YAPARSA YETKİLİ SENDİKA ÖZ SAĞLIK İŞ YAPAR

İKİLİ DİYALOG VE SAĞDUYU GALİP GELDİ…

  • GECE ÇALIŞMALARINDA YÜZDE 35 ZAMLI ÖDEMEYE DEVAM EDİLECEK…
  • GÜNDE 11 SAATİ AŞMAMAK KAYDIYLA 2’Lİ VARDİYAYA DEVAM EDİLEBİLECEK…
  • İŞÇİNİN İKAMETGAHININ İŞYERİNE UZAKLIĞINA BAKILMAKSIZIN İŞE GİDİŞ DÖNÜŞ ÜCRETLERİ ÖDENECEK

Sağlık Bakanlığı Toplu İş Sözleşmesi’nde yer almasına rağmen uygulanmasında sıkıntılı bir sürece girilen GECE ZAMMI konusu yetkili Sendikamız Öz Sağlık-İş’in yoğun gayretleri, ikili diyalogları ve Sağlık Bakanlığı’nın sağduyusu ile işçi lehine sonuçlandı.

Alınan yeni karar ile gece dönemine ait çalışmaların yüzde 35 oranında zamlı ödenmesine devam edilecek.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 31.12.2021 tarih ve 49635782/929 sayılı, İşçi Çalışma Esasları konulu yazısında ayrıca günde 11 saati aşmamak kaydıyla 2’li vardiyaya devam edilebileceği, işçinin ikametgahının işyerine uzaklığına bakılmaksızın işe gidiş dönüş ücretlerinin ödeneceği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı TİS imzasının hemen ardından patlak veren kriz, yapılan ikili görüşmeler, lehte yargı kararlarının sunumu ve son olarak Konfederasyon Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Genel Başkanımız Devlet Sert’in Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yapmış oldukları görüşme sonrası Bakanlık ve Sendikamız yetkililerinin ortak çalışması ile işçi lehine sonuçlandı.

Sorunun çözümü noktasında sağduyulu ve çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı başta Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, Bakan Yardımcısı Sayın Halil Eldemir ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Mehmet İslamoğlu olmak üzere emeği geçen tüm bürokratlara teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın