TÜM OYUNLAR BOŞA ÇIKTI, 500 LİRALIK PANDEMİ ÖDEMESİNE YAPILAN ŞİKÂYETE BAŞSAVCILIK TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ:

“CEBİR VE TEHDİT YOK, SENDİKAL HAKLARIN KULLANILMASI ENGELLENMİYOR…”

 

Sendikamızın üyelerine yönelik olarak 2022 yılı içerisinde başlattığı 500 liralık “PANDEMİ ÖDEMESİ”’nin yapılamayacağına, Sendikamızın bu ödemeyi üyelik için cebir ve tehdit unsuru olarak kullandığına yönelik olarak yapılan algı, şikayet ve oyunlar Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “takipsizlik kararı” ile son buldu.

Başsavcılık 13.09.2022 tarihli kararında şikayet dilekçe ve dosyasının incelendiğini, iddia edilenin aksine cebir ve tehdidin bulunmadığını ve Sendikanın bu işlemi ile “Sendikal Hakların Kullanılmasını Engellemesi” suçunun oluşmadığını belirtti.

Bilindiği gibi Ankara’da bir devlet üniversitesi hastanesi işçisi Sendikamızın 500 lira değerindeki pandemi ödemesini “tehdit ve cebir” olarak kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, bu duyuru bazı basın yayın organlarında “YANDAŞ SENDİKA HAKKINDA PARA İLE ÜYELİK ŞİKAYETİ” başlığı ile yer almıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu kararı ile,  sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin pandemide yapmış olduğu fedakarlığın Sendikamız tarafından bir nebze ödüllendirilmesi adına yaptığı ödemeye karşı çıkan,  iftira atan, algı konusu yapan bazı sendika ve yayın organlarına cevap vermiş oldu.

Öz Sağlık-İş, doğru, ilkeli, işçiden yana, kazanımdan yana sendikacılığına devam ediyor. Türkiye genelinde sendikamıza  üye  200 bin üyemiz 500 Lira değerindeki “PANDEMİ ÖDEMESİ’nden faydalanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararı şöyle: