ÜYEMİZİ KADIN CİNAYETİNE KURBAN VERDİK

Ülkemizde hemen her gün bir yenisi işlenen kadın cinayetlerine bugün bir üyemizi daha kurban verdik.

Bursa İnegöl Devlet Hastanesi’nde temizlik personeli olarak görev yapan Üyemiz Fadime Cuma, boşandığı eşi tarafından göreve giderken pusu kurularak katledildi.

Fadime Cuma’yı silahla öldüren eski koca, daha sonra kendisini de silahla vurarak intihar etmek istedi. Ağır yaralanan katil kocanın yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor.

Bursa Şube Başkanlığımız olayın hemen ardından 3 çocuk annesi Merhume Üyemiz Fadime Cuma’nın ailesi ile temasa geçti. Merhumenin cenazesi yarın düzenlenecek cenaze merasiminin ardından defnedilecek.

GENEL BAŞKAN SERT: “ÜZÜNTÜMÜZ ÇOK BÜYÜK”

İnegöl Devlet Hastanesi Temizlik Personeli Üyemiz Fadime Cuma’nın eski kocası tarafından hunharca katledilmesinden duyduğu üzüntüye belirten Genel Başkanımız Devlet Sert, “Üzüntümüz çok büyük. Cinnet hali olarak tanımladığımız bu olaylarda daha öncede bayan üyelerimizden kayıplarımız olmuştu. Şiddetin her türüne olduğu gibi kadına şiddet olayları karşısında Sendika olarak en sert tepkiyi veriyoruz. Yitip giden canlar karşısında artık daha caydırıcı cezalar, toplumun eğitilmesi noktasında daha kalıcı politikalar izlenmesi gerekiyor. Merhume üyemize Cenab-ı Hak’tan rahmet, yakılarına, çocuklarına ve mesai arkadaşlarına sabır ve baş sağlığı dilerim. Öz Sağlık-İş Ailemizin başı sağ olsun” dedi.