GENEL BAŞKANIMIZ SERT İDLİB’TE MÜLTECİ KAMPINI ZİYARET ETTİ

Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert ve beraberinde heyet, Kuzeybatı İdlib’te Khirbat Al Jawz’da kurulu bulunan mülteci kampını ziyaret etti, çadırlarda barınan Suriyeli mülteci ailelerle bir araya geldi.

Sendikamız Hatay Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nun ardından Suriye’nin İdlib Bölgesi’ne geçen Genel Başkanımız Devlet Sert’e mülteci kampı ziyareti sırasında Genel Başkan Yardımcılarımız Remzi Karataş ve Süleyman Doğan’ın yansıra bölgede faaliyet gösteren Sirac Derneği Genel Başkanı Avukat İsmail Özgüven de eşlik etti.

ÇADIRLARDA SURİYELİ AİLELER İLE BİRARAYA GELİNDİ

Geniş bir alana kurulu mülteci kampında yaşayan Suriyeli aileleri yaşadıkları çadırlarda ziyaret eden Genel Başkanımız Devlet Sert, ailelerle ve çocuklarla sohbet etti, mülteci yaşamın vermiş olduğu zorlukları yerinde inceleme fırsatı buldu.

Genel Başkanımız Devlet Sert ve beraberindeki heyet Sirac Derneği’nin bölgede gerçekleştirdiği faaliyetleri de inceledi.

Kamp ziyaretine ilişkin bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Devlet Sert, “Dünyanın duyarsız kaldığı mülteci meselesi giderek daha fazla bir drama dönüşüyor. Ülke olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin mültecilere ilişkin insani yaklaşımlarını Sendika olarak hep destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Buralardaki dramı gördükçe insanın bir vatana, bir devlete, bir kimliğe sahip olmasının önemi daha da anlaşılır hale geliyor. Dileğimiz Suriyeli kardeşlerimizin eski güzel günlerine, kıymetli vatanlarına değerli bireyler olarak geri dönebilmeleridir” dedi.