
Genel Başkan Yardımcımız Fehmi Azboy, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası tarafından yürütülen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen “Çok Tehlikeli İşlerde Çalışanlara Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi”nin kapanış toplantısına katıldı.
Programa, Genel Başkan Yardımcımız Fehmi Azboy’un yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız ve Mehmet Keskin; Hizmet-İş Genel Sekreter Yardımcısı Av. Mehmet Yeşilyurt; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Erhan Taylan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Eğitim Şube Müdürü İbrahim Avcı; İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Eğitim Uzmanı Dr. Bülent Gedikli; Ankara 5 No’lu Şube Başkanımız Sinan Yılmaz ve Yardımcısı Murat Demirtaş; Hizmet-İş Sendikası Proje Koordinatörü ve Genel Merkez Kültür Sanat Komitesi Başkanı Sevda Gülce Özyurt; Proje Uzmanı ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Gamze Özmen, Hizmet-İş üyeleri ve basın mensupları katıldı.
HİZMET-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIZ: “İŞ KAZALARI ÖNLENEBİLİR”

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcı Celal Yıldız, programda yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliğinin doğrudan insan hayatını koruma meselesi olduğunu vurguladı. Mevzuat ve yasal düzenlemelerin büyük ölçüde tamamlanmış olmasına rağmen, denetim ve uygulama eksikliği nedeniyle hâlâ önlenebilir pek çok iş kazasının yaşandığını belirten Yıldız, Bolu Kartalkaya’daki yangın örneğini hatırlatarak, “İlla can kaybı yaşandıktan sonra mı önlem alacağız?” diye sordu.
HİZMET-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KESKİN: “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YALNIZCA ÇOK TEHLİKELİ İŞLERLE SINIRLI DEĞİL”

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcı Mehmet Keskin de yaptığı konuşmada, hem proje ekibine duyduğu güveni hem de Hizmet-İş Sendikasının iş sağlığı ve güvenliğine verdiği önemi vurguladı. Keskin, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini yalnızca proje dönemleriyle sınırlı görmediklerini belirterek, geçmiş yıllarda şube başkanları, başkan yardımcıları, komite başkanları ve temsilcilere yönelik bölgesel eğitimlerde de iş sağlığı ve güvenliği biriyle birlikte kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.
GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ AZBOY: “GÜVENLİK KÜLTÜRÜNÜN YERLEŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK TÜM ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUZ”

Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Azboy katılımcıları selamlayarak, Öz Sağlık-İş Sendikamızın üyelerinin sadece özlük haklarıyla değil, çalıştıkları ortamın güvenli, sağlıklı ve insana yakışır bir hale getirilmesiyle de yakından ilgilendiğini ifade etti.
Genel Başkan Yardımcımız Azboy, programdaki konuşmasında, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatının en kritik başlıklarından biri olduğunu vurguladı. Azboy, proje kapsamında iş sağlığı ve güvenliğinin hukuki boyutu, risk analizi, koruyucu önlemler, acil durum yönetimi ve çalışanların hak ve sorumlulukları gibi pek çok önemli konunun ele alındığını belirterek, bu eğitimlerin sahada çalışan emekçilerin bilinç düzeyini artıracağını ve güvenlik kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
HİZMET-İŞ SENDİKASI GENEL SEKRETER YARDIMCISI YEŞİLYURT: “EMEK ODAKLI BİR SENDİKAYIZ”Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Av. Mehmet Yeşilyurt da yaptığı konuşmada, hem projeyi hem de Hizmet-İş’in emek odaklı vizyonunu değerlendirdi. İşçi para cezalarından oluşan fonun son yıllarda yeniden sendikaların kullanımına açılmasının önemli olduğunu vurgulayan Yeşilyurt, “Bakanlığımızın bu desteğini kıymetli buluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
Programda ayrıca Hizmet-İş Sendikası Proje Koordinatörü ve Genel Merkez Kültür Sanat Komitesi Başkanı Sevda Gülce Özyurt, Proje Uzmanı ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Gamze Özmen, İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Eğitim Uzmanı Dr. Bülent Gedikli de birer selamlama konuşması yaptı.
*
Kapanış programında günün anısına katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
Öz Sağlık-İş Sendikası Öz Sağlık İşçileri Sendikası










