ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MÜZAKERELERİ BAŞLADI

180 BİN SAĞLIK İŞÇİSİ ADINA MASADAYIZ

Sendikamızın yetkili olduğu Sağlık Bakanlığı işyerlerinde yaklaşık  180 bin sağlık işçisi adına yürütülecek toplu  iş sözleşmesi müzakereleri Sendikamız ve TÜHİS arasında başladı.

TÜHİS’te gerçekleştirilen oturumda  Sendikamızı  Genel Başkanımız Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz, Mustafa  Özüpek, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan, Genel Sekreter Yardımcımız Yahya  Bilgin, Hukuk Müşavirimiz Muhammet Esat Eyvaz, Avukatımız İlyas Şeker, TİS uzmanlarımız Emre  Kılıç ve Ecrin Ferah ile Genel Başkan Danışmanımız Fadlı  Erdem temsil etti.

Müzakereye Sağlık Bakanlığı adına Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Kaya, Disiplin Dairesi Başkanı Ömer Ceylan, Hukuk ve Mevzuat Dairesi Başkanı  Av. Erkan Çavuşoğlu, Diğer Hizmet Sınıfı Atama Daire Başkanı İlkay Akçay, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Asım Eren, Kadro ve Terfi Daire Başkanı Sadullah Macit, Özlük İşleri Daire Başkanı Gökhan Aktürk, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yusuf Kara ve Mali Hizmetler Uzmanı Tarık Parlak katıldı.

İşveren Sendikası adına TÜHİS’i Genel Sekreter Adnan Çiçek, Genel Sekreter Yardımcısı Şerefettin Güler, Başuzman Ahmet Karaderili ve Uzmanlar Esra Yenidünya ile Fatma Betül Çalışkan temsil etti.

“SAHADAN BİZE GELEN 15 BİNİN ÜZERİNDE TALEP DEĞERLENDİRİLEREK TİS TASLAĞINA YANSITILDI”

Başlatılan toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin taraflara hayırlı olmasını dileyen katılımcılar, uygulama birliğinin sağlanması, sahada yaşanan tüm sıkıntıları çözümleyecek ve tarafları memnun edecek bir sözleşme olması gerektiği yönünde istişarede bulundular.

Genel Başkanımız Devlet Sert,”180 bin işçimizi kapsayan toplu sözleşmesinin teklif metnini oluştururken  dijital ortamda sahadan gelen 15 binin üzerindeki başvurunun ve Şube Başkanlarımızın sözleşmede olmasını istediği taleplerin dikkate alındığını” ifade etti.