TEKİRDAĞ 112’YE ÇİRKİN SALDIRI

Tekirdağ Hayrabolu 2  No’lu Acil Sağlık İstasyonu’nda görev yapan  112 personeli, geçirdiği trafik kazası sonucu kalbi duran bir hastaya müdahale sırasında çirkin bir saldırıya uğradı.

Trafik kazası ihbarı ile olay yerine giden 112 personeli, kazazede hastaya ambulans içerisinde müdahale ederken, aynı kaza için olay yerinde bulunan askeri personel ekibinde yer alan ve psikolojik sorunları bulunan bir askeri personelin yumruklu saldırısına uğradı, hızını alamayan askeri personel 112’de görevli bir üyemizin de yüzünü ısırarak darp etti.

Olay Tekirdağ Hayrabolu ilçesinde trafik kazası ihbarına acil sağlık hizmeti vermek üzere harekete geçen 112 ekibini hedef alan münferit bir vaka olarak değerlendirildi.

Kazada yaralanan ve kalbi duran kazazedeye müdahalede bulunan Paramedik Enes Abdullah Arslan’a ambulans içinde ve dışında yumruk atan ve psikolojik sorunları olduğu tespit edilen askeri personel, hızını alamayarak kalbi duran hastayı hastaneye yetiştiren 112 ekibinden güya özür dilemek için hastaneye geldi. Ancak burada da taşkın hareketlerde bulunan aynı askeri personel bu seferde acil sağlık ekibi içerisinde yer alan Üyemiz Cemil Ulutürk’e yöneldi. Ulutürk’ü özür dileyip barışmak için kucaklayan saldırgan ani bir hamle ile  üyemizin yanağını kopartırcasına ısırdı. 112 ekibini defalarca darp eden askeri personeli, ekip arabasında bulunan diğer arkadaşları olay yerinden uzaklaştırdılar.

Darp edilen paramedik  Arslan ve  Üyemiz Ulutürk’ün şikayeti üzerine, ruhsal sorunları bulunan askeri personel açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldı.

GENEL BAŞKAN SERT’TEN BÜYÜK TEPKİ

Olayın duyulması üzerine Sendikamız Tekirdağ Şube Başkanı Elif Sağlam’dan olayın ayrıntılarını öğrenen Genel Başkan Devlet Sert, görünürde sağlıkta şiddet vakası gibi duran ancak bir trafik kazası karşısında acil sağlık ve güvenlik hizmeti veren ekipler arasında yaşanan bu olayın basit bir şekilde geçiştirilemeyeceğini söyledi.

Psikolojik sorunları bulunan askeri personelin kalp masajı yapan sağlık personeline saldırmasının ve bu hareketi hastane ortamında da tekrarlamasının alt nedenlerinin çok iyi tespit edilmesi gerektiğini belirten  Genel Başkan Devlet Sert, saldırgan personelin bağlı olduğu kurum tarafından derhal açığa alınmasından ve hakkında soruşturma başlatılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Genel Başkan Sert, Sendikamız Hukuk Bürosu’nun da olayla ilgili hukuki sürece destek vereceğini açıkladı.