GENEL BAŞKAN DEVLET SERT’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI:

“MAZLUMLARIN ÇIĞLIĞINI DUYMAYAN DÜNYA MİLLETLERİ BARIŞA HUZURA KAVUŞAMAZ”

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, mazlum milletler üzerinde oynanan oyunlarla, kan, gözyaşı ve zulmün sona erdirilmediği sürece dünya milletlerinin barışa huzura kavuşamayacağını söyledi.

Sert mesajında, “Yeryüzünde barışa, merhamete, huzura, can güvenliğine duyulan ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır. Tüm dünyada gittikçe hızlanan mülteci ve göç hareketleri, hem buna zorlanan insanları, hem de bu insanların dağıldıkları coğrafyaları tehdit etmektedir. Uluslararası kuruluşların özellikle mazlum coğrafyalarda gittikçe hızlanan bu tür durumları önleme, arabulucu olma ve kalıcı bir barış ve huzuru oluşturma çabalarının yetersizliği, dünya barışını daha da imkansız hale getirmektedir. Mazlumların çığlığını duymayan dünya milletlerinin kendileri de barışa ve huzura kavuşamaz.

Böyle bir  ortamda  1 Eylül Dünya  Barış  günü mesajları artık mesaj  olmaktan çıkıp, reel politikalar eşliğinde gerçek barışa hizmet edecek uygulamalara dönüşmelidir” dedi.

Bir yanıt yazın