GAZİANTEP ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ, ŞUBE BAŞKANLIĞI’NA MEHMET GÖRGEL SEÇİLDİ

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“ÖZ SAĞLIK-İŞ’İN YAPTIKLARINI, BAŞKALARI HAYAL BİLE EDEMEZ”

“BİZ DE AİDATIN BİR KURUŞU HARAMA GİTMEZ”

Sendikamızın Gaziantep Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Yoğun katılım ve coşku ile gerçekleştirilen Şube Genel Kurulu’nda, Şube Başkanlığı’na Mehmet Görgel seçilirken, şube yönetimi Mücahit Ergün, Gülbahar Karademir ve Adil Pekmezci’den oluştu.

Genel Kurula Genel Başkanımız Devlet Sert ve Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz, Mustafa Özüpek, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan’ın yanı sıra, Sendikamız Denetleme Kurulu Başkanı ve Merkez Kadın Komite Başkanı Tuba Gülpembelioğlu, Genel Başkan Danışmanımız Fadlı Erdem ,AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Müdürü Ökkeş Zehiroğlu , Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Müdür Yardımcısı Emrah Kürkçü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım, Sendikamız Şanlıurfa Şube Başkanı Bekir Başak ve yönetim kurulu üyeleri, Sendikamız Kahramanmaraş Şube Başkanı Murat Arifoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Sendikamız Adıyaman Şube Başkanı Osman İzci ve yönetim kurulu üyeleri, Sendikamız Osmaniye Şube Başkanı Mustafa Kemal Taş ve yönetim kurulu üyeleri, Sendikamız Kilis Şube Başkanı Zaim Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri, Öz İplik-İş Sendikası Şube Başkan Yardımcısı Hasan Karakurt, Öz İplik-İş Sendikası Bölge Örgütlenme Uzmanı Adem Güzelkaya, Karacaören Mahallesi Yerel Yöneticisi Hasan Doğan

Sarıkaya Mahallesi Yerel Yöneticisi Ercan Sarıkaya ve İşadamı Erdoğan Şahin katıldı.

DİVAN BAŞKANLIĞINI SÜLEYMAN DOĞAN YAPTI

Açılış konuşmasının ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Doğan yaptı.

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“ÖZ SAĞLIK-İŞ’İN YAPTIKLARINI, BAŞKALARI HAYAL BİLE EDEMEZ”

Sendikamızın Gaziantep Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda katılımcılara hitap eden Genel Başkanımız Devlet Sert, sendikanın gerçekleştirdiği faaliyetleri sıralarken, “Öz Sağlık-İş’in yaptıklarını, başkaları hayal bile edemez. Bizde aidatın tek bir kuruşu harama gitmez. Öz Sağlık-İş üyesi bunu yakından bilir ve takdir eder” dedi.

Sözlerine “Gazi şehrimiz, ticaret şehrimiz, Sahabe-Veli şehrimiz Gaziantep’te bulunmaktan son derece mutluyuz” diyerek başlayan Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert,  Türkiye genelinde gerçekleştirilen şube kongreleri hakkında bilgi verdi, tüm şubelerde genel kurullar yapılıncaya kadar temponun devam edeceğini söyledi.

“ÖZ SAĞLIK-İŞ AİLESİ DURUP DURURKEN BÜYÜMEDİ”

Konuşmasında Sendikamızın sayısal büyüklüklerine ve Türkiye genelindeki sendikalar arasındaki yerine işaret eden Genel Başkan Sert, “Bu aile durup dururken büyümedi, sizlerin çalışmaları, mücadeleleri, emekleri, inançları, azimleri ile büyüdü. Bugün Gaziantep’teyiz ve teşkilatımızla gurur duyuyoruz.  Türkiye’deki tüm teşkilatlarımızla, mensuplarımızla gurur duyuyoruz. Öz Sağlık-İş Ailesi, şube genel kurullarımızla birlikte daha çok kurumsallaşacak ve daha da büyüyecek. Buna yürekten inanıyorum” dedi.

“SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET İŞÇİSİ DE TÜM ÜCRETLİLER GİBİ VERGİ YÜKÜNÜN ALTINDA EZİLİYOR

Konuşmasında ücretli kesimin bir yandan hayat pahalılığı bir yandan da vergi yükü altında ezildiğine işaret eden Genel Başkan Devlet Sert, çalışanların gelir vergisi dilimlerinin yüzde 10 ile sabitlenmesi yönündeki çağrısını yineledi, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in bu konudaki çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.

İŞKOLUMUZUN ZİRVESİNDEYİZ AMA ZİRVEDEN İNMEK UMMADIĞINIZ KADAR KOLAY OLABİLİR”

Genel Başkan Sert konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnsan kazanmak zordur, ama kaybetmek kolaydır. Biz birbirimizi sevmek zorundayız. Hepimiz kardeşiz. Dini, siyasi görüşü, mezhebi ne olursa olsun bizim birleştiğimiz tek nokta ekmek, emek, alın teri mücadelesidir.

Bunun için gece gündüz demeden uykularımız kaçacak. Eğer benim temsilcim, şube başkanım, genel merkez yöneticilerim başını yastığa koyduğunda üyelerimizin derdiyle dertlenmiyorsa o iş olmaz.

Makamlar yükseldikçe daha çok yorulacağız. Tevazudan vazgeçmeyeceğiz. Bugün işkolumuzun zirvesinde olabiliriz ama emin olun ki zirveden inmek, hiç ummadığımız kadar kolay olur.  O yüzden terlemeye, koşmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz.

“BİZ DE AİDATIN BİR KURUŞU HARAMA GİTMEZ”

Bizler biliriz ki Sendika işçi varsa vardır,  üyen varsa vardır. Ben burada şahsi herhangi bir menfaat sağlıyor muyum? Üyemin aidatının her kuruşunu üyeme hizmet için harcıyor muyum?

Bakın arkadaşlar bizleri faaliyetlerimiz üzerinden eleştirmeye kalkanlar Öz Sağlık-İş’in yaptıklarını hayal bile edemezler.

“MİSAFİRHANE YAPACAĞIZ, ÜYELERİMİZİN TATİL YAPABİLMESİ İÇİN OTEL ARAŞTIRMASI YAPIYORUZ”

Meyve veren ağaç taşlanır deniyor ya, bu arkadaşlarımıza daha çok taş lazım olacak.  Ferdi kaza sigortamızı her yıl yenileyeceğiz, 60 bin liralık sigorta kapsamına her üyemiz alınacak. Pandemi Ödemesini tek seferde 500 lira olarak tüm üyelerimize ödedik. Yıl sonuna kadar devam edeceğiz.

Allah nasip ederse Ankara’da misafirhane yapacağız. İnşallah bütün üyelerimizin kullanımına sunacağız. İmkanlarımız olduğu takdirde ve Allah nasip ederse bütün üyelerimizin çoluk çocuğuyla bir haftalık tatil yapacağı bir otel araştırması yapıyoruz.

Gittiğim yerlerde bazen bana diyorlar “Başkanım aidat almayın”. Siz öyle derken aynı zamanda diyorsunuz ki “Başkanım sendikal çalışma yapmayın”.  Size getirilen, sunulan tüm hizmetler bu aidatlarla yapılıyor.  Hiç merak etmeyin bizde aidatın tek kuruşu harama harcanmaz.  Kanun neyse o, biz aidatımızı alacağız ama adam gibi de hizmet edeceğiz.

“KADIN ÜYE VE KADIN SENDİKACI KİMLİĞİNE BİZİM KADAR DEĞER VEREN SENDİKA YOK”

İşkolumuzun özelliği gereği üye sayımızın yarısına yakını kadın.  90 bin kadın üyemiz var.  Ben isterim ki tüm teşkilatlarımızda bir kadın yöneticimiz de yer alsın ki, pek çoğunda var ve yer almaya da devam edecek.

Kadınlarımızın olduğu yerde bereket vardır. Bereketsiz olmaz.  Neşet Ertaş’ın dediği gibi, “Kadın insandır, erkek insanoğlu”. Onun için delegelikte, temsilcilikte İşyerlerinde tabi bölgelerin hassasiyetini de dikkate alarak kadın üyelerimizi sisteme daha fazla dâhil edelim.

“EN BÜYÜK DENEKLİ SAĞLIKTA ŞİDDET ARAŞTIRMASI SENDİKAMIZA AİT”

Sağlıkta şiddetin acil bir şekilde durdurulması gerektiğini Sendika olarak yaşayarak gördük, görüyoruz. Bu yüzden Sendikamız bu alanda en büyük Sağlık’ta Şiddet Araştırması’nı yaptırdı. Türkiye genelinde 8001 denekle yapılan araştırmamız  çok çarpıcı  sonuçları ortaya koydu. Hem ulusal, hem uluslararası kamuoyu sağlıkta şiddet olayları karşısında Sendikamızın bu araştırmasını kaynak gösterdi. Rabbim artık bu şiddeti bizlere yaşatmasın, sağlıkta şiddet bir an önce son bulsun.

“ZORUNLU EMEKLİLİK VE KAPSAM DIŞI BIRAKILAN PERSONEL SORUNUNU ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ”

Taşerondan kadroya geçişte kapsam dışı kalan 90-100 bin civarındaki arkadaşlarımızın beklentilerini karşılayacak bir adım atılacağına inanıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızda bu işin bilincinde, farkında. Sendikal anlamda da 3 yıldan beri sürdürülen kadro talep isteğimizi, geçen gün yeniden alevlendirdik. Çalışma Bakanımızın konfederasyonumuzu ziyaretiyle inşallah bu konuda yakın zamanda bir çözüm olacağına inanıyoruz. Takipçisiyiz.

Bir taraftan EYT ile ilgili çözüm ararken bir yandan da 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin zorunlu emekliliğe sevk edilmeleri tamamen tezat uygulamalar. Yıllardan beri çağrı yapıyoruz, Çalıştaylar düzenliyoruz, raporlar hazırlıyoruz.

Bugün buradan bir kez daha seslenmek istiyorum.  Zorunlu emekli edilen arkadaşlarımızın, normal bir kamu işçisi neyse aynı haklara sahip olmasını istiyoruz. Bunu çözmek zorundayız. İnsanın en verimli çağında emekli edilmesi doğru bir şey değil.

“SENDİKACILIKTA HERKESE YER VAR AMA DERGÂHTA YÜRÜYE YÜRÜYE YOL ALINIR”

Biz tüm teşkilatımızla, tüm üyelerimizle Öz Sağlık-İş çatısı altında bir bütünüz, bir aile gibiyiz. Sendikacılıkta herkese yer var, herkes her yere talip olabilir ama burası bir dergâh ve bu dergâhta yürüye yürüye yol alınır. Ayrıştırarak değil, bütünleştirerek hizmet veren her bir kardeşimizle yolumuz birleşir de, devam da eder.

Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını dilerim”.

GÜLPEMPELİOĞLU KADIN KOMİTE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Gaziantep Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılan Sendikamız Kadın Komite Başkanı Tuba Gülpembelioğlu da, Kadın Komite Başkanlığı’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Gülpembelioğlu şunları söyledi:

“Ülkenin medeniyetinin ve gelişmişliğinin en önemli göstergesi kadındır. Bu nedenle kadın komitemiz, çalışma hayatına katkı sunmak, kadın çalışanların hak ihlallerini önlemek, kendi sorunlarına çözüm üretmek ve sendikalı kadın sayısını artırmak amacıyla, Genel Başkanımızın liderliğinde 2017 yılında kurulmuştur. Çalışan, üreten, emekçi kadın kimliğimizin yanında toplumsal sorumluluklarımızla birlikte başka kimliklerimizle de yol alıyoruz. Evlat olma, anne olma, eş olma vb. kimliklerimiz de var ve biz bu kimliklerimizle birlikte çalışma hayatında var olma, hak alma mücadelesi sürdürüyoruz. Bu mücadeleyi verirken kimi yerde cinsiyetçi bir mobbing ile karşı karşıya kalıyoruz, kimi yerde de maalesef yine sadece kadın kimliklerimizden dolayı bir saldırı, bir cinayet, bir üçüncü sayfa haberinin konusu oluyoruz. Öz Sağlık-İş Sendikası ve HAK-İŞ Konfederasyonu olarak şiddetin hepsine olduğu gibi kadına karşı uygulanan bütün şiddet türlerine de hayır diyoruz.”

Öz Sağlık-İş Sendikası ve HAK-İş Konfederasyonu’nun kadın sendikacı kimliğine verdiği önemden de söz eden Gülpembelioğlu, bu özenli tavırdan dolayı Genel Başkanımız Devlet Sert ve Konfederasyon Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür etti.

ŞUBE BAŞKANI MEHMET GÖRGEL SALONU SELAMLADI

Genel Kurul’da katılımcıları selamlamak üzere kürsüye gelen Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Görgel, sağlık ve sosyal hizmet işçileri olarak ilde gerçekleştirmiş oldukları  örgütlenme mücadelesi hakkında bilgi verirken, “Bizler bu güzel vatanın her bir köşesinde halkımızın sağlık hizmetini en iyi şekilde almasına yardımcı olan sağlık işçileriyiz, bizler devletimizin bize emanet ettiği yardıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, hayatlarını tek başına idame ettiremeyen engellilerimizin, yuva hasreti, anne-baba özlemi çeken kimsesiz yavrularımızın tutunduğu dal, başını yasladığı sine, tuttuğu eliz. Biz bu büyük devletin, bu merhametli milletin vicdanı sosyal hizmet işçileriyiz” dedi.

Görgel, Gaziantep’te gerçekleştirdikleri faaliyetlerin her biri için destek veren Genel Başkan Devlet Sert ve Genel Merkez yöneticilerine de teşekkür etti.

ŞUBE BAŞKANLIĞINA MEHMET GÖRGEL YENİDEN SEÇİLDİ

Sendikamızın Gaziantep Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan Mehmet Görgel Şube Başkanı olarak seçildi.  Şube yönetimi ise Mücahit Ergün, Gülbahar Karademir ve Adil Pekmezci’den oluştu.