GİRESUN ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI, ŞUBE BAŞKANLIĞINA MURAT KARSLI SEÇİLDİ

Sendikamızın Giresun Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayla gidilen Genel Kurulda Şube Başkanlığı’na Murat Karslı seçilirken, Şube Yönetim Kurulu Köksal Türk ve Burhan Akar’dan oluştu.

Şube Genel Kurulu’na Sendikamız adına Genel Sekreter Av. Muhammet Esat Eyvaz, Adalet ve Kalkınma Partisi 28. Dönem Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, MEMUR-SEN Konfederasyonu Giresun İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet Sarı, Samsun Şube Başkanımız Muhiddin Sever ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Amasya Şube Başkanımız Samet Balcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hizmet İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Abdullah Kaygusuz, Öz Orman İş Sendikası Giresun Bölge Başkanı  Muhittin Çelebi ve Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı Ogün Elifoğlu katıldı.

DİVAN BAŞKANLIĞINI GENEL SEKRETERİMİZ EYVAZ YAPTI

Genel merkez teşkilatlanma uzmanı Kamil Erdoğan tarafından açılışı yapılan  Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Sendikamız Genel Sekreteri Av. Muhammet Esat Eyvaz yaptı. Eyvaz, katılımcıları selamladığı konuşmasında yapılacak Genel Kurul ve seçimlere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

 

AK PARTİ GİRESUN MİLLETVEKİLİ NAZIM ELMAS GENEL KURULU SELAMLADI

Giresun Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılan AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, HAK-İŞ ile 1970’li yıllarda tanıştığını ve hak mücadelesi için birlikte yol yürümenin verdiği gururdan söz etti.

Sendikaların toplu iş sözleşmeleri ile yapmış olduğu kazanımlara işaret eden Nazım Elmas, doğrunun yanında yer almanın, yanlışın karşısında durmanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Öz Sağlık-İş Sendikası Giresun Şube Başkanımız Hamza Türkmen’e yapılacak olan seçimde başarılar dileyen Elmas Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ederek konuşmasını tamamladı.

 

GİRESUN ŞUBE BAŞKANIMIZ HAMZA TÜRKMEN GENEL KURULU SELAMLADI

Genel Kurula katılan misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür eden Giresun Şube Başkanımız Hamza Türkmen yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Demokrasi şöleni saydığımız bu özel günümüzde bizlerle birlikte olmanız sağlık ve sosyal hizmet işçisine ve sendikamız Öz Sağlık-İş’e verdiğiniz önemin-değerin göstergesidir. Hoş geldiniz safalar getirdiniz. Mensubu olmanın çok özel, çok kıymetli olduğunu düşündüğümüz bu çatı yani Öz Sağlık-İş çatısı sağlık ve sosyal hizmet işçileri açısından bir “yuva” özelliğini hep taşımıştır, bundan sonra da Allah’ın izni ile hep taşıyacaktır.

Bu yuvada herkese, hepimize yer var. Bu yuvada milleti için, devleti için vazifesini hakkıyla yapan bütün sağlık ve sosyal hizmet işçisine yer var. Bu yuvada birlik-beraberlik isteyen, aile sıcaklığı isteyen, biz olalım, bir olalım diyen herkese yer var. Bu yuvada sendikamızı büyütelim, üyemizi mutlu kılalım, sendikal haklar için enerji sarf edelim diyen herkese de yer var.

Bugün burada toplanma amacımız bir genel kurulu gerçekleştirmek olabilir. Ancak bizler bu genel kurulları Öz Sağlık-İş ailesinin bir bireyi olarak; ilk günkü heyecanımızı koruyarak, emeğin hakkını alma mücadelesini sürdürerek, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları arasındaki yerimizi sağlamlaştırarak yolumuza devam etmek için söz verdiğimiz, akdimizi yenilediğimiz süreçler için fırsat kabul ediyoruz. Gücümüze güç katma yolculuğu kabul ediyoruz. Varsa hatamız, ihmalimiz onları onarmak, kabul gören, takdir toplayan faaliyetlerimizi sürdürmek için yeni bir fırsat kabul ediyoruz. Öz Sağlık-İş, HAK-İŞ  ilke ve değerlerine uygun, yerli ve milli bir sendikal duruşu göstermek ve sürdürmek için yenilenme zamanı olarak görüyoruz.

Giresun Şubesi olarak yolumuz uzun, hedeflerimiz büyük. İlimizdeki sendikasız en son sağlık ve sosyal hizmet işçisinin de Öz Sağlık-İş çatısı altında örgütlendiğini göreceğimiz güne kadar durmadan dinlenmeden mücadelemize devam edeceğiz. Bize ilkeli sendikacılık yakışır. Bize dürüst sendikacılık yakışır. Bize tek 1 mağdurun bile hakkından vazgeçmeyen sorumlu sendikacılık yakışır. Çünkü biz; Öz Sağlık İş’iz. Çünkü biz, sağlık ve sosyal hizmet işçisinin emeğinin, hakkının tek emanetçisiyiz.  Genel kurulumuza katılarak yüreğimizdeki heyecana varlığınızla ortak olduğunuz için, ilk kez yaptığımız kongremizin demokratik güzelliğini bizimle paylaştığınız için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Hep birlikte güçlüyüz ve bu gücü arkamıza alarak çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz.”

 

2 ADAYIN YARIŞTIĞI SEÇİMLERDE ŞUBE BAŞKANLIĞINA MURAT KARSLI SEÇİLDİ

Sendikamız Giresun Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, Şube Başkanlığı için mevcut başkan Hamza Türkmen ile  Murat Karslı aday oldu. Yapılan seçimlerde Şube Başkanlığına Murat Karslı seçildi.  Şube Yönetim Kurulu Köksal Türk ve Burhan Akar’dan oluştu.