PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDIK

HAK-İŞ İLE YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ ARASINDA İKİLİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Genel Başkanımız Devlet SERT Protokol İmza törenine katıldı.

HAK-İŞ ile Yunus Emre Enstitüsü arasında uluslararası düzeyde mesleki ve sendikal eğitimler başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanlarda gerçekleştirilecek olan faaliyetler konusunda ikili işbirliği protokolü imzalandı.

Söz konusu protokol, 9 Kasım 2017 tarihinde HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş arasında HAK-İŞ Genel Merkezinde imzalandı.

İmza protokolü, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve temsilcileri ile Yunus Emre Enstitüsü yöneticileri katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İmza protokolünde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Yunus Emre Enstitüsünü HAK-İŞ’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Heyecan Verici Bir İşbirliği Yapıyoruz”

Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın pek çok bölgesinde kültürümüzü, değerlerimizi, medeniyetimizin bize bıraktıklarını, bizim ürettiklerimizi dünyanın değişik bölgelerinde değişik toplumlarla paylaşan çok önemli bir enstitü olduğuna dikkati çeken Arslan, “Yunus Emre Enstitüsü ile gerçekten heyecan verici bir işbirliği yapıyoruz. Doğrudan doğruya bizi bir araya getirecek olan bir hukuki mevzuat yok. Ama biz bir mevzuat gereği burada bir araya gelmiyoruz. Hepimizin görev alanı farklıdır. Biz bir ihtiyaçtan dolayı bir araya geliyoruz. Bizim baktığımız pencereden baktığımızda Yunus Emre Enstitüsü ile HAK-İŞ’in işbirliği yapmasının hem kültürümüz için hem ülkemiz için, hem de ülkemizin dışardaki itibarı ve görüntüsü için bir ihtiyaç olduğunu düşündük” dedi.

“Yerli, Milli ve Bir Diğer Yönüyle Evrensel Bir Duruşumuz Söz Konusudur”

Kuru bir sendikacılık yapmadıklarını dile getiren Arslan, “HAK-İŞ olarak sadece emek hareketi ve onların sorunları, onlara daha iyi bir hayat sunmanın yanında biz bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu coğrafyada bin yıldan fazladır var olmuş, bu coğrafyanın bütün müktesabatını, bu medeniyetin bütün değerlerini içinde taşıyan bir yönüyle yerli ve milli, bir diğer yönüyle evrensel bir duruşumuz söz konusudur. HAK-İŞ olarak bu işbirliğimizi bu pencereden değerlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.

“Yunus Emre Enstitüsü ile yaptığımız bu protokolü inşallah yapacağımız faaliyetlerle ete kemiğe büründüreceğiz. İyi ki bu anlaşmayı yapmışız diyeceğimiz günlerin çok uzak olmadığını düşünüyorum” diye konuşan Arslan, “Bu anlaşmanın hem ülkemiz için, ülkemizin değerleri, kültürü, bütün dünyaya vermek isteyip bu yolda çalıştığımız işlere katkısı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Sadece Türkçe Eğitimi Değil Her Konuda Faaliyet Yapmak İçin Bu Anlaşmayı İmzalıyoruz”

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ise Yunus Emre Enstitüsünün yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yurtdışındaki organizasyonlarıyla Türkiye’yi daha iyi tanıtmak için dünya ülkeleriyle iletişim halinde olduklarını anlatan Ateş, yapmış oldukları faaliyetlerin temelde Türkiye’nin itibarını artırmak amacıyla yapılan faaliyetler olduğunu söyledi.

Sadece Türkçe eğitimi konusunda değil, her konuda HAK-İŞ’le birlikte yurt dışında Türkiye’yi tanıtıcı, Türkiye’deki bu modeli tanıtıcı faaliyetler yapmak üzere bu anlaşmayı imzaladıklarını belirten Ateş sözlerine şu şekilde açıklık getirdi; “Birbiriyle hiç ilgisi olmayan kurumlar gibi görünse de bir taraftan kültür sanat ve Türkiye tanıtımı yapan Yunus Emre Enstitüsü’nün, diğer taraftan işçi ve işveren arasındaki hukuku, anlaşmayı, anlaşmazlığı düzenleyen bir sivil toplum örgütü olarak HAK-İŞ ile bir araya geliyor ve yurtdışında Türkiye’nin gücünü arttırıcı faaliyetler konusunda hem fikir olduğumuzu beyan ediyoruz. Bu yüzden bu anlaşmayı çok değerli buluyorum.”

İmza protokolü töreni, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş arasında karşılıklı olarak imzaların atılmasının ardından sona erdi.

 

Bir yanıt yazın