KURAN-I KERİM’İ YAKMA GİRİŞİMİNE İZİN VEREN İSVEÇ’İ BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE KINADIK…

İsveç’te Türkiye’nin Stokholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakılmasıyla ilgili alçakça girişime izin verilmesini, Ankara’da İsveç Büyükelçiliği önünde yapılan bir eylem ve basın açıklaması ile kınadık.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ öncülüğünde düzenlenen basın açıklaması  ve kınama protestolarına Öz Sağlık-İş Genel Merkezi ve Ankara  Şubeleri olarak katıldık.

Düzenlenen protesto eylemi ve basın açıklamasına HAK-İŞ Konfederasyonu  Genel Başkanı Mahmut Arslan,  Konfederasyon Yönetim Kurulu, bağlı sendikaların genel başkan ve yöneticileri, Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları Adem Yavuz ve Mustafa  Özüpek, Ankara  1 ve  2 No’lu  Şube  Başkan ve yöneticileri ile temsilcilerimiz ve  üyelerimiz katıldı.

Büyükelçilik önünde düzenlenen kınama eyleminde Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan bir basın açıklaması yaptı.

Arslan açıklamada şunları söyledi:

“Bugün HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Avrupa’nın değişik ülkelerinde başlayıp devam eden Kur’an-ı Kerim yakma girişimleri ve Türkiye’ye yönelik bir kısım operasyonları protesto etmek ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek için İsveç Büyükelçiliği’nin önündeyiz.

Öncelikli olarak İsveç’te başlayan ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları lanetliyoruz ve bu saldırıları yapanları şiddetle kınıyoruz. İslam Dünyasına yönelik bu nefret suçu, ifade özgürlüğü ve hoşgörü adı  altında savunulamaz. İsveç, Hollanda ve tüm Avrupa ülkeleri bu tehlikeli gidişe dur demek zorunda.

SLOGANLAR ATILDI

Konfederasyon Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığındaki HAK-İŞ Heyeti İsveç Büyükelçiliği önünde “Kur’an-ı Kerim Kutsaldır Dokunulmazdır İsveç’i Lanetliyoruz,  İsveç’te Devlet Destekli İslam Düşmanlığını Lanetliyoruz Kınıyoruz, Kur’an Benim Kutsalımdır, Kur’an-ı Kerim’i Yakanın Elleri Kurusun, Özgürlük Değil Barbarlık, Haddini Bil İsveç, İfade Özgürlüğü Değil Nefret Suçu, Cumhurbaşkanımızı Hedef Alan Eylemleri Kınıyoruz” yazılı dövizleri tutarak “İsveç Şaşırma Sabrımızı Taşırma, Kuran’a Uzanan Eller Kırılsın, Kutsalıma Dokunma” sloganları attı.

Siyah Çelenk Bırakıldı

Genel Başkanımız Mahmut Arslan önderliğindeki HAK-İŞ Heyeti, İsveç Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.