Genel Başkan Sert

SENDİKACILIK GÖNÜL İŞİ”

Hizmet İş Sendikası 6. Olağan Genel Kurulu’na katılan Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, gönüllere girilemediği takdirde sendikacılıkta başarılı olunamayacağını belirterek “Sendikacılık gönül işidir” dedi.

 

Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanlığı’nın 6. Olağan Genel Kuruluna, Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra; HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-iş Sendikası Yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Belediye başkanları, Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert ve  Trabzon Şube Başkanımız Engin Erbaşaran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konfederasyonumuza bağlı diğer sendikaların başkan ve yönetim kurulları ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

 

“HİZMET-İŞ 44 Yaşında”

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, Hizmet İş Sendikası’nın geçtiğimiz günlerde 44. kuruluş yıl dönümünü kutladığını hatırlatarak, “Hizmet-İş bugünlere HAK-İŞ değerlerini bayraklaştırarak gelmiştir. Arkamızda ne sermaye desteği, ne siyasi destek, ne ideolojik destek vardı.  Sendikamız uluslararası birtakım kuruluşların desteğiyle değil, 1979 yılında Adıyaman Belediyesi’ndeki bir grup inanmış işçi kardeşlerimizle kuruldu” diye konuştu.

Arslan, sendikanın bugünlere gelmesinde emeği olan başta Kurucu Başkan Hüseyin Tanrıverdi olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

“Bu Ülke İçin HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’e İhtiyaç Var”

HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in gücünün Türkiye’nin gücü olduğunu her platformda vurguladıklarını belirten Arslan, “Bu ülke için HAK-İŞ ve Hizmet-İş’e ihtiyaç var.  Bu ülkenin gücüne güç katmak, birliğini ve beraberliğini sağlamak için bize ihtiyaç var. Ülkemizi içerideki ve dışarıdaki tüm hainlere karşı korumak için güçlü olmalıyız. Halen üye yapmamız gereken milyonlarca işçi var.  Bugün 1 milyona yakın kamuda ve belediyelerde çalışan taşeron şirketlerdeki arkadaşlarımız kadrolu işçi olarak görevlerine devam ediyorlar. Bu kolay olmadı. 15 yıllık emeğimizin sonucunda kazanılan başarılar var. Biz, çalışanların ücretli köle, ücretli maraba muamelesi gördüğü durumlara karşı isyanımızı, inkârımızı her seferinde haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Mücadeleyi Sonuna Kadar Sürdürmeye Kararlıyız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan ‘işkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2022 Ocak ayı istatistikleri’ ile ilgili konuşan Arslan, “Türkiye’nin pek çok yerinde binlerce üyemiz baskılarla ve tehditlerle Sendikamızdan istifa ettirilmesine rağmen Allah’a çok şükür üye sayımızı artırmaya devam ediyoruz. Bu, bizim için son derece kıymetli ve önemli. HAK-İŞ mensuplarını baskıyla ve tehditle sendikalarımızdan koparanlardan gün gelir yaptıklarının hesabı sorulur. Unutmadık, unutmayacağız. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız” dedi.

 

Genel Başkan Sert: “Sendikacılık Gönül İşi”

Genel Kurul’da katılımcılara seslenen Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert sendikacılığın gönül işi olduğunu vurgularken geçmişte Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanlığı yaptığı dönemde gerçekleştirdikleri mücadeleleri hatırlattı.

Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert; “Trabzon’da üç arkadaşımızla çıktığımız mücadelede bizlere inanmayanlar oldu ancak bugün Hizmet-İş’in başarısı da göstermektedir ki, hepsi yanılmıştır.  Sendikacılık gönül işi. Gönüllere inemezseniz sendikacılıkta başarılı olamazsınız. Oturarak, masa başı sendikacılığı dönemi bitmiştir. Üyelerinizin iyi ve kötü günlerinde yanında olmak zorundasınız” dedi.