Sağlık işçisi yalnız değil.
ÖZ Sağlık-İş Sen Genel Başkanı Devlet Sert, Cumhuriyet tarihinin belki de en büyük çalışma reformu sayılabilecek taşerona kadro uygulamasının beraberinde getirdiği sorunların bu reforma gölge düşürdüğünü söyledi.
Öz Sağlık-İş Sen Genel Başkanı Devlet Sert, Cumhuriyet tarihinin belki de en büyük çalışma reformu sayılabilecek taşerona kadro uygulamasının beraberinde getirdiği sorunların bu reforma gölge düşürdüğünü söyledi. “İşçiler taşeron uygulamasından kurtulduklarına sevinecek iken şimdide farklı sorunlarla mücadele etmek zorunda kalıyor” diyen Devlet Sert, “Sağlık ve sosyal hizmetlerde çalışan Emekçi kardeşlerimizin sorunlarına önem verdiğimiz için 4 yılda sürekli büyüyerek, güçlenerek iş kolumuzun en büyük sendikası olmayı başardık.
Ancak, temsil ettiğimiz sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin sorunları için çok daha gayretli ve azimli olmalıyız. Sendikal mücadele süreklilik gerektiren bir süreçtir 696 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname kapsamında taşeron işçilerin daimî kadroya geçirildiği bu günlerde, işçiler taşeron uygulamasından kurtulduklarına sevinecek iken şimdide farklı sorunlarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Cumhuriyet tarihinin belki de en büyük çalışma reformu sayılabilecek taşerona kadro uygulaması beraberinde getirdiği sorunlarla maalesef bu büyük başarıyı gölgelemektedir. Kadroya geçen tüm işçilere uygulanmak üzere Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve 31.10.2020 tarihine kadar uygulanacak olan toplu iş sözleşmesinin ücret, mali ve sosyal haklara ilişkin hükümleri maalesef işçilerin beklentilerine cevap verememiştir.
Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı işyerlerinde çalışan işçiler ile 112 Ambulans sürücüsü işçilerin temel sorunlarına ilişkin başlattığımız çalışmalar inanıyorum ki yakın zamanda meyvelerini vermeye başlayacaktır. Sağlık Bakanlığı Hastanelerinde yoğun bakım, ameliyathane, laboratuvar, radyoloji vb. yerlerde hizmetin süreklilik arz ettiği 112 Ambulans sürücüsü işçiler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işyerlerinde ev tipi çalışmaları yürüten bakım personellerinin 24/72 vardiya düzenlemeleri başta olmak üzere, kullanmadıkları halde kullanılmış gibi sayılan 1 saatlik ara dinlenme süreleri, taşeron işçi olarak çalışmakta iken geçici iş göremezlik raporu alan işçi yerine mesaiye çağırılan joker eleman uygulamasının sona ermesinden kaynaklanan sorunlar, İşçi Ambulans sürücülerinin alamadığı iş riski primleri, kadroya geçirilen işçilerin kadro karşılığı unvanlarının verilmesi, üyemiz işçilerinin mesleki yeterlilik belgesine kavuşturulması, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinden geçirilmesi gibi birçok konuda başlatılan çalışmalar devam etmektedir. işçiler taşeron uygulamasından kurtulduklarına sevinecek iken şimdide farklı sorunlarla mücadele etmek zorunda kalıyor.”