HAK-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI ARSLAN SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ

ARSLAN:

“ 696 SAYILI KHK İLE KADROYA GEÇEN PERSONELE TAYİN-BECAYİŞ HAKKI VERİLMELİ, ZORUNLU EMEKLİLİK  UYGULAMASI DÜZELTİLMELİDİR”

“EK ÖDEMEDE YAPILAN İŞÇİ-MEMUR AYRIMI KABUL EDİLEMEZ.SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARINA DA EK ÖDEME YAPILMALIDIR”

“ÇALIŞMA KOŞULLARI ÇOK AĞIR OLAN SOSYAL HİZMET ÇALIŞANI İŞÇİLERİN SORUNLARI ÖTELENEMEZ DURUMDADIR”

“SOSYAL HİZMET İŞYERLERİNİN PERSONEL AÇIĞININ BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİ GEREKİYOR”

“SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET PERSONELİ SADECE TÜRKİYE’NİN DEĞİL DÜNYANIN TAKDİRİNİ KAZANDI

“SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKİÇİLERİNİN DOĞRU ADRESİ ÖZ SAĞLIK-İŞ’TİR”

 

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan ve yönetim kurulu üyeleri sendikamızı ziyaret etti, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Arslan, özellikle tayin ve becayiş hakkı verilmeyen işçilerin bu durumunun acil şekilde düzeltilmesi gerektiğini belirterek aile bütünlüğünü bozan uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Osman Yıldız ve Genel Sekreter Eda Güner ile birlikte Sendikamızda ağırladığımız Konfederasyon Genel Başkanı Arslan, zorunlu emeklilik, ek ödeme, sosyal hizmet çalışanlarının çalışma koşulları ve çalışma hayatının diğer önemli konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

ÖZ SAĞLIK İŞ BAŞKANI SERT:

 

“SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET PERSONELİNİN SORUNLARINI İÇEREN SAHA RAPORUNU BAKANLIĞA SUNDUK “

Basın açıklaması öncesi Konfederasyon Başkanı Arslan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, gerek teşkilatlanma, gerek toplu iş sözleşmesi  gerekse  sahadaki bütün çalışmalarda Konfederasyonun ve  Genel Başkan Mahmut Arslan’ın tam desteğini gördüklerini belirterek kendilerine teşekkür etti.

Sendikamız Öz Sağlık İş’in  iş kolunda en büyük, Türkiye’nin ise  3. büyük  işçi sendikası olduğunu hatırlatan Sert, “Böylesine büyük bir  yapının  problemlerinin her birini ötelemeden çözmenin gayreti içerisindeyiz.  Bu  amaçla sahada yapılan ve sorunların tespitine yönelik  birebir  oluşturulan raporumuzu  Aile, Çalışma ve  Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sunmuş bulunmaktayız. Konfederasyonumuzun Değerli Başkanı Sayın Mahmut  Arslan da konunun takipçisi  olacaklarını  ifade etmişlerdir” dedi.

 

“ 696 SAYILI KHK İLE KADROYA GEÇEN PERSONELE TAYİN-BECAYİŞ HAKKI VERİLMELİ, ZORUNLU EMEKLİLİK  UYGULAMASI DÜZELTİLMELİDİR”

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları  ile ilgili  Sendika ile sabah saatlerinden bu yana  geniş bir toplantı yaptıklarını belirten  Konfederasyonumuz  Genel Başkanı  Mahmut Arslan, toplu sözleşme ile ilgili uygulamadan kaynaklanan sıkıntılar ile 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşması için var güçleri ile mücadele ettiklerini belirtti.

Sendikanın bu konuda hazırladığı saha raporundan söz eden Arslan, tayin/nakil ve becayiş yasağının bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi. Arslan, “ Eşi başka yere  tayin olmuş personel  eşi  ile  ailesi  ile bir araya gelemiyor.  Çocuklarından ayrı yaşamak zorunda bırakılıyor. Bu temel bir insan hakkı sorunudur. Ciddi bir adaletsizlik var. Bu nedenle hem Sağlık  Bakanlığı’ndan  hem de  Aile, Çalışma ve  Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan konunun  çözümünü istiyoruz  ve ısrarlı takipçisi olacağız” dedi.

 

 

“EK ÖDEMEDE İŞÇİ MEMUR  AYRIMI KABUL EDİLEMEZ”

Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Özellikle pandemi sürecinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın  fedakarca yaptıkları hizmetler sadece  ülkemizde değil, tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. Kendi sağlıklarını canlarını hiçe sayarak görev yapıyorlar. Büyük bir başarı öyküsüne imza attılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Hükümetimizin özellikle sağlık çalışanları ile ilgili bir ek ödeme yapma kararını desteklemiştik. Ancak bu ödemenin işçi ve memur ayrımı yapılarak yapılmasına da  itiraz ettik. Gelinen süreçte ne yazık ki  200 bine yakın sağlık emekçisi yani işçi statüsündeki arkadaşlarımız ek ödeme ve diğer teşviklerden faydalandırılmadı. Bu uygulama kabul edilemez.

 

SOSYAL HİZMETLERDE  ÇOK AĞIR ŞARTLARDA  ÇALIŞIYORUZ”

Pandemi sürecinde sosyal hizmet kurumlarında çalışan üyelerimiz son derece  ağır şartlarda  görev yapmaktadır,  7  gün,  10  gün  15 gün hiç  evine gitmeden çalışan üyelerimiz var.  Çalışma koşulları son derece  ağır. Bu gerçekten büyük bir fedakârlık, büyük bir özveri. Bu personelin daha çok teşvik edilmeleri, daha çok imkânlar sağlanmayı hak ettiklerini düşünüyoruz.

 

 

ZORUNLU EMEKLİLİK UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLMELİ”

696 ile ilgili yapılan bir başka  haksız uygulama da zorunlu emeklilik. Bu konuda  çalışan personel çok büyük bir mağduriyet yaşıyor. Memurlar belli bir yaşa geldiği zaman emekliye sevk edilebiliyor. Ancak işçiler için sadece geçiş döneminde kabul edilebilir bir  uygulama olan zorunlu emeklilik, şu  anda  sabit bir  uygulamaya dönüşmüş durumda. Kadro alan arkadaşlarımız emekliliği geldiği  gün emekliye sevk  ediliyorlar.

Bu konuda ciddi bir huzursuzluk var. Bu aslında anayasanın eşitlik ilkesine de aykırı. Artık normal bir döneme geçilmiş, bütün işçiler kadrolu işçi olmuş ise birisi 696 ile kadro aldığı için bunu zorunlu emekli yapıyorsanız, bu  uygulama çalışma barışını da  bozan bir  uygulamadır ve  vazgeçilmelidir. Bunla ilgili  acil bir yasa değişikliğine  ihtiyaç bulunmaktadır. Biz de sendika olarak konfederasyon olarak yargı sürecini de  genişleterek konunun takipçisi  olacağız.

 

 

“PERSONEL SIKINTISI BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR”

Yine özellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda  gerçekten ciddi bir personel sıkıntımız var, uzun zamandır eleman alınmıyor. Arkadaşlarımız  ağır şartlarda çalışıyor, yeni alınan eleman işe girdikten sonra istifa ediyor. Çalışma koşullarının ağır olmasının en büyük nedeni personel yetersizliği, bu arkadaşlarımızın yeni personel alımı ile rahatlatılması gerekiyor.  Eleman azlığından dolayı çalışanlar evlerine gidemez duruma geldiler. İzinlerini kullanamaz duruma geldiler. Bana rağmen, canla başla hizmet vermeye devam ediyorlar. Burada olağanüstü bir başarıdan, fedakarlıktan söz ediyoruz. Fedakârlık tamam ama bundan sonrasının çözülmesi gerekiyor. Motivasyonu yükseltecek tüm tedbirlerin alınması  için var  gücümüzle mücadele ediyoruz.

 

 

“GECE PERSONELİNİN ULAŞIMI ÇOK BÜYÜK SORUN”

Pandemi döneminde çalışılan 3’lü vardiya sisteminde hem kadın çalışanlar hem erkek çalışanlar gece evlerine dönerken ulaşım da büyük sıkıntı  ile karşı karşıya kalıyorlar. Servisleri yok, özel araçları da yoksa, toplu taşıma da bulamadıklarında büyük sıkıntı yaşıyorlar.  Özellikle bayan personel bazı kötü muamelelere maruz kalıyor.  Bu sorunun acilen çözülmesi gerekmektedir.

 

 

“LÜTFEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI RAHAT BIRAKIN”

Sağlıkta şiddet olayları alınan her türlü tedbire rağmen devam ediyor, mutlaka yeni tedbirlere ihtiyaç var. Lütfen sağlık çalışanlarını rahat bırakın.

Bu ve bunun gibi işkolumuzdaki bütün sorunların yer aldığı raporu Bakanlığa  ulaştırmış bulunmaktayız. Takip ediyoruz.

Öz Sağlık İş Sendikamız  üye sayısı büyüklüğüne yakışır şekilde çalışmalarını sürdürüyor, her gün yeni başarılara imza atıyor.  Sağlık  emekçileri  bu  anlamda doğru adresteler. Öz Sağlık İş Sendikamızın büyümesinde  güçlenmesinde  emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

 

Bir yanıt yazın