GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:
“ÖZ SAĞLIK İŞ TEŞKİLATLARI DEVLETİNİN MİLLETİNİN YANINDA, HAİNLERİN KARŞISINDADIR”
“TEMSİLCİLERİMİZ ÖZ SAĞLIK-İŞ’İN GELECEĞİDİR, HEPİNİZ İLE AYRI AYRI GURUR DUYUYORUM”
Sendikamız Akademik Üst Kurulu ÖZSAM tarafından planlanan, Eğitim ve Sosyal İşler Başkanlığımız tarafından yürütülen “1. Dönem İşyeri Sendika Temsilcisi Eğitim Programımız” 8 ilden gelen 300’e yakın 1. Grup temsilcilerimizin katılımıyla Haymana’da başladı.
Adana, Ardahan, Düzce, Edirne, Gaziantep, Hakkari, Iğdır ve İzmir Şube Başkan ve yönetimleriyle temsilcilerinin katılımıyla oluşan eğitim programının açılış toplantısında temsilcilerimize hitap eden HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, son günlerde yeniden hortlatılan terör saldırıları karşısında Öz Sağlık İş Teşkilatlarının devletinin, milletinin yanında, hainlerin karşısında olduğunu söyledi.
Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz, Remzi Karataş, Süleyman Doğan, Genel Sekreterimiz Av. Muhammet Esat Eyvaz, Genel Sekreter Yardımcılarımız Yavuz Aksanoğlu, Yahya Bilgin ve Fadlı Erdem, ÖZSAM Yürütme Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Merve Özaydın ile sendikamız avukatları, uzmanları, danışmanlarının katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Sert, Öz Sağlık-İş temsilcilerinin geleceğin kadrolarını oluşturacağına dikkat çekti, her bir temsilci ile ayrı ayrı gurur duyduğunu ifade etti.
“SİZLER BİZİM SAHADAKİ ROL MODELLERİMİZSİNİZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış programında konuşan Genel Başkan Devlet Sert, Sendikamızın 220 bin üyeye ulaştığını ve 3500 temsilci, 87 şube başkanlığı ile Türkiye’nin örgütlenme açısından en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
Genel Başkan Sert, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
“ Bugün 87’ye ulaşan şube sayımız üniversite hastanelerinde açacağımız 10’a yakın şube ile daha da artacak. Bu da hali hazırda 3500 olan temsilci sayımızın da bir hayli artacağı demektir. Sizler bizim sahadaki gerçek rol modellerimizsiniz. İşçi sizi görünce Öz Sağlık-İş’i hatırlayacak, işveren sizi görünce Öz Sağlık-İş’i hatırlayacak. Sizler de HAK-İŞ ilke ve değerleri ile Öz Sağlık-İş değerlerine sahip çıkacak buna uygun davranışlar sergileyeceksiniz.
“BU EĞİTİMLER FARKINDALIĞINIZI ARTIRACAK”
Sendika olarak bilgiye, eğitime büyük önem veriyoruz. Bu eğitimler bizleri heyecanlandırıyor. Teşkilatımızı diri tutuyor. Bugüne kadar 1000’den fazla temsilcimiz en temel sendikal eğitimleri aldılar. Şubat ayına kadar planladığımız eğitimlerle 1. Tur eğitimleri tamamlayacağız. Kalan 2500 temsilcimiz de bu müfredatı bitirmiş olacak.
Sonrasında eğitimlerimize, alan eğitimleri ile tematik eğitimlerle devam edeceğiz. Biz bunun adına Akademik sendikacılık diyoruz. Öz Sağlık İş kadroları bulundukları yerlerde farkındalık oluşturacaklar.
Sizler kurumlarınıza döndüğünüzde her biriniz eskisinden daha donanımlı olacak, saha ve üye hakimiyetiniz artacak. Bu teşkilatının geleceğinde söz sahibi olacaksınız.
Elbette pek çok sorunla karşılaşıyorsunuz, bunlardan çözdüklerimiz var, çözemediklerimiz var. Ama bilin ki Öz Sağlık İş ailesi hiçbir sorunu ötelemez, mücadelesine devam eder.
“AİLE BAKANLIĞI YETKİ SÜRECİNDE HİLE YAPANLAR KAYBETTİ, İŞÇİYE SAHİP ÇIKANLAR KAZANDI”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni dönem yetkisini aldık. Ancak bu dönemde yaşananları tek tek anlatsak, sendikal tarihe yüz karası olarak geçerler. Hile yapanlar, algı yapanlar, en üst perdeden torpil yapmak için uğraşanlar kaybetti, her daim işçinin yanında olanlar, işçiye sahip çıkanlar kazandı. Doğru kalıp, mücadelemize azimle, inançla devam ettik.
“TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TALEPLERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADIK”
Aile Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, üniversite hastaneleri ve özel kuruluşlarda aldığımız yetkiler neticesinde toplu iş sözleşmesini imzalama hakkına bir kez daha sahip olduk. Bizler sahanın sesini, işçinin sesini duyan sendikayız. Üyemizin demokratik süreçlere katılımını çok önemsiyoruz. Bu manada talepleri toplamaya başladık. Web sitemiz ve şube başkanlıklarımız kanalı ile lütfen taleplerinizi, beklentilerini, önerilerinizi bize ulaştırın.
“TAŞERON DÖNEMİNİ KENDİMİZE SIK SIK HATIRLATIP, HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM”
Taşeron şirketlerde çalışırken ki durumlarımız ile bugün gelmiş olduğumuz noktayı öncelikle kendimize unutturmayalım. Aldığımız mesafeyi hep hatırlayalım ve haklarımız için mücadele ederken hem kazanımlarımıza sahip çıkalım hem de yeni haklar elde edebilmek için azmimizi, heyecanımızı artıralım.
“ÇALIŞMA HAYATININ SORUNLARI İÇİN MEYDANLARI DOLDURDUNUZ, TEŞEKKÜR EDERİM”
Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile birlikte çalışma hayatının ve işkolumuzun sorunlarını meydanlardan haykırdığımız mitingler düzenledik. Vergide adalet dedik, ücretlerimiz eridi dedik, tayin hakkı görevde yükselme hakkı görev tanımı istiyoruz dedik. O meydanları o kadar coşku ile doldurdunuz ki bunun için sizlere bir kez daha teşekkür etmek isterim.
Bizler yılmadan mücadele edip kazanılmış haklarımızı koruyacağız, yeni haklar kazanmak için de daha fazla çalışıp, daha güçlü hale gelip, sesimizi daha gür haykıracağız.
“TUSAŞ’A SALDIRANLARA CEVABIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DAHA GÜÇLÜ HALE GELMESİ OLACAKTIR”
Türkiye bir ateş çemberinin ortasına alınmak isteniyor. Terör devleti İsrail’in niyeti tüm dünyayı ateşe vermek. Gazze için Lübnan için içimiz kan ağlıyor.
Tüm bunlarla bağlantılı olarak ülkemiz sokaklarında yeniden hortlatılmak istenen terör olayları karşısında bizlerin daha fazla birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz, devletimizin milletimizin yanında olmamıza ihtiyaç var.
Bu millet vatanı, devleti, toprağı, bayrağı için neler yapabileceğini 15 Temmuz da gösterdi. Yine göstermekten asla çekinmeyecektir.”
GENEL BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI
Birinci Grup Eğitim Programımızın açılış töreninde Genel Başkan Yardımcılarımız da birer selamlama konuşması yaptı.
Toplantının açılışını yapan Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan, salonu dolduran temsilcilere yeni dönem eğitim programları hakkında bilgi verdi.
Doğan, “ Akademik ve sosyal sendikacılık anlayışını benimseyen Sendikamız temsilci eğitimlerini ayrı bir titizlikle yürütmektedir. Kurumlarında fedakarca görev yapan temsilcilerimizin işlerinin ne kadar zor, sorumluluklarının ne kadar fazla olduğunu biliyoruz. Ancak burada alacağınız eğitimlerle bu yük biraz daha hafifleyecek kurumlarınızda temsil açısından daha güçlü, daha donanımlı olacaksınız” dedi.
Süleyman Doğan, eğitim programlarının içerikleri, ders müfredatları konularında da temsilcileri bilgilendirdi.
Açılış töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş da teşkilatın gözbebeği olan temsilcilere verilen öneme değinirken, “Kurulduğu günden beri hedefinden bir gün bile sapmayan Öz Sağlık İş Sendikamızın geldiği noktanın özeti, bugün burada böylesine bir kalabalık ve coşku ile yaptığı eğitimlerdir. Sizler sendikamızın ana omurgasısınız. Bu omurganın güçlü olması, bilgili olması bizlerin hedeflerinin de ne kadar doğru olduğu anlamını taşır.
Sahanın sesi olan temsilci kardeşlerimiz bu eğitimleri alarak döndükleri işyerlerinde artık mücadelelerini daha bilinçli yapacaklarına inanıyorum” dedi.
Programın açılışında bir selamlama konuşması yapan Genel Başkan Yardımcımız Adem Yavuz da sahada temsilcilerimizin kullanacağı en kıymetli argümanın toplu iş sözleşmeleri olduğunu vurgularken, eğitimlerde belirlenen müfredatların temsilcilerin donanımı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Yavuz, “ Sizler temsilci olarak hem öğrenen, hem de öğrendiğini öğreten olacaksınız. Bizim sendikal geleneğimizde istişareye açık olmak, demokratik süreçlere dahil olmak vardır. Bu amaçla başlattığımız yeni dönem toplu iş sözleşme taleplerimizi oluştururken sürece katılımınız bizler için çok önemli” diye konuştu.
EĞİTİME KATILAN ŞUBE BAŞKANLARI TEMSİLCİLERİ SELAMLADI
İşyeri Temsilci eğitimine katılan Adana Şube Başkanımız Mesut Tekin Demirci, Ardahan Şube Başkanımız Kurtuluş Kayatürk, Düzce Şube Başkanımız İmran Önen Bilçin, Edirne Şube Başkanımız Emre Promet, Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Görgel, Hakkari Şube Başkanımız Naci Aydın, Iğdır Şube Başkanımız Gülü Tuncer ve İzmir Şube Başkanımız Muharrem Çekim de, açılış toplantısına katılan teşkilat mensuplarımızı ve temsilcilerimizi selamladılar.
Konuşmalarında illerindeki örgütlenme yapısından, teşkilat çalışmalarından, komitelerin faaliyetlerinden söz eden Şube Başkanlarımız, temsilcilere yönelik olarak düzenlenen eğitim faaliyetinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler, Genel Başkan Devlet Sert ve Genel Başkan Yardımcıları ile Genel Merkez yöneticilerine teşekkür ettiler.
2 GÜN SÜRECEK EĞİTİMLER SERTİFİKA TÖRENİ İLE SONA ERECEK
8 ilden 300’e yakın temsilcinin katılacağı eğitimler 2 gün sürecek. Eğitim programı düzenlenecek kapanış toplantısı ve sertifika töreni ile sona erecek.