HAK-İŞ 11. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması Gerçekleştirildi

TÜRKİYE GENELİ İL KADIN KOMİTELERİMİZ DE KATILDI

HAK-İŞ 11. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması “Kadın Bakış Açısıyla Sendikacılık” temasıyla, 81 İlden Gelen Şube-İl ve Kadın Komite Başkanlarımızın da katılıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katıldı.

Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert’in de katıldığı programa HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları. Osman Yıldız ve Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin,  ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan, Genel Başkan Yardımcılarımız Mustafa Özüpek, Remzi Karataş, Süleyman Doğan, Genel Denetleme Kurulu ve Genel Merkez Kadın Komite Başkanımız Tuba Gülpembelioğlu, Denetleme Kurulu Üyemiz Tuba Kavaklı, Disiplin Kurulu Üyemiz Ayşe Sevinç, Sendikamız kadın şube başkanları ve Kadın Komite Başkanlarımızın da aralarında yer aldığı, sendikaların kadın teşkilatlanmaları da katıldı.

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI ARSLAN:

“8 MART KADINLARIMIZIN YAŞADIĞI HAKSIZLIKLARA, ADALETSİZLİKLERE MEYDAN OKUMALARININ ADIDIR”

Programda katılımcılara yönelik bir konuşma gerçekleştiren HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, tüm dünyada kadın emekçilerin geçmişten günümüze haklarını kazanmak adına yoğun bir mücadele verdiğini hatırlatarak, “Kadınlarımızın verdiği mücadelenin sonunda Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kutlanması kararı alındı. Bu aslında bir kutlama değil anmadır. Kadınlarımızın yaşadığı haksızlıklara, adaletsizliklere karşı meydan okumadır. HAK-İŞ olarak, bugünde kadınlarımızı anarak geleceğimizi onlardan aldığımız ışıkla daha ileriye taşımak, daha iyi bir hayatı inşa etmek için mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY:

SENDİKALARLA İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Programda selamlama konuşmaları gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; daha adil ve eşitlikçi bir çalışma hayatını hakim kılmak için her zaman sendikalarla istişare içinde çalıştıklarını ifade ederken, “Sendikal örgütlenmenin kolaylaştırılmasından iş güvenliği düzenlemelerine, kayıt dışı istihdamın azaltılmasından kadınların çalışma hayatına katılımının teşvik edilmesine, işçinin yıllarca çözülmeyen sorunları Cumhurbaşkanımız liderliğinde çözüme kavuşturulmaktadır” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından HAK-İŞ’in tüm sendikalarına üye kadın komite başkanlarının katılımlarıyla bir çalıştay düzenlendi. 8 ayrı salonda atölye çalışmaları şeklinde devam eden “Kadın Bakış Açısıyla Sendikacılık” Çalıştayı’nda  Prof. Dr. Gonca Bayraktar’ın moderatörlüğünü yaptığı “Esnek Çalışma ve Güvenceli İstihdam”, Prof. Dr. Cengiz Anık’ın moderatörlüğünü yaptığı “Kadın Çalışanın Gözünden İşveren Olarak Sendikalar”, Prof. Dr. Ali Yazıcı’nın moderatörlüğünü yaptığı “Dijital Dönüşüm ve Sürdürülebilir Sendikacılık”, Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın’ın moderatörlüğünü yaptığı “Kadın Bakış Açısıyla: Sendikal Örgütlenme”, Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş’ın moderatörlüğünü yaptığı “Aile ve Sosyal Yaşamda Sendikal Katkı”, Dr. Öğr. Üyesi Neşe Yıldız’ın moderatörlüğünü yaptığı “HAK-İŞ’te Etkili Sendikal Liderlik”, Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Tutar’ın moderatörlüğünü yaptığı “Sendikal Örgütlülüğün Önemi: HAK-İŞ Modeli”, Dr. Öğr. Üyesi Nergis Dama’nın moderatörlüğünü yaptığı “Adalet Odaklı İş Barışı” başlıkları ele alındı.

Atölye çalışmalarının tamamına 81 ilden gelen Kadın Şube Başkanlarımız ve Kadın Komite Başkanlarımız da katıldı.

HAKİ-İŞ KADIN KOMİTE BAŞKANI FATMA ZENGİN:

 “BİNLERCE KADINIMIZI SENDİKAL HAREKETE KAZANDIRDIK”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun, kadın konusunda özgün ve hakkaniyetli duruşundan hiçbir zaman ödün vermediğini belirten HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, binlerce kadını sendikal harekete kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Zengin, “HAK-İŞ’li sendikacı kadın liderler, sizler bizim hayallerimizdiniz. Şimdi ise gerçeklerimizsiniz. HAK-İŞ’li sendikacı kadınlar, Türkiye sendikal hareketinin bu dönemdeki en önemli kazanımlarındandır. Sizleri kutluyor, Genel başkanımız, yöneticilerimiz ve teşkilatımıza sizler adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Sizlerle büyük ve güçlü bir aileyiz. Dünya emekçi kadınlar gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

SONUÇ BİLDİRİSİ GÜLPEMBELİOĞLU TARAFINDAN OKUNDU

Çalıştayın ardından hazırlanan sonuç bildirisi HAK-İŞ Kadın Komite Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Tuba Gülpembelioğlu tarafından okundu.