BİLECİK ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI, ŞUBE BAŞKANLIĞINA HASAN SARI SEÇİLDİ

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“EK PROTOKOLÜ BİZİM DIŞIMIZDA GÜNDEME GETİREN YOKTU, ISRARLARIMIZ SONUÇ VERDİ, ŞİMDİ TÜM SENDİKALAR BU KAZANIMDAN FAYDALANACAK”

Sendikamız Bilecik Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda Şube Başkanlığına Hasan Sarı seçildi.  Şube yönetimi ise Halil Koca ve Muhammed Çelik’ten oluştu.

Şube Genel Kurulu’na Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Remzi Karataş ve Süleyman Doğan, Genel Başkan Danışmanımız Fadlı Erdem, Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Bozüyük Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Abdurrahman Ozan, Bilecik Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Hüseyin Çelik , Bozüyük Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Emre Erdal ve Müdür Yardımcısı Umut Reha Karakuş, Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik İl Başkanlığı Genel Sekreteri Faruk Kulaklı, Adalet ve Kalkınma Partisi Bilecik Kadın Kolları Başkanı Mutlu Selen Haşit, Bilecik Sağlık-Sen Şube Başkanı Emrah Göztepe, HAK-İŞ Eskişehir İl Başkanı ve Eskişehir Şube Başkanımız Filiz Kılıç, Bursa Şube Başkanımız İskender Çalışkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Şube Başkanımız Ahmet Kamil Bilgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kütahya Şube Başkanımız Hatice Başçam katıldı.

DİVAN BAŞKANLIĞINI REMZİ KARATAŞ YAPTI

Açılış konuşmasının ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş yaptı.

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“EK PROTOKOLÜ BİZİM DIŞIMIZDA GÜNDEME GETİREN YOKTU, ISRARLARIMIZ SONUÇ VERDİ, ŞİMDİ TÜM SENDİKALAR BU KAZANIMDAN FAYDALANACAK”

Sendikamızın Bilecik Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Devlet Sert, hem çalışma hayatının çözüm bekleyen sorunları hakkında konuştu, hem de  sağlık ve sosyal hizmet işçilerini ilgilendiren toplu sözleşme ve  Ek Protokol konularında bilgi verdi.

Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için okunan Kuran-ı Kerim’in ardından başlayan kongre de konuşan Genel Başkan Devlet Sert, HAK-İŞ Konfederasyonu ve bağlı sendikalar olarak deprem bölgesine 11 Milyon liranın üzerinde yardım yapıldığını kaydetti.

Konfederasyona bağlı sendikalarla birlikte toplamda 356 üyenin depremde şehit olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Devlet Sert, Öz Sağlık-İş  olarak her iki depremde 163 üyemizin  şehadete kavuştuğunu belirtti, Cenab-ı Allah’tan rahmet diledi. Başkan Sert, sendikamızın deprem bölgesine yaptığı yardımlara ilişkin bilgi verirken de, sürecin devam ettiğini, bölgedeki vatandaşların hayatlarının normale dönünceye kadar sivil toplum kuruluşları  olarak yardımcı  olunması  gerektiğini hatırlattı.

“EK PROTOKOLDEKİ ISRARLI DURUŞUMUZ TÜM SENDİKALARIN EK PROTOKOL YAPABİLMESİNİN YOLUNU AÇTI”

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı çalışanları için ana mutabakat metni imzalanan Ek Protokole ilişkin olarak “Bizim Ek Protokol ısrarımız karşısında TÜHİS sürekli, “sizin dışınızda  gündem yapan yok” cevabını veriyordu. Ama biz ısrarcı olduk ve şu an ana protokol metni imzalandı. Bizim ısrarlarımız sonucu  elde ettiğimiz bu başarı sayesinde şimdi diğer sendikalarda  Ek Protokol imzalayacaklar. Öz Sağlık İş olarak bize göre işçi bir bütündür, hak ve kazanımlar da bir bütündür. Önümüzdeki günlerde Sendikamız ana protokol çerçevesinde TÜHİS  ile Ek Protokolü imzalayacaktır” dedi. 

Sert, “Yapılan algılara inanmayın. Her dakika yeni bir algı ile işçiyi manipüle etmeye çalışıyorlar. Öz Sağlık-İş Sendikası olarak söz verdik, sözümüzü tuttuk. Bizim alamayacağımız hiçbir hakkı başka sendika alamaz” diye konuştu.

“İZİMİZİN ÜZERİNDEN SENDİKAL SİYASET YAPANLARIN YALANLARI ARTIK 24 SAATİ BULMUYOR”

Genel Başkan Devlet Sert sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son zamanlarda ASH üzerinden yapılan algılar var. Ek protokol yapamaz dediler. Tarihte yapılmamış bir şey. Biz bu ek protokolü gündeme getirdik. İş ciddiye binmeye başladı. Ocak ayı itibariyle yapmaları lazım dediler. Sözleşmelerin yürürlük tarihi vardır, bu tarihlere göre çalışmalar yapılır. Algıyı önce Ocak ayından geçerli yapılsın diye yürüttüler, şimdi  Mayıs  ayından geçerli olsun diye yürüttüler. Bakın her biriniz TÜHİS’e açıp sorabilirsiniz Öz Sağlık İş’in mücadelesini. Bizim izimizin üzerinden sendikal siyaset yapanların yalanlarının ortaya çıkması artık 24 saati bulmuyor. İşçiyi manipüle etmek için yalan üstüne yalan konuşuyorlar.

Ama ben iddialı konuşuyorum çünkü bizim bütün bakanlıklar nezdinde açamayacağımız herhangi bir kapı yok.  Biz çözemezsek onların sorun çözecek ne bir fikri, ne de mücadelesi var.

“YENİ ÇALIŞMA BAKANIMIZI ZİYARET ETTİK”

Yeni Çalışma Bakanımız atandı, kendisini ziyaret ettik, hayırlı olsun dedik. Kendisine de şunu belirttim; sorunların çözümü noktasında Sendika olarak elimizi taşın altına koyacağız. Birlikte bu sorunları çözeceğiz. Sağ olsun kendisi bizim çok fazla programlarımıza katıldı. Geçmişten beri tanıdığımız çalışma hayatını, sorunlarını ve çözüm yollarını bilen nazik birisi. Bizim panellerimize, çalıştaylarımıza da katılmıştı. Sağlık ve sosyal hizmet işçisinin sorunlarına biz kadar vakıf olduğunu düşünüyoruz.

Zorunlu emekliliği tarihin tozlu sayfalarına gömdük, şimdi sırada tayin hakkı var. İnşallah onu da çözüp 696’nın ürettiği bir başka sorunu da ortadan kaldırmış olacağız.

ALGILARLA KÇP’Yİ BALTALAYIP ÇALIŞANLARI BİRBİRİNE DÜŞMAN ETMEK İSTİYORLAR”

KÇP geçtiğimiz günlerde imzalandı, tarihi bir sözleşmeye imza atıldı. Bunu baltalamaya çalışanlara yazıklar olsun. Bizim üzerimizden algı yaparak sağlık işçisinin aldığını hekimlerle kıyaslamak son derece çirkindir. Elbette hekimlerimiz, memurlarımız da alsın, itirazımız yok. Neden bu çalışanlar üzerinden bu algıyı yapıyorsunuz? Bizim üzerimizden, işçilerimiz üzerinden bu algıları kaldırın.

Pandemi süreci içerisinde bir hastanın, annesinin babasının yanına yaklaşamayanlar varken  o covidli hastayı hastaneye yetiştirenler, karşılayan güvenlikçiler, temizlik personelleri, altını temizleyenler kim? Biz bunu hak etmiyor muyuz?

Hem kendi işkolumuzun hem de çalışma hayatının sorunlarını çözmek için sendikacılık yapıyoruz, sivil toplum kuruluşu olarak görev alıyoruz. Elimizi taşın altına sokup, sorumlu davranmaya özel gösteriyoruz. Sizlerden de aynı hassasiyeti bekliyorum.

Bugün Bilecik Şube Başkanlığımızın 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyoruz. Şube Başkanımız Hasan Sarı  ve  ekip arkadaşlarının çalışmalarını takdir ediyoruz, bundan sonraki dönemlerinde de kendilerine başarılar dilerim. Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

AK PARTİ BİLECİK KADIN KOLLARI BAŞKANI MUTLU SELEN HAŞİT SALONU SELAMLADI

“ Öz Sağlık-İş sendikamızın Bilecik Şube Başkanlığı’nın Genel Kurulu’nu ve katılımcılarını saygı ile selamlıyorum.  Sağlık ve sosyal hizmet işkolunda faaliyet gösteren Öz Sağlık-İş Sendikamızın ilimizde göstermiş olduğu faaliyetler bizler için ayrıca önem taşımaktadır. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini bunca fedakar çalışmaları nedeniyle, kriz ve afet anlarında toplumumuzun yanında yer almalarından, gece gündüz demeden çalışmalarından ötürü tebrik ediyor, Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum”

BİLECİK ŞUBE BAŞKANIMIZ HASAN SARI SALONA HİTAP ETTİ

“Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Öncelikle asrın felaketi olarak adlandırdığımız Kahramanmaraş deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bizler bu güzel vatanın her bir köşesinde halkımızın sağlık hizmetini en iyi şekilde almasına yardımcı olan sağlık işçileriyiz. Bizler devletimizin bize emanet ettiği yardıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, hayatlarını tek başına idam ettiremeyen engelli bireylerimizin, yuva hasreti, anne-baba özlemi çeken, kimsesiz yavrularımızın tutunduğu dal, başını yasladığı sine, tuttuğu eliz.  Biz bu büyük devletin, bu merhametli milletin vicdanı sağlık ve sosyal hizmet işçileriyiz.

210 bin üyeli, iş kolunun en büyük sendikası Öz Sağlık-İş’in çatısı altında olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sendikamıza emek veren, bugünlere getiren herkese şükranlarımızı sunuyor, Allah razı olsun diyoruz.

Bizim yolculuğumuz Öz Sağlık-İş Sendikamızın gücüne güç katma yolculuğudur.  Bugün Bilecik Şubemizin ilk genel kurulu.  Bu özel günümüzde elimizi tuttuğunuz, yüreğimizdeki heyecana varlığınızla ortak olduğunuz, ilk kez yaptığımız Kongremizin heyecanını bizimle paylaştığınız için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Hep birlikte güçlüyüz ve bu gücü arkamıza alarak çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz.”

ŞUBE BAŞKANLIĞINA HASAN SARI SEÇİLDİ

Sendikamız Bilecik 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan Hasan Sarı seçildi.

Şube yönetimi ise Halil Koca ve Muhammed Çelik’ten oluştu.