ÖZ SAĞLIK-İŞ’TEN GREVDEKİ MASTAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET İŞÇİSİ, HAKLI DAVALARINDA MASTAŞ İŞÇİSİNİN YANINDADIR”

Öz Çelik-İş Sendikası’na üye Bursa  MASTAŞ işçilerinin toplu sözleşme mücadelesinde başlattıkları greve Öz  Sağlık-İş’ten de destek geldi.

Grevin 19. gününde işçileri ziyaret eden Öz Sağlık-İş Sendikası  Genel Başkanı  Devlet Sert’i büyük coşku  ile karşılayan işçiler “İşte Başkan İşte Sendika” sloganları attılar.

Genel Merkez Yönetim Kurulu, Sendikamız Bursa Şube Başkan ve Yönetimi ve beraberindeki heyet ile grevdeki MASTAŞ  işçilerini ziyaret ederek destek veren  Genel Başkan Devlet Sert, haklı davalarında işçilerin yanında olduklarını  ifade etti.

Sert grev alanında işçilere yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Tüm emekçi kardeşlerimi muhabbetle selamlıyorum. Bizler emeğin gücünü  elinde bulunduran kesim olarak hem haklarımıza sahip çıkacağız, hem de  işyerlerimizi koruyacağız.  Ama işyerlerinin de bize sahip çıkması, çalışanların hak ve hukukunu koruması gerekiyor. İnancımız da bunu gerektirir.

Bizler sendikalar olarak işyerlerinin sosyal ortağı olarak kendimizi görüyoruz. Çalışanın hakkının alın teri kurumadan verilmesi gerektiğini emreden inancın mensupları olarak bugün bu haklı mücadelenizde, haklı grevinizde hep yanınızdaydık, yanınızda olmaya devam edeceğiz.

HAK-İŞ’e bağlı bütün sendikalarımızın sizlerin yanında olduğunu belirtmek istiyorum. Nasıl ki sağlık alanında gecemizi gündüzümüze katarak hastanelerde covidli hastalara yardımcı olmaya çalışıyorsak, sizin de bu haklı mücadelenizde Öz Sağlık-İş Sendikası olarak maddi ve manevi ne gerekiyorsa yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.

Kıymetli arkadaşlar, bir toplu sözleşme sürecinden geçtiniz, buradaki toplu sözleşmede istenilen sosyal haklar kabul görmeyince yasal olarak grev hakkınızı kullanıyorsunuz. Bizim her zaman önemsediğimiz 3 konu var, öncelikle iyi bir toplu iş sözleşmesi yapmak, sözleşme sonrası hem ücretleri hem sosyal hakları zamanında alabilmek, bunları yaparken de iş huzurunu sağlamak.

Bunu gerçekleştirebilmek için bu mücadele verilmekte.  Şube başkanımız ve ekibi bu mücadeleyi veriyor. Bu haklı mücadelenizi biz de destekliyoruz. Grevimiz hayırlı olsun, bereketli olsun. İnşallah hayırlı sonuçlar alacağız”

MEMUR-SEN BURSA  İL BAŞKANI  GÖKHAN YÜNKÜ:

“MEMUR-SEN AİLESİ OLARAK DİRENİŞİNİZE DESTEK VERİYORUZ”

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı  Devlet  Sert  ile birlikte  grev yapan işçileri ziyaret eden  Memur-Sen Bursa  İl Başkanı Gökhan Yünkü de,  konfederasyon olarak işçilerin hak alma ve toplu  iş sözleşmesi mücadelesini desteklediklerini ifade etti.

Yünkü, “Dirilişiniz, mücadeleniz inşallah hayırlı sonuçlanır. Bugün itibariyle burada ekmek mücadelesi veriyoruz her alanda. Sizler de bugün onun peşindesiniz.

Biz Memur-Sen olarak direnişinize destek vermek için geldik. Sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Alın terimiz aynı renk, gözyaşımız aynı renk. Hepimizin derdi helal ekmek, helal ekmek derdindeyiz, rızkımızın peşindeyiz. Muhakkak ki iş yerlerimizi koruyacağız.

Biz Genel Başkanında söylediği gibi işçinin alın terinin kurumadan hakkının verilmesi inanışından geliyoruz. Burada işyeri sahiplerinin de işçinin hakkını teslim etmesi gerektiği, onların alın terinin karşılığını vermesi gerektiği konusundaki inancımızı da belirtmek istiyoruz. Direnişiniz, mücadeleniz, greviniz hayırlara vesile olsun. İnşallah en kısa zamanda hakların teslim edilmesiyle sonuçlanan bir süreç gelişir” diye konuştu.

HALAYLAR ÇEKİLDİ, COŞKU DOLU SLOGANLAR ATILDI

Öz Çelik-İş Sendikası’na üye MASTAŞ  işçileri  19.  günündeki grevde kendilerine destek vermek için gelen  Öz  Sağlık -İş ve  Memur-Sen heyetini halaylarla karşıladılar,  coşkulu sloganlarla konuşmalara  eşlik ettiler.

Bir yanıt yazın