“SAĞLIKTA ŞİDDET TERÖRÜ” DEVAM EDİYOR

Hasta ve hasta yakınları tarafından sağlık çalışanlarına yönelik şiddet her geçen gün artarak devam ediyor.

Randevu almadan muayene olmak isteyen alkollü bir hasta, talebinin doktor tarafından kabul edilmemesi üzerine olay çıkardı. Psikolojik sıkıntıları olan hasta kendisini yatıştırmaya çalışan üyemiz güvenlik görevlilerini darp etti.

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Psikiyatri Polikliniği’nde muayene olmak isteyen bir hasta, hastaneye alkollü olarak geldi.

Randevusu  olmadığı için muayene istekleri geri çevrilen hasta ve yakınları doktor ve diğer sağlık personeli ile tartışmaya başladı. Olayı yatıştırmak isteyen bayan güvenlik görevlisi üyemiz Azime Özkaya’ya saldıran alkollü hastayı durdurmak mümkün olmadı. Mesai arkadaşı Özkaya’nın yardımına gelen diğer güvenlik görevlisi Selman Ülker’i de darp ederek dudağını patlatan saldırgan çevredekilerin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Vücutlarının çeşitli yerlerden yaralanan üyemiz her iki güvenlik görevlisi de darp raporu alarak saldırgan hakkında şikayetçi oldular.

GENEL BAŞKAN SERT’TEN ÇAĞRI

Hemen her gün birkaç tane sağlıkta şiddet vakasının yaşandığına dikkat çeken Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, hasta ve hasta yakını “terörü” olarak nitelendirilen bu olaylar karşısında Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Sağlık çalışanlarının can güvenliklerine yönelen bu saldırılan karşısında Sağlık Bakanlığı’nın doğrudan müdahil olması gerektiğini belirten Genel Başkan Sert, göz altına alınan saldırganların hiçbir şekilde ifadelerinden sonra serbest bırakılmamasını ve caydırıcı cezalar verilmesini istedi.

Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, yaralanan üyelerimize geçmiş olsun ve şifa dileğinde bulundu.

Bir yanıt yazın