HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU “KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE” ÖZEL GÜNDEMİYLE TOPLANDI

SENDİKAMIZI KADIN KOMİTE BAŞKANIMIZ

GÜLPEMBELİOĞLU TEMSİL ETTİ

HAK-İŞ Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” özel gündemiyle toplandı.

Toplantıya sendikamızı temsilen Kadın Komite Başkanımız Tuba  Gülpembelioğlu ve komite üyelerimiz katıldı.  Toplantıda Şiddetin her türlüsüne ve özelde KADINA ŞİDDETE HAYIR vurgusu yinelendi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KONUSUNDA BİR ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜNE İHTİYAÇ VAR”

HAK-İŞ Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” özel gündemiyle HAK-İŞ Genel Merkezinde, Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın başkanlığında, AK Parti Milletvekilleri Öznur Çalık ve Meliha Akyol ile bağlı tüm sendikaların kadın komite başkan ve üyelerinin katılımı ile toplandı.

Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yasal düzenlemelerin ötesinde bir zihniyet değişimine ihtiyaç bulunduğunu belirterek, “Yasal düzenlemelere rağmen kadına yönelik şiddet konusunda hala bir sonuç alınamıyorsa bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğu ortadadır. Sorun sadece mevzuat sorunu olsaydı Türkiye şu anda dünyada çok önemli bir yerde olurdu” dedi.

Konuşmasında pandemi dönemi sağlık sistemi, aşılama çalışmalarına da değinen Arslan, Avrupa’daki yoğun vaka sayısı henüz ülkemizde yaşanmasa da Türkiye’nin yeni bir dalgayla karşı karşıya olduğunun altını çizdi ve aşılama konusunda belli bir aşamaya gelindiğine ancak hala istenen düzeyde olmadığına söyledi.

“HAK-İŞ’i Tebrik Ediyorum” 

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti iktidarı döneminde kadına hakları ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

Sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde kadın bulunması konusunu her zaman önemsediğini ifade eden Çalık, HAK-İŞ’i Genel Sekreterinin bir kadın olması dolayısıyla kutladı.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Yalova Milletvekili Meliha Akyol da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla bir selamlama konuşması yaptı.

 “Şiddetin Her Türlüsüne Dur Demeliyiz” 

HAK-İş Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin de kadına yönelik şiddetle mücadele konusunun bir insanlık meselesi olduğunu belirterek, “Hiçbir ideolojiye, düşünceye, bakış açısına, renge, dile veya dine bağlı değildir. Bu konuya insanlık penceresinden bakmalı, şiddetin her türlüsüne hep birlikte dur demeliyiz” dedi.

Gülpembelioğlu:

Öz Sağlık İş olarak bu yıl farkındalık oluşturmak üzere üyelerimizin rol aldığı Kadına Şiddet Kısa filmi hazırladık”

Toplantıda söz alan Kadın Komite Başkanımız Tuba  Gülpembelioğlu da, kadına şiddet olaylarına karşı sendikamızın duyarlılığını özetlediği konuşmasında  özellikle sağlıkta şiddet olayları arasında da kadın üyelerimizin şiddete maruz kaldığının altını çizdi.

Sağlıkta şiddet araştırmamızda yer alan  8001 üyemizin 3900’ünün kadın işçi olduğunu belirten Gülpembelioğlu, araştırmaya katılan kadın sağlık işçilerinin yüzde 67’sinin en az bir kez şiddet gördüğünü ifade ettiğini belirtti.

Bu yıl “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında sendika olarak bir farkındalık ortaya koyulduğunu da kaydeden Gülpembelioğlu, Sendikamız Kadın Komitesi tarafından hazırlatılan kısa filmde sendikamız üyesi kadınların rol olarak kadına şiddetin nedenleri ve sonuçlarına dikkat çekildiğini de aktardı.

FİDAN BAĞIŞI SERTİFİKASI VERİLDİ

Konuşmaların ardından Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin ile birlikte, Çalık ve Akyol’a HAK-İŞ tarafından Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine isimlerine yapılan fidan bağışı sertifikasını takdim etti.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Programın ikinci bölümünde “Emek Mücadelesi Ekseninde Yaşam Barışının Sağlanması, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu bir çalıştay gerçekleştirildi.