GENEL BAŞKAN SERT 7. MÜSLÜMAN SAĞLIK TOPLULUKLARI KONGRESİ’NDE KONUŞTU

Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert,  Öz Sağlık-İş’in de kurucu üyesi  olduğu Dünya İslam Sağlık Birliği tarafından düzenlenen “7. Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi’nde konuştu.  Genel Başkan Sert, “Sağlık ve sosyal hizmet işçileri sadece kendi ülkesinin insanına değil, Müslüman-Mağdur coğrafyalardaki kardeşlerine nefes olabilmek için, şifa olabilmek, açlığını-susuzluğunu gidermek için ümmet ile el ele olmayı da hizmetten saymaktadır” dedi.

Ankara’da düzenlenen Kongre’nin açılışına Dünya İslam Sağlık Birliği ve Sağlık-Der Genel Başkanı Kasım Sezen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal ve Birliğe üye pek çok ülkenin sağlık toplulukları temsilcileri katıldı. 

Kongreye ayrıca Sendikamız adına Genel Başkanımız Devlet Sert’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz, Mustafa  Özüpek, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan ile Denetleme Kurulu Üyesi  Tuba Kavaklı ve Genel Başkan Danışmanı Fadlı Erdem de katıldı.

“SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET İŞÇİLERİ ÜMMET İLE EL ELE OLMAYI DA VERDİKLERİ HİZMETTEN SAYMAKTADIR”

Genel Başkan Devlet Sert, Kongrenin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bu yıl 7.si düzenlenen Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi’nde dünyanın dört bir yanından gelmiş olan topluluk bileşenlerini görmek gerçekten heyecan verici. Böyle bir kongreye “kurucu üye” olarak davet edilmemiz ve açılış konuşmalarından birini yapmamız yönündeki teklif de aslında bir anlamda  ev sahibi  olduğumuz bu kongre için bizleri daha da heyecanlandırıyor.

  1. Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi’nin Tüm kongre bileşenlerine, Müslüman coğrafyanın bayraktarlığını yapan topluluklarımıza, ümmet Bilinci ile hareket ederek, yeryüzünü yaşanabilir kılma arzusunda olan tüm kuruluşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

“BİRLİĞİN KURULMA TALİMATINI VEREN ERBAKAN HOCAMIZI RAHMETLE YAD EDİYORUM”

Dünya pek çok devlet adamı gördü, bizler de öyle. Ama her daim rahmetle andığımız Eski Başbakanlarımızdan, Milli Görüş Davası’nın lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan gibi ileri görüşlü, ümmetin derdini kendisinin ve ülkesinin derdi gibi gören çok az lider, çok az devlet başkanı gördük. 

1991 yılında kuruluş talimatı verdiği SAĞLIK-DER bugün mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da büyük katkı, destek ve tensipleri ile uluslararası bir güce bürünmüş, Dünya İslam Sağlık Birliği adı ile mağdur ve mazlum ümmet coğrafyasında sağlık” alanında bir bilincin uyanmasına vesile olmuştur. Emeklerinden, çabalarından ve ümmet coğrafyasına bakış açılarından dolayı Birlik Başkanımız Uzm. Dr. Sayın Kasım Sezen ve ekibine de şükranlarımızı sunuyor, Allah razı olsun diyoruz.

“SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET İŞÇİSİ SİSTEMİN BELKEMİĞİDİR”

Öz Sağlık İş Sendikası olarak sağlık ve sosyal hizmet işçilerinden oluşan 200 bin üyemiz ile dünyaya örnek olarak gösterilen ülkemizin sağlık ve sosyal hizmet faaliyetlerini sürdürüyor, belkemiği bir anlayış ile hizmet etmeye devam ediyoruz.

Son yıllarda Türkiye’nin sağlık ve sosyal hizmet sisteminde yürütmüş olduğu başarılı politikalar pandemi sürecinde daha görünür, daha anlaşılır hale geldi. Bu politikalara sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin fedakârlıklarının “insan kaynağı” başlığı ile eklenmesi ve takdir edilmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir.

“BİZLER VİCDAN ELÇİYİZ VE İNSANA HİZMET İÇİN VARIZ”

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri aynı zamanda bir  vicdan elçisidir. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, anne karnından itibaren, en şerefli mahlûkat olarak kıymetlendirilen insana hizmet için vardır.

Sağlık ve sosyal hizmet işçileri sadece kendi ülkesinin insanına değil, Müslüman-mağdur coğrafyalardaki kardeşlerine nefes olabilmek için, şifa olabilmek, açlığını-susuzluğunu gidermek için ümmet ile el ele olmayı da hizmetten saymaktadır.

Bizler Sendikalar olarak bulunduğumuz ülkelerin en büyük sivil toplum örgütleriyiz. Ve o bilinç ile hem kendi değerlerimize, hem de inancımızın bizlere yüklemiş olduğu değerlere sahip çıkmaya çalışıyoruz.

Bu yüzdendir ki; Değerli Dostumuz, Hocamız Sayın Kasım Sezen’in Dünya İslam Sağlık Birliği kurulurken bizlere ettiği “kurucu üyelik” teklifini hiç tereddütsüz kabul ettik.

Çünkü bizim için; İslam coğrafyasının sağlık ve sosyal güvenlik sorunları en az kendi ülkemiz kadar önemlidir. Dünyanın neresinde olursa olsun sağlık ve sosyal hizmet anlamında yardıma ihtiyaç duyan hiçbir ülkenin uzattığı eli havada bırakmayız. Mağdur kabul ettiğimiz, sağlık hizmetine ulaşamadığını düşündüğümüz, sosyal hizmet alanında yardıma erişemeyen kim varsa onlarla ilgili sorumluluğumuz olduğuna inanırız.

İşte bu yüzden Öz Sağlık İş Sendikası olarak yüzümüzü döndüğümüz kadim değerlerimizi yaşatabilmek için gece gündüz çalışmaya,  ümmetin derdine merhem olmaya çaba gösteriyoruz.

Bunun için  Afrika’da  sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına açtırdığımız  2  ayrı  su kuyusu  ile  ümmetin çocuklarının susuzluğunu gidermeye çalıştık, kurumuş bedenlere sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının merhamet eliyle  su tuttuk.

Yine bunun için Gazze’deki engelli yetim çocuklarımızın çağrısını işittik ve onların rehabilitasyonu için, bu dünyaya ait yetimliklerini kolaylaştırmak, engellerini ortadan kaldırabilmek için yine sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına ilkokul ve ortaokul ile bir Rehabilitasyon Merkezi yaptırıyoruz.

“YENİ NESİL SENDİKAL ANLAYIŞ İLE YOL YÜRÜYORUZ”

Bizlerin sendikacılığa bakış açısı farklı. Bizler aidatları alalım, pazarlıkları yapalım, üyemiz kazansın yeter gibi bir sendikacılık anlayışının tarafı değiliz. Elbette sendikal görevlerimizi yerine getiriyoruz, hatta Türkiye’de hiç olmayan bir sendikal bakış açısı ile “yeni nesil sendikal” anlayış ile yol yürüyoruz.

Ama bunun yanında,  evrensel, küresel sendikal anlayışın unuttuğu, belki de rahatsız olduğu bir anlayış ile yol yürüyoruz. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ilke kararlarında da yer bulduğu üzere kendi değerlerimizin, inancımızın bize emrettiği emek mücadelesinin izlerini dünyaya bırakıyoruz. Hem iz bırakıyoruz, hem de bu ümmete rol model olmaya çalışıyoruz. Tüm bunları yaparken de, kendisi zaten mükemmel olan İslam inancının gerekleri ile emek mücadelesi, alın teri mücadelesi veriyoruz

Ama bir yandan da yer küreyi paylaştığımız Müslüman kardeşlerimizin, ihmal edilmişliklerini, yokluklarını paylaşıyor, onlara yardım ediyoruz. Bunu da hem Öz Sağlık-İş çatısı altında hem de Dünya İslam Sağlık Birliği’nin bir üyesi olarak yapıyor ve gurur duyuyoruz.

“ÜLKEMİZİN SAĞLIK ALANINDA KAT ETTİĞİ BAŞARILI YOLCULUĞUN ODAĞINDA DA EMEK, İŞGÜCÜ VE MÜCADELE VAR”

Her yıl bir başka tema ile toplanan Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi’nin bu yıl ki teması,  amansız hastalık olarak tanımlanan “kanser”.

Her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybettiği bu hastalık karşısında kimi zaman tıp biliminin, sağlık çalışanlarının eli kolu bağlı kalıyor. Ama gerek ülkemizde, gerekse dünyada literatüre giren, ya da hazırlıkları devam eden çeşitli tedaviler, ilaçlar, kürler  bu  ümmetin çocuklarının eliyle, sağlık çalışanlarının büyük çabalarıyla işe yarayacak, Allah’ın izni ile  şifa olacaktır. Koruyucu sağlık hizmetlerinden, uygulayıcı sağlık hizmetlerinden, sürdürülebilir sağlık hizmetlerine, bütünleyici sağlık hizmetlerine kadar pek çok aşamadan oluşan bu süreçlerin odağında her zaman insan olmuştur.Ülkemizin sağlık alanında kat ettiği başarılı yolculuğun odağında da emek, işgücü ve mücadele vardır.

Bugün bu kongrede yapılacak olan bilimsel çalışmaların, tebliğlerin ve bir bütün olarak kongrenin sonuçlarının, insanlığa ve ümmete yeni umutlar oluşturacağını, hedefe yönelik yeni vizyonlar açacağına inanıyorum. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

İnsanı merkeze alarak devletleri, milletleri yaşatan ve bunun için mücadele eden sağlık çalışanlarını, sağlık ve sosyal hizmet topluluklarını yürekten selamlıyorum. Kongremizin bu ümmete, bu coğrafyanın ülkelerine, din ve gönül bağı ile bağlı olduğumuz kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

ÖZ SAĞLIK-İŞ STANDINA BÜYÜK İLGİ

Kongre fuaye alanında Sendikamız tarafından açılan stant, katılımcıların büyük ilgisi ile karşılandı. Sendikamızın tanıtıldığı ve yayınlarımızın hediye edildiği standımızı ziyaret eden yerli ve yabancı katılımcılar  Öz Sağlık-İş ve sağlık-sosyal hizmet emekçilerinin mücadelesine ilişkin bilgi aldılar.