ULUSLARARASI HABER GÖRÜNTÜLERİ YARIŞMASI ÖZEL ÖDÜLÜ “SAĞLIK İŞÇİLERİNE” GELDİ

ÖZ SAĞLIK-İŞ ÖZEL ÖDÜLÜ GENEL BAŞKANIMIZ SERT TARAFINDAN TRT HABER’E VERİLDİ

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından bu yıl 25.si düzenlenen “Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması”nda TRT Haber tarafından  yayınlanan “koronavirüs pandemi servisi”adlı habere Öz Sağlık İş Özel ödülü verildi. Haberi hazırlayan TRT Haber Muhabiri Muratcan Öztürk’ün ödülü, kendisinin başka bir haber için  Suriye’de olması sebebiyle Genel Başkan Devlet Sert tarafından TRT Kameramanı Mikail Sevinç’e verildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen ödül törenine İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un yanı sıra çok sayıda davetli ve gazeteci katıldı. Programa Sendikamız adına Genel Başkanımız Devlet Sert ve Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan katıldılar.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polat’ın açılış konuşmasını yaptığı ödül töreninde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’da katılımcılara seslendi. Haber kameramanlarının doğru habere ulaşmadaki önemine dikkat çeken Altun, İletişim Başkanlığı olarak basın mensuplarının yanında olduklarını ifade etti.

Altun, Ödül almaya hak kazanan isimleri de canı gönülden tebrik ediyorum. Sizler medya açısından çok önemli ve vazgeçilmez bir fonksiyonu yerine getiren, medya alanının önemli aktörlerindensiniz. Haber kameramanları ülkenin ve dünyanın dört bir yanında meydana gelen olayları, gelişmeleri yerinde görüntüleyerek ve bu görüntülerin kamuoyuna ulaşmasını sağlayarak bir nevi insanların uzaklardaki gözü oluyor. Üstelik bu çalışmaların ağır cihaz ve ekipmanlarla yürütülmesi, ciddi fiziksel zorluklarına rağmen gerçekleştirilmesi ayrıca takdiri hak eden bir unsurdur” dedi.

9 KATEGORİDE ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU

Yarışmaya bu yıl başvuran 105 eser jüri tarafından değerlendirilerek 9 ayrı kategoride ödüller tespit edildi.

TRT Haber Muhabiri Murat Can Öztürk’ün  hazırladığı “ Koronavirüs Pandemi Servisi” adlı haber ise pandeminin kahramanları sağlık işçilerine ithaf edildi. Haber,  Öz Sağlık-İş Sendikası Özel Ödülü’ne layık görüldü.

SAĞLIK İŞÇİLERİNE YÖNELİK ÖZEL ÖDÜLÜ TRT HABER’E GENEL BAŞKAN SERT VERDİ

Pek çok muhabir ve kameramanın ödül aldığı gecede Öz Sağlık İş Sendikası Özel Ödülü Genel Başkanımız Devlet Sert tarafından TRT Haber Muhabiri Murat Can Öztürk adına Kameraman Mikail Sevinç’e verildi.

FAHRETTİN ALTUN’DAN GENEL BAŞKANIMIZA ÖDÜL

Öte yandan gecede  Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması katkı ödülleri de sahiplerini buldu.

Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert’e de ödülü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun tarafından takdim edildi.

Ödül gecesi çektirilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

Ödül törenini izlemek için, 

Bir yanıt yazın