ŞİFA DAĞITAN ELLER; BU SEFER DE KURUMUŞ BEDENLERE “SU” DAĞITTI

ÖZ SAĞLIK-İŞ TANZANYA VE BENİN’DE ÜYELERİ ADINA SU KUYUSU AÇTIRDI

2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covit 19 pandemisi karşısında canları pahasına büyük bir mücadele vererek şifa dağıtan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının şefkatli eli bu sefer Afrika’da susuzluktan kurumuş bedenlere şifa oldu.

Öz Sağlık-İş Sendikası 200 bin sağlık ve sosyal hizmet işçisi üyesi adına Tanzanya ve Benin’de su kuyusu açtırdı. Deniz Feneri Derneği aracılığı ile açtırılan su kuyularına “ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI HAYRATI” ismi verildi.

Hem Tanzanya’da hem de Benin’de Sendika adına yaptırılan su kuyuları yerel halk tarafından Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edilerek açıldı. Suya kavuşan köylüler ve çocuklar kuyudan suyun ilk çıkarıldığı an sevinç çığlıkları attı.

 

SERT:

“200 BİN ÜYEMİZ ADINA AÇTIRDIĞIMIZ SU KUYULARI İLE SENDİKAMIZIN VİCDAN VE MERHAMET ELİ AFRİKA’YA UZANMIŞ OLDU”

Tanzanya ve  Benin’de açılan hayratlara ilişkin bir açıklama yapan Öz  Sağlık İş sendikası Genel Başkanı  Devlet Sert, sağlık ve sosyal hizmet işkolunun yetkili sendikası  olarak  200 bin üye adına açılan su kuyularının “hayrat”  olarak adlandırılmasının son derece  anlamlı  olduğunu belirtti.  Sert, “200 bin üyemiz adına açılan ve hayrı çıkarılan suyla birlikte dalga dalga yayılacak olan bu faaliyet aracılığıyla sendikamızın ve üyelerimizin vicdan ve merhamet eli susuzluktan kavrulan Afrika’ya uzanmış oldu” dedi.

 

Bir yanıt yazın