ACIMIZ ÇOK BÜYÜK… GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÜYEMİZ KALBİNDEN BIÇAKLANARAK ŞEHİT EDİLDİ

Esenyurt Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan üyemiz Tuğrul Okudan görevi başında iken hasta yakınları tarafından kalbinden bıçaklanarak şehit edildi.

Gündüz saatlerinde hastane bahçesinde Güvenlik Görevlisi Okudan ile tartışan 3 hasta yakınından birisi, tartışmanın büyümesi üzerine pak ettiği motoruna giderek aldığı bıçak ile kendisini ikaz eden güvenlik görevlisi üyemiz Tuğrul Okudan’a saldırdı.

Hasta yakını saldırgan tarafından kalbinden bıçaklanarak ağır yaralanan Okudan, yapılan bütün müdahalelere rağmen şehit oldu.

Olayı haber alan İstanbul 4 No’lu Şube Başkanımız Temel Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerimiz ile Okudan’ın Esenyurt Devlet Hastanesi’nde birlikte görev yaptığı mesai arkadaşları ağır yaralı güvenlik görevlisi üyemizi ve ailesini yalnız bırakmadılar. Ancak doktorların tüm çabası, hasta yakını terörüne kurban giden üyemiz Tuğrul Okudan’ı hayatta tutmaya yetmedi.

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“BU CİNNET HALİNİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL, ANLAMAYACAĞIZ DA!”

Üyemiz Güvenlik Görevlisi Tuğrul Okudan’ın eli bıçaklı saldırgan tarafından şehid edilmesinden duyduğu büyük üzüntüyü ifade eden Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, sağlık çalışanlarına yönelen şiddet olaylarının artık hemen hemen hepsinin cinayet ile sonuçlanmaya başladığını belirterek “Bu bir cinnet halidir. Hasta yakılarının bu cinnet halini anlamak mümkün değil.  Anlamayacağız da. Kabullenmeyeceğiz de. İsyan etmeye devam edeceğiz.  Alınan tedbirlerin yetersizliğini söylemeye devam edeceğiz.

Acımız gerçekten çok büyük.  Sadece görevini layıkı ile yerine getiren bir hastane güvenlik görevlisi bugün eli kanlı katillerin kurbanı oldu. Suçu kendisine verilen görevi yerine getirmek, hastanede asayişi sağlamaktı.

Bu olaylar durmuyor, böyle giderse durmayacak da.

Saldırganlara en ağır ceza verilmelidir. Sendika olarak olayın takipçisi, davanın tarafıyız.

Üyemize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine, mesai arkadaşlarına ve Öz Sağlık-İş Camiasına sabır ve baş sağlığı diliyorum” dedi.