı.

Devletimiz Artık Taşeron Sisteminden vazgeçiyor”

5 Aralık 2017 tarihinde Ak Parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni düzenleme ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm taşeron işçilerin artık işçi kadrosuna alınacaklarının açıklanmasını tarihi bir karar olarak değerlendiren Arslan, “Hükümetin yaptığı açıklamaya göre devletimiz artık taşeron sisteminden vazgeçiyor. Bu çok tarihi bir karardır. Taşeron işçiliği sisteminden kamu işçiliğine döndüğümüzde kamunun daha fazla kazanacağından emin olun. İnanın bütünüyle bu maliyet kamunun lehine olacak” açıklamasında bulundu.

Genel kurula hitaben konuşan Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert,

“Bütün uzun yolculuklara bir ilk adımla başlanır” sözünden hareketle; 2014 yılında mütevazı bir adımla başlayan bu yürüyüş, ortaya konulan vizyon, Öz-Sağlık İş’i işkolunun en büyük sendikası konumuna getirmiştir.

Bu bakımdan sizlere teşekkür ediyorum, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Sendikamızın, Hak-İş çatısı altında faaliyetlerini yürütebilmesi ve teşkilatlanıp büyümesinde bizlere yol gösteren, Maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen, Bizi büyük HAK-İŞ Ailesi’nin önemli bir ferdi kabul ederek, yılmadan, zaman mefhumu tanımadan bizimle birlikte olan Sayın Genel başkanımız Mahmut Arslan’ın nezdinde tüm kardeş sendikalarımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum,

Gerçekleştirmekte olduğumuz 2.Olağan Genel Kurulumuz

Sizlerin Bayramıdır.

BAYRAMINIZ KUTLU, İŞÇİ KADROLARINIZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

 

HAK-İŞ hangi değer ve misyona sahipse,

Yerel ve küresel sorumlulukları neyse,

ÖZ-SAĞLIK İŞ’ de aynı misyonu ideal edinmiştir.

HAK-İŞ bizim ÜST KİMLİĞİMİZ ve Misyon kaynağımızdır!

Açıklamasında bulundu.

ÖZ-SAĞLIK İŞ SENDİKASI

2.OLAĞAN GENEL KURULUNDA

GENEL YÖNETİM, DENETİM ve DİSİPLİN KURULUNA SEÇİLENLER

GENEL YÖNETİM KURULU

Devlet SERT GENEL BAŞKAN

Mustafa ÖZÜPEK GENEL BŞK.YRD.

Süleyman DOĞAN GENEL BŞK.YRD.

Tuba GÜLPEMBELİOĞLU GENEL BŞK.YRD.

GENEL DENETLEME KURULU

Mevlüt GÖRGÜLÜ

Murat ARABACI

Tuba KAVAKLI

GENEL DİSİPLİN KURULU

Sema SARITAŞ

Ebru KILIÇ

Ömer Volkan GÖK

Bir yanıt yazın