SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARINA BÜYÜK MÜJDE: EK PROTOKOL İMZALANACAK

Genel Başkanımız Devlet Sert’in bugün sabah saatlerinde hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hem de ÇalıŞma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı görüşmelerin akabinde, sosyal hizmet işçileri için Ek Protokol Müjdesi geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, Ek Protokol yapılacağı müjdesini verdi.

“15 MAYIS İTİBARİYLE TELAFİ EDECEĞİZ”
Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün kapsamı dışında kalan Bakanlık personeli için ek bir çalışma yapılıp, yapılmayacağına yönelik soru üzerine Bakan Derya Yanık, Bakanlık bünyesinde özellikle yatılı kuruluşlarda çalışan bakım ve destek personellerinin bir kısmının kapsam dışında kaldığını belirtti.

Bu kişilerin geçen yıllarda imzalanan protokolde de kapsam dışı kaldığını hatırlatan Yanık, “Hemen ek protokollerle, ek birtakım hakları kendilerine temin ettik. Burada da bakanlık çalışanı arkadaşlarımızı, mesai arkadaşlarımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyiz. Ben dün itibarıyla sendikalardan, iş kollarından arkadaşlarımızla da görüştüğümüzde çok açık bir biçimde söyledim. Daha önce mağduriyetlerini giderdik. Önümüzdeki süreçte de inşallah 15 Mayıs itibariyle arkadaşlarımızı bu ücret dengesizliğine ezilmeyecek şekilde, gerekirse ek protokolle o arayı telafi ederiz. Hiç kuşku duymasınlar, hiç endişe etmesinler, biz daha önce nasıl onların hakkını onlardan daha çok gözettik ve savunduysak bundan sonraki süreçte de aynısını yaparız.” şeklinde konuştu.