Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından Ankara’da “Soykırıma Hayır! Filistin’e Destek Siyonizme Lanet” Mitingi düzenlendi. Mitinge Sendikamızın Ankara Şubeleri, temsilcilerimiz, komitelerimiz, üyelerimiz ve Genel Merkez çalışanlarımız da katılarak, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliama tepki gösterdi.
Mitinge Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Cihannüma Derneği Genel Başkan Vekili Ahmet Akça, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Demet Tezcan, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Hüseyin Oruç, Türkiye Gençlik Vakfı Ankara İl Başkanı İsmail Yeğin, Konfederasyonumuz Genel Başkan Yardımcıları Devlet Sert ve Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Zengin, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların Genel Başkan ve yöneticileri ile çok sayıda üyesi katıldı.
Anıt Park Meydanı, İşgalci Siyonist İsrail’i protesto etmek için Filistin ve Türk Bayrağı taşıyan on binlerce katılımcı tarafından hınca hınç dolduruldu.
Arslan: “Sizleri Hüzünlü Ama Bir O Kadar da Umutla Selamlıyorum”
Mitingde alanı dolduran on binlerce kişiye seslenen Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan; “Kadim şehir, ezeli ve ebedi başkentimiz Kudüs için, ilk kıblemiz, isramız ve miracımız Mescid-i Aksa için, Filistinli, Gazzeli kahramanlar için, izzetimiz ve onurumuz için buradayız. Filistin halkının acısını kurşun yarası gibi yüreğinde taşıyan, vicdan sahibi asil insanlar burada. İşte bu meydanda, hep bir ağızdan ‘Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet’ diyoruz. Sizleri HAK-İŞ adına hüzünlü ama bir o kadar da umutla, muhabbetle, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.
Siyonist İsrail Devleti’nin bütün dünyanın gözü önünde sistematik bir şekilde insanlık suçu işlediğini söyleyen Arslan, bu katliama sessiz kalarak kanlı bir siyaset güden ve bu duruma arka çıkarak uluslararası plan yapanları kınadı. Arslan; “Yıllardır üç maymunu oynayan uluslararası çevrelerin bugün insanlık dersi vermesine kahrolduğumuz için buradayız” dedi. Mahmut Arslan, Filistin’de ekmek, su, elektrik, ilaç gibi temel insani ihtiyaçların olmadığını, artık solunacak havanın bile kalmadığını üzülerek ifade etti.
Arslan, terör devleti Siyonist İsrail’in soykırım yaptığını, Gazze’de sadece Filistinlilerin değil insanlığın öldüğünü vurgulayarak; “Siyonist Devlet, Hitleri bile aratmayacak şekilde katliam yapıyor. İbadet eden, namaza duran Müslümanlara plastik mermilerle, gaz bombalarıyla saldırıyor. Buradan bir kez daha güçlü bir şekilde haykırıyoruz, kahrolsun Siyonist katiller, kahrolsun katliamlara sessiz kalanlar, kahrolsun Batı emperyalizmi” dedi.
Dünyanın normalleşmeye, sevgiye, güvene, barışa, huzur ve adalete ihtiyacı olduğunu belirten Konfederasyon Genel Başkanımız Arslan, BM Güvenlik Konseyi’nin harekete geçmesini, NATO, AB, İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği gibi uluslararası mekanizmaların bu kirli oyuna artık ‘dur’ demesi gerektiğini ve Filistin’e yönelik utanç verici ambargonun bir an önce kaldırılmasını istedi.
Mahmut Arslan mitingde yaptığı konuşmada “İnsani yardımların önü açılmalıdır. Olmazsa da yeni Mavi Marmara’lar insani yardım için yeni seferlere hazır olmalı. Türkiye ve Türk halkı, her zaman olduğu gibi susan, susturulan insanlığın vicdanı olmaya devam edecektir. Yüreklerimiz bütün mazlumlarla, vahşete maruz kalan Filistin ve Gazze halkıyla birlikte atıyor. Dünya İsrail’e karşı çaresiz değil. Ey peygamberlerin ayak izleriyle dolu Kudüs. Sen Kudüs-ü Şerifsin, sen şereflisin, seni çiğnetmeyeceğiz. Seni yalnız bırakmayacağız” dedi.
FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİNDEN TEŞEKKÜR
Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, miting alanında toplanan ve alanı hınca hınç dolduranlara teşekkür ederek, “Bugün bizim için bize destek için burada toplandınız, hepinize teşekkür ediyoruz” dedi. Mustafa, Katil İsrail’in şu anda Filistin’de kadın, çocuk, yaşlı demeden toplu bir soykırım gerçekleştirdiği, 2 bin 500’ün üzerinde şehit olduğu, 800 şehidin çocuklardan oluştuğu, rakamın her geçen gün arttığı ve Gazze’ye insani yardımın da tamamen kesildiği bilgisini verdi.
Tarihin Filistin halkının mücadelesini yazacağını belirten Mustafa, İsrail’in işlemediği savaş suçu ve cinayet türünün kalmadığını, ancak bu rağmen batının savaş gemilerinin ve uçaklarının İsrail’in yanında olmak için harekete geçtiğini ifade etti.
Mitingde ayrıca Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Demet Tezcan, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Hüseyin Oruç, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turan, Türkiye Gençlik Vakfı Ankara İl Başkanı İsmail Yeğin ve Cihannüma Genel Başkan Vekili Ahmet Akça da katılımcılara seslenerek, gerçekleştirilen soykırımı kınadılar.