ERZİNCAN ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI, ŞUBE BAŞKANLIĞINA METİN BULUT SEÇİLDİ

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“KÇP’DEN BEKLENTİLERİMİZİ İLETTİK, TAYİN VE BECAYİŞ KONUSUNDA GELİŞME BEKLİYORUZ”

Sendikamız Erzincan Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda Şube Başkanlığına Metin Bulut seçildi. Şube yönetimi ise Celal Karakaya ve Mustafa Bektaş’tan oluştu.

Genel Kurula Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcılarımız Remzi Karataş ve Süleyman Doğan, Genel Başkan Danışmanımız Fadlı Erdem, MEMUR-SEN Konfederasyonu Erzincan İl Başkanı Nebi Gül, Hizmet-İş Sendikası Erzincan Şube yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Şube Başkanımız Engin Erbaşaran, Erzurum Şube Başkanımız Ebru Kılıç, Sivas Şube Başkanımız İbrahim Eyce, Malatya Şube Başkanımız Mustafa Türkoğlu, Giresun Şube Başkanımız Hamza Türkmen ve yönetim kurulu üyeleri, Bingöl Şube Başkanımız Ercan Anacur ve yönetim kurulu üyeleri, Gümüşhane Şube Başkanımız Hamiye Ayşe Uçan, Tunceli Şube Başkanımız Hasan Basri Hazar ve Bayburt Şube Başkanı Murat  Şahinoğlu katıldı.

DİVAN BAŞKANLIĞINI REMZİ KARATAŞ YAPTI

Açılış konuşmasının ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş yaptı.

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“KÇP’DEN BEKLENTİLERİMİZİ İLETTİK, TAYİN VE BECAYİŞ KONUSUNDA GELİŞME BEKLİYORUZ”

“SÖZLEŞMELİ MEMURA KADRO VEREN İRADE, İNŞALLAH KAPSAM DIŞI KALAN PERSONELİ DE BU MUTLULUĞA ORTAK EDER”

Sendikamızın Erzincan Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Devlet Sert,  kamuda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmelerine ilişkin görüşmelere başlanan Kamu Çerçeve Protokolü hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Sert, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin beklentilerini içeren taleplere ilişkin hazırlığın Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e, Genel Başkan Mahmut Arslan eliyle de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e ulaştırıldığını belirterek, “KÇP’de özellikle tayin ve becayiş konusunda gelişme bekliyoruz” dedi. Genel Başkan sert konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Genel Kurullarımızın bir dönemin muhasebesinin yapılıp yeni dönem çalışmalarının konuşulduğu yerlerdir. Özellikle Erzincan Şubemizin olağan genel kurulunun inşallah hayırlara vesile olmasını diliyorum.

“ZORUNLU EMEKLİLİK, YAPILACAK YENİ DÜZENLEME İLE TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDEKİ YERİNİ ALACAK”

Son zamanlarda çalışma hayatının çok önemli gündem maddeleri bulunuyor. Özellikle EYT ve zorunlu emeklilik konusu. EYT konusunu destekliyoruz ancak zorunlu emeklilik 2018’den beri gerek sosyal medya gerekse her platformda gündeme taşıdığımız bir konu idi.

696’nın getirdiği zorunlu emeklilik, hem bizim hem de Konfederasyonumuz HAK-İş’in ısrarla gündemde tuttuğu bir konu idi. 41 yaşında, 45 yaşında zorunlu emekliliğe sevk edilen arkadaşlarımız en düşük seviyede emekli maaşı alıyorlardı.

Çok şükür bu konu da Sayın Bakanımızın açıklamasıyla tarihin çöplüğüne karışmış oldu. Yeni düzenlemenin bir an önce yapılarak işçimizin rahatlatılması gerekiyor. Sendika olarak takibimizi sürdürüyoruz.

“696’NIN ÜRETTİĞİ TÜM SORUNLARI ORTADAN KALDIRARAK, BU ARKADAŞLARIMIZIN TAMAMEN KAMU İŞÇİSİ HAKLARINA SAHİP OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Özellikle eski kadrolu ve İŞ-KUR üzerinden kadro alan arkadaşlarımızın tayin becayiş yasağı gibi bir sorunu yok. Ama 696 KHK ile kadro alan arkadaşlarımızın bu sorunu var. İnşallah bu sorunu da ortadan kaldıracağız.

696 da ki arkadaşlarımızın bütün sorunlarını ortadan kaldırarak tamamen bir kamu işçisinin sahip olduğu haklara kavuşmasını sağlayacağız. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

TAYİN VE BECAYİŞ KONUSUNUN KÇP’DE YER ALMASI İÇİN ISRARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Konfederasyonumuz HAK-İŞ önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin’i ziyaret ederek özellikle kamudaki 700 bin işçiyi ilgilendiren KÇP ile ilgili görüş ve taleplerimizi iletti.

Öz Sağlık-İş olarak beklentilerimizi karşılayacak çalışmamızı bizler konfederasyonumuz HAK-İŞ’e verdik, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’da Sayın Bakana iletti.

Umuyoruz ki, önümüzdeki süreçte TÜRK-İŞ ile birlikte kurulacak olan bir komisyonda, koordineli şekilde KÇP’den beklentimizin karşılığını almış oluruz.

Zorlu bir sürecin bizi beklediğini biliyoruz. Bunu geçmişte de yaşadık. Özellikle geçmiş yıllarda KÇP’de tayin becayişin uygulanmadığını biliyoruz. Ama bu yıl ısrarlı takibimizi yine sürdürüyor ve sorunun çözümü için büyük çaba harcıyoruz.

“KAPSAM DIŞI KALAN PERSONELİN KADROYA ALINMASI DA KÇP’DE KONU EDİLECEK”

Kapsam dışı kalan arkadaşların kadro konusunda sıkıntılarına yönelik mutabakat sağlanmış olmasına rağmen, halen bir gelişme olmamıştır.

Özellikle hastanelerimizde radyolojide çalışan, kiralık araç şoförleri, HBYS, yüzde 70’e takılanlar, 4 Aralık mağdurları gibi pek çok alanda çalışan arkadaşlarımız kapsam dışı kaldılar.  Sağlık ve sosyal hizmet alanında 28 ile 30 bin arası kapsam dışı kalan arkadaşımız olmuştur.

İnşallah bu konuda KÇP gündemine alınarak, taşeron sistemindeki anlayışların ortadan kaldırılması, arkadaşlarımızın gerçek bir kamu işçisi olması da sağlanmış olacak.

Kamuda yaklaşık 100 bin kapsam dışı kalan personel var. Geçtiğimiz günlerde 500 bin bin sözleşmeliyi memur statüsüne geçiren anlayış inşallah bizi de yakında bu mutluluğa ortak etmiş olur. Bunun mücadelesini 2018 yılından beri sürdürüyoruz. Kapsam dışı kalan arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesi artık kaçınılmaz olmuştur.

“GECE ZAMMININ KÇP’DE VERİLMESİ NOKTASINDA SAYIN BAKAN SÖZ VERDİ”

Sağlık Bakanlığı’nda toplu iş sözleşmesi sürecimiz devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda imzalamış olduğumuz sözleşme sürecinde neler yaşadığımızı sizler yakından biliyorsunuz.

Biz hedefe kitlendiğimiz noktada gerek Aile Bakanımız gerekse Çalışma Bakanımız ile yapmış olduğumuz görüşmede ortak bir noktaya geldik. Bu konuda ısrarlı talebimizi son gün olmasına rağmen tekrar tekrar savunduk. Ben Sayın Bakanımızla, bu konuda ciddi mağduriyet yaşandığını ve bakanlığın zor bir duruma gireceğini belirterek acil olarak kendisiyle görüştüm. Özellikle Aile Bakanımıza dik durmasından dolayı teşekkür ediyorum.

İlk kez KÇP’yi delerek gece zammı ve meslek primini toplu sözleşmeye dahil eden sendikayız. Öz Sağlık-İş imzayı atar, gerisi arkasından gelir.

Çalışma Bakanımız bizi aradı ve “Söz veriyorum önümüzdeki dönem KÇP de gece zammını ben vereceğim” dedi. İnşallah bu dönem bizim sayemizde gece zammı olmayan yerlerde, bütün her yere yansıyacak şekilde KÇP ye girmiş oldu. Bununla da gurur duyuyoruz.

“SÖZLEŞMELER KÇP DE YAPILAN ANLAŞMALAR İLE BİRLİKTE REVİZE EDİLİYOR”

KÇP ile alacak olduğumuz sosyal hakları, ücretleri inşallah hep birlikte göreceğiz. Öyle kolay bir süreç değil. İşverenin haklarını korumak için işveren devreye giriyor, bizde işçilerimiz için haklarını korumak için mücadele ediyoruz. Kıran kırana bir mücadele.  Sözleşmeler, KÇP’de yapılan anlaşmalar ile birlikte revize ediliyor.

Biz masaya oturunca birileri şöyle oldu, böyle oldu diyor.  Allah’ın izniyle yine Öz Sağlık-iş uzun bir maraton yolcusu olma sıfatıyla sağdan soldan gelenlere takılmayarak yoluna devam ediyor. 2014 yılında kurulmuş bir sendika olmamıza rağmen 80 yaşında olan sendikaların yapamadığını sizlerle birlikte yapıyor.

OMUZUMUZDAKİ YÜK BÜYÜK”

Geçenlerde biliyorsunuz istatistikler yayınladı. Öz Sağlık-İş Sendikası 8 yaşında olmasına rağmen 199 bin 587 ki şu anda 200 bini de geçtik. 260 sendika içerisinde ilk 3te yer alıyoruz. Bizim iş kolunda 18 sendika kurulmuş, 18 sendika içerisinde lider konumdayız.

Bunu şımararak söylemiyorum. Omuzdaki yükün anlamını ifade etmek için söylüyorum. Bunu söylerken dahi terliyorum. Geceleri uykularımız kaçıyor. Biz sendikal anlayışlarımızı başımıza yastığa koyduğumuzda çalışanların haklarını düşünmüyorsak olmaz.  Adeta bir kilim olacak şekilde üyelerimize yaklaşacağız. Onları kucaklayacağız. Kapılarına gerekirse 70 defa gideceğiz.

Bizim birleştiğimiz tek nokta emek. Siyasi düşüncesi, görüşü ne olursa olsun Öz Sağlık-İş rotasında herkese yer var.

“BU SENDİKA BESMELEYLE KURULDU, BESMELE İLE DEVAM EDİYOR”

Bu sendika besmeleyle kurulmuştur. Ve besmeleyle devam ediyor. Sendikacılık sadece toplu sözleşme yapmak demek değil. Biz eğer büyük bir aile diyorsak elbette ailemize sahip çıkacağız.

Yeri geldiğinde bizi eleştirin. Herkese bu sendikada yer var, genel başkan dahi olsanız çok koşup terleyeceksiniz buna inanıyorum. Benim temsilcim en iyi temsilci olacak. Şube başkanım en güzelini yapacak araştıracak öğrenecek. Sormak ayıp değil, bilmiyorum demek ayıp değil arayacaksınız uzmanlarımızı teşkilatımızı, öğreneceksiniz.”

İŞYERİ TEMSİLCİMİZDEN GENEL BAŞKANA ÇİÇEK TAKDİMİ

Şube Genel Kurulumuzda Erzincan Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Temsilcisi Şahide Taşan, Genel Başkan Devlet Sert’e  çiçek takdiminde bulundu. 

MEMUR-SEN KONFEDERASYONU ERZİNCAN İL BAŞKANI NEBİ GÜL SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI

“Öz Sağlık İş sendikamız Erzincan Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nu, Şube başkanımız Metin bey ve yönetimini tebrik ediyorum. Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Sert beyin bu kapsamlı ve veciz konuşmaları yüreğimizin sesi oldu.

İki kardeş konfederasyon olarak gerek kuruluş süreçlerinde gerekse örgütlenme mücadelesinde aynı sıkıntıları yaşadık, aynı merhalelerden geçtik. Bunu sendikal harekette de gördük. Diğer memur sendikalarının duruşlarının ve mücadelelerinin memura yeni haklar sağlamak için olmadığını, tek hedeflerinin Memur-Sen’i yaralamak üzere sendikacılık yapmak olduklarını gördük. Ama bizler ve sizler kardeş sendikalar kardeş konfederasyonlar olarak işçimizin-memurumuzun hak ve kazanımları için bir ve beraber olmaya devam edeceğiz.”

BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ MENGÜCEK GAZİ  E.A HASTANESİ İŞ YERİ SENDİKA TEMSİLCİMİZ YEŞİM SARIDAŞ SALONU SELAMLADI:

“Öz Sağlık-İş Sendikası Erzincan Şube Başkanlığı işyeri sendika temsilcisi olarak hepinizi saygı ile selamlıyorum. Şehrimize hoş geldiniz, bizleri şereflendirdiniz.

Bizlere büyük destek veren, çalışan emekçi ve işçi üye kimliğimiz ile her daim gurur duyan bir şube başkanına sahibiz, biz de şube başkanımız ile gurur duyuyoruz.

Genel kurulda işyeri sendika temsilcileri olarak Metin Bulut başkanımıza başarılar diliyoruz.

İşyeri sendika temsilcileri olarak, işçi ve işverenlerle olan ilişkileri, üyelerimizin acı-tatlı, hüzünlü-sevinçli günlerini paylaşıyor, yine üyelerimizin kurumlarda yaşamış oldukları sorunları yerinde irdeliyor, şube başkanlığımıza aktarıyoruz.

İlimizde özellikle toplumsal olaylarla ilgili ortak yapılan açıklamalarda yerimizi alıyor, hem ulusal hem uluslararası sendikal olaylar başta olmak üzere, mağdur ve mazlum milletlerin yarasına merhem olmaya çalışıyoruz.

Bizler güçlü Türkiye’nin, güçlü sendikası Öz Sağlık-İş’in işyeri sendika temsilcileriyiz. İşyeri sendika temsilcileri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Şube Başkanımız Sayın Metin Bulut’un yanında olduğumuzu belirtiyor, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyoruz”.

ERZİNCAN ŞUBE BAŞKANI METİN BULUT SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI:

“Sendikamız Öz Sağlı-İş Sendikası Erzincan Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılımlarınızdan, bu çok özel günümüze verdiğiniz destekten, bu demokrasi şölenimizin heyecanını bizlerle paylaşmış olmanızdan  dolayı şükranlarımızı sunuyorum.

Bizler bu güzel vatanın her bir köşesinde halkımızın sağlık hizmetini en iyi şekilde almasına yardımcı olan sağlık işçileriyiz, bizler devletimizin bize emanet ettiği yardıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, hayatlarını tek başına idame ettiremeyen engellilerimizin, yuva hasreti, anne-baba özlemi çeken kimsesiz yavrularımızın tutunduğu dal, başını yasladığı sine, tuttuğu eliz. Biz bu büyük devletin, bu merhametli milletin vicdanı sosyal hizmet işçileriyiz.

Hayatın her alanında var olan bizler, örgütlenmenin, mücadelenin, azmin ve inancın en güzel örneklerini vererek sendikal bir çatıyı da beraberimizde büyüttük.

200 bin üyeli, Türkiye’nin en büyük sağlık ve sosyal hizmet çalışanları sendikası Öz Sağlık-İş’in çatısı altında olmaktan büyük mutluluk, büyük gurur duyuyoruz. Sendikamıza emek veren, bugünlere getiren herkese şükranlarımızı sunuyor, Allah razı olsun diyoruz.

Mensubu olmaktan büyük gurur duyduğumuz Hak-İş Konfederasyonumuz ve Öz Sağlık İş Sendikamızın misyonunu, değerlerini, ilkelerini benimseyerek sendikal faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bizler ilkeli bir duruş nasıl olur, üye ile nasıl ilgilenilir, nasıl güven kazanılır, nasıl dik durulur, bir haklının hakkı için nasıl bin haksızla mücadele ediliri, sendikacılığı hepimizin başkanı, hepimizin ağabeyi, hepimizin babası olan saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Sert’ten öğrendik, öğrenmeye devam ediyoruz.

İlkeli bir sendikacılığın nasıl yapılacağını genel merkez yöneticilerimizin bizler için çizdiği onurlu sendikal anlayışla yapıyoruz.

Milletimizi, devletimizi, vatanımızı, mağdur ve mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizi ilgilendiren konularda sergilediğimiz dik duruşu ve belli ettiğimiz saflarımızı sendikamız öz sağlık-iş ve konfederasyonumuz Hak-İş’in misyonundan, vizyonundan ve “değerler sendikacılığından” örnek alarak yol alıyoruz.

Bizlerin ülkemizin her bir yanında sürdürdüğü bu mücadele sadece sendikal bir mücadele değil, sadece örgütlü bir toplum oluşturmak değil, aynı zamanda güçlü, büyük, inandığı değerler uğruna hizmet veren Öz Sağlık İş sendikamızın gücüne güç katma yolculuğudur.

Bugün Erzincan Şubemizin ilk kongresi, ilk genel kurulu. Atamalardan seçimlere kadar gelmiş olduğumuz bu yolculuk, sendika için demokrasinin varlığının, kazanımının getirdiği huzurlu, şeffaf bir yolculuk. Çok emek verdik, gece gündüz sahada, kurumlarımızda, işyerlerimizde üyemiz olsun ya da olmasın tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerimizin yanında olmaya, derdi ile dertlenmeye, hüznünü-sevincini paylaşmaya büyük özen gösterdik. Çok çalışmak için yola çıktık, çalıştık, çabaladık. Biz üzerimize düşenle mükellefiz, “başarı çalışanındır” düsturuyla hareket ettik. Takdir önce Cenab-ı hakka, sonra her bir ferdini aziz bildiğimiz teşkilatımıza aittir.

Birliğimizden, beraberliğimizden, aile bağımızdan vazgeçmediğimiz sürece Allah’ın izni İle Öz Sağlık-İş Sendikamız her daim var olacak, her daim güçlü kalacak, sağlık ve sosyal hizmet işçileri bu çatı altında her daim huzurlu, mutlu, kazançlı olacaklardır. Buna yürekten inanıyoruz. Bunun sürekliliği için heyecanımızı, enerjimizi yüksek tutuyor, çabamızı her geçen gün artırarak yol almaya devam ediyoruz.

Biz hep birlikte güçlüyüz ve sonuç ne olursa olun bu gücü arkamıza alarak çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz”.

ŞUBE BAŞKANLIĞINA METİN BULUT SEÇİLDİ

Sendikamız Erzincan Şubesi’nin Şubesi’nin1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan Metin Bulut Şube Başkanı olarak seçildi.

Şube yönetimi ise Celal Karakaya ve Mustafa Bektaş’tan oluştu.