MİRAÇ GECESİNDE LOKMA VE SÜT DAĞITTIK

Konfederasyonumuz  HAK-İŞ Kudüs Komitesi,  Miraç Gecesi münasebetiyle Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde Lokma ve Süt Dağıtımı Programı düzenledi. Programa Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert’te katıldı.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreter Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, Hizmet-İş Sendikası Kurucu Başkanı  ve HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, Konfederasyona bağlı diğer sendika genel başkan ve yöneticilerinin de katıldığı programda, Hacı Bayram-ı Veli Cami avlusunda HAK-İŞ Kudüs Komitesi tarafından  binlerce kişiye lokma ve süt dağıtımı gerçekleştirildi.

Programa katılanlara Kudüs Komitesi tarafından hazırlanan ve Müslümanlar için Mescid-i Aksa’nın önemini belirten broşürler dağıtıldı.

Broşürlerde Miraç gecesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Allah’ın daveti üzerine Cebrail Aleyhiselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği anımsatılarak,  Mescid-i Aksâ’nın bulunduğu mukaddes belde Kudüs’ün, insanlığın en köklü mirasına şahitlik eden cihanşümul bir değer olduğu, tarih boyunca Müslümanların himayesinde, özgürlüğün, adaletin ve huzur içinde birlikte yaşamanın sembolü olduğu ifade edildi.

Konfederasyon Başkanımız Arslan, bu kutlu gecede tüm Müslümanların Miraç Kandili’ni tebrik ederek, Miracın, milletçe, âlem-i İslam olarak yükselmemize ve yücelmemize, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularımızın pekişmesine, dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olması dileğinde bulundu.