OSMANİYE ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI, ŞUBE BAŞKANLIĞINA MUSTAFA KEMAL TAŞ SEÇİLDİ

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“ZORUNLU EMEKLİLİĞİN KALDIRILMASINDAKİ BÜYÜK MÜCADELEMİZİ ŞİMDİ TAYİN YASAĞINA YÖNELTTİK, BUNU DA ÇÖZECEĞİZ”

Sendikamız Osmaniye Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda Şube Başkanlığına Mustafa Kemal Taş seçildi. Şube yönetimi ise Halil Abdurrahman Mergan ve Mustafa Uçan’dan oluştu.

Depremde vefat edenler için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Genel Kurula Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş , Genel Başkan Danışmanımız Fadlı Erdem, Öz Güven Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sipahi, AK Parti  Osmaniye Milletvekili Adayı Seydi Gülsoy, AK Parti  Osmaniye Milletvekili Adayı Mesut Tokur, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi  Osman Kıbrıslıgil, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Çenet, Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Hamza Tor, Osmaniye Bahçe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Aysun Albayrak, Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Disiplin Kurulu Başkanı Sedat Gürsel Öztürk, Osmaniye Bahçe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Emin Çuhadar, Kadirli Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü  Rıfat Seki, Memur Sen Konfederasyonu Osmaniye İl Başkanı Mahmut Kahraman, Hizmet İş Sendikası Osmaniye Şube Başkanı Kadir Çenet, Öz Çelik İş Sendikası Osmaniye Bölge Temsilcisi İbrahim Gündüz, Sağlık Sen Osmaniye Şube Başkanı  Muhittin Çenet, Osmaniye İl Tarım Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Murat Karalar, Galericiler Sitesi Başkanı İsa Çenet, Öz Sağlık İş Sendikası Adana Şube Başkanı Mesut Tekin Demirci ve yönetim kurulu üyeleri, Öz Sağlık İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy ve yönetim kurulu üyeleri, Öz Sağlık İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Görgel ve yönetim kurulu üyeleri ile Öz Sağlık İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Murat Arifoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

DİVAN BAŞKANLIĞINI REMZİ KARATAŞ YAPTI

Açılış konuşmasının ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş yaptı.

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“ZORUNLU EMEKLİLİĞİN KALDIRILMASINDAKİ BÜYÜK MÜCADELEMİZİ ŞİMDİ TAYİN YASAĞINA YÖNELTTİK, BUNU DA ÇÖZECEĞİZ”

Sendikamızın Osmaniye Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Devlet Sert,  696 KHK’dan kaynaklanan sorunların çözümü için büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, “Zorunlu emekliliğin kaldırılması için yıllardır büyük bir mücadele verdik, sonunda kazanan işçi oldu.  Bu büyük sorun EYT ile birlikte çözümlendi. Şimdi sırada aileleri parçalayan tayin yasağı var. Tüm gücümüzü diğer sorunlarla birlikte öncelikle tayin yasağının çözümüne yöneltmiş durumdayız. İnşallah bu sorunu da  Öz Sağlık-İş iradesi, yılmaz mücadelesi ile çözüp işçilerimizi  ailelerine kavuşturacağız” dedi.

Genel Başkanımız Sert, Osmaniye Kongresi’nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Depremin hüznü ile bir araya geldiğimiz şu günlerde şubelerimizin demokratik teamüllere uygun genel kurullarını yapmamız yasal bir zorunluluk. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerden Osmaniye ilimizde büyük ölçüde etkilendi. Burada hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

Adıyaman Şube Başkanımız Osman İzci ve Ailesini, Başkan Yardımcısı Süleyman Oral’ı şehit verdik. Rahmet olsun kardeşlerime. Genel Merkez çalışanlarımızdan Abdülkadir Karakoç 2 evladını, Danışmanım Fadlı Erdem kardeşini ve kardeşinin tüm ailesini şehit verdi.  Acılarını paylaşıyor, Rabbimden rahmet ve sabır diliyorum.

Deprem asrın felaketiydi, devlet olarak millet olarak ilk günden yaralarımızı sarmak için koştuk.

Sendika olarak ilk günden itibaren deprem bölgesindeydik, yardımlarımızla tırlarımızla konvoylarımızla bölgeye geldik.  Bu depremde 155 üyemizi kaybettik, bu sayı yakınları ile birlikte binleri aşıyor.  50 binin üzerinde kaybettiğimiz her can bizim canımız. Ben deprem bölgesine 2 kez geldim. Birinde haftalarca kaldım. Yönetim Kurulu üyelerim keza aynı şekilde. 2 Genel Başkan yardımcımız ikinci gün geldikleri bölgede haftalarca kaldılar. Elimizi uzatmaya, acıya ortak olmaya çalıştık. Sendikamızın imkânları ölçüsünde milyonları aşan nakdi yardımlar, on milyonları bulan ayni yardımlar ve deprem bölgesinde bulunan her üyemizi kapsayan ve toplam 75 milyon lirayı aşan deprem yardımlarımızı bekletmeden yaptık.

Şube Başkanlarımız, Genel Merkez yöneticilerimiz ve Genel Merkez çalışanlarımız yarımşar maaş ikramiyelerini tek bir soru dahi sormadan büyük bir gönüllülük göstererek deprem bölgesine bağış olarak verdiler. Vefat eden üyelerimiz için yakınlarına ferdi kaza sigortası tazminatlarını ödedik. 10 bin kişilik kahvaltı paketi, tırlarla su, gıda yiyecek, giyecek, acil tıbbi malzeme gibi yardımları yaptık. Kriz masalarımız, acil koordinasyon illerimiz tüm teşkilatımızın koordinasyonunu sağladılar.  Emeği geçen tüm teşkilatlarımıza, arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

“EN BÜYÜK ÖRGÜTLENME AĞINA SAHİP TEK SENDİKA ÖZ SAĞLIK-İŞ”

Bir yandan sendikal hizmetler bir yandan sivil toplum hizmetleri ile uğraşmak güçlü bir alt yapıyı da beraberinde getirmek zorunda.  Sendika olarak 81 ilde şubesi bulunan hatta birkaç ilimizde birden çok şubesi olan, 3600’ü bulan temsilci sayısıyla örgütlü olunan tüm kurum ve kuruluşlarda temsil hakkı olan tek ve kamunun en büyük sendikası Öz Sağlık İş’tir.

Böylesine büyük bir teşkilatın başarılarının devamı heyecanın diri tutulması ile mümkündür.  Bugün Osmaniye teşkilatımızın bu diri heyecanına şahit olduk. Şube Başkanımız yönetimi ve teşkilatımıza teşekkür ederim.

“ASGARİ ÜCRET ARTIŞLARI AİLE BAKANLIĞI ÜCRETLERİNİ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇEKTİ, EK PROTOKOL ISRARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görev yapan arkadaşlarımızın şu an ki ücretleri asgari ücret düzeyine eşitlenmiş durumda. Kamu işçisinin ücreti asgari ücret düzeyinde olmaz, olmamalı.

KÇP bittikten sonra özellikle Aile Bakanlığı’nda ki toplu sözleşmeler 11. ay itibariyle yeni protokolden yararlanılabiliyor. Bunun Ocak ayı itibariyle geriye çekilmesi gerekiyor ki bu sadece bizi ilgilendirmiyor. Biz alternatif tüm taleplerimizi ilettik.  KÇP imzasından sonra başlangıç geri çekilmiyorsa bir Ek Protokol yapılması talebimizdeki ısrarımızı sürdürüyoruz, vazgeçmeyeceğiz.

Aile Bakanlığı konusu bizim için son derece hassastır. Hepinizin bildiği gibi geçen toplu iş sözleşme döneminde yaşanan tıkanıklık karşısında Sendika olarak grev kararı aldık. Bunu biz işçimiz adına göze aldık ve uygulama kararı da çıkarttık.  Bugün itibariyle hem TİS tarihi, hem de asgari ücrette yapılan artışlardan kaynaklı kayıpların telafisi için de aynı kararlılık içerisindeyiz.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ KART YENİLEME DİLEKÇE KAMPANYASI

Kurumlarda çalışan güvenlik görevlilerinin kart yenilemelerine ilişkin  sorunları bulunuyor. Bununla ilgili olarak Sendikamız bir dilekçe kampanyası başlattı. Sendikamıza dilekçeler geldi inşallah hem bunları, hem de  5188 sayılı kanunda güvenlik görevlilerimizin karşılaştığı maddeleri, taleplerimizi ileteceğiz.

Öz Güven Sen Sendikamız da bu işi takip ediyor bizim de işkolumuzda güvenlikçi arkadaşlarımız var. Güvenlik görevlilerimizin de bu sorunlarını inşallah çözmüş olacağız.

“İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ÇALIŞANLARINI DA ÖZ SAĞLIK-İŞ AİLEMİZE KATACAĞIZ”

Şu an 210 binleri bulan üye sayımız Öz Sağlık-İş, HAK-İŞ ilke ve değerleri ışığında her geçen gün artmaya devam ediyor.

İş Sağlık ve Güvenliği alanında yaklaşık  120 bin çalışan var. Biz bu arkadaşlarımızın örgütlenmesi, sendikal güvenceye kavuşabilmeleri adına örgütlenme çalışmalarını sürdürüyoruz.  Gece gündüz koşacağız, bu sendikayı Türkiye’nin en büyük sendikası yapmaya çalışacağız. Ben sizlere güveniyorum, ben teşkilatıma güveniyorum. Bu sendikaya üye olmak herkese nasip olmaz. 210 bin üye sayımızla herkesi kucaklayacağız. Kapı kapı dolaşacağız, aramızdan ayrılan kardeşlerimize niye bu sendikadan ayrıldın diyeceğiz. Bizim hatamız varsa biz bunu düzeltiriz elbette. Biz devamlı üyesine hizmetkâr olan bir anlayışla hizmet vereceğiz. Masa başı sendikacılık dönemi bitti. Öz Sağlık-İş 9 yaşında olmasına rağmen 90 yıllık sendikalara taş çıkaracak çalışmalar yapıyor.

Osmaniye teşkilatımız da aynı şekilde çok başarılı hizmetlere imza atıyor. Bu manada Şube Başkanımız Mustafa Kemal Taş kardeşimi ve yönetimini kutluyor, yeni dönemde de kendisine başarılar diliyorum.  Genel Kurulumuz hayırlara vesile olsun”

AK PARTİ OSMANİYE MİLLETVEKİLİ ADAYI SEYDİ GÜLSOY KATILIMCILARI SELAMLADI

“Öz Sağlık İş Sendikası ve HAK-İŞ Konfederasyonu üyeleri başta olmak üzere, genel kurula katılan tüm misafirleri saygı ile selamlıyor, Sayın Genel Başkan Devlet Sert’e bu son derece anlamlı konuşmaları için teşekkür ediyorum.

696 Sayılı KHK ile kadro alan sağlık ve sosyal hizmet işçileri başta olmak üzere tüm kamu işçilerinin yaşamış oldukları sorunları yakinen biliyor ve takip ediyoruz. Özellikle tayin ve becayiş konusunda yaşanan sıkıntıların sona ermesi için ve konunun çözümü için elimizden geleninin fazlasını yapacağımızı bilmenizi istiyorum. EYT’yi çözdük, zorunlu emekliliği kaldırdık. İnşallah bunu da çözeceğiz. Çünkü hükümet olarak aile bütünlüğüne ve birlikteliğine büyük önem veriyoruz. Sendikalaşmanın ve örgütlenmenin önemini biliyor ve önemsiyoruz. Bugün burada hepimiz bir ve beraberiz, bunun daim olmasını diliyorum.

Çok büyük bir deprem geçirdik, yaralarımızı sarmaya hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz. Allah depremde kaybettiklerimize rahmet geride kalanlara sabır versin. Hem Genel Kurulun hem de 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.”

ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI OSMANİYE ŞUBE BAŞKANLIĞI İŞYERİ TEMSİLCİSİ SEMA GÖKFİDAN SALONA HİTAP ETTİ

“ Saygıdeğer katılımcılar şehrimize hoş geldiniz, bizleri şereflendirdiniz. Bizlere büyük destek veren, çalışan emekçi ve işçi üye kimliğimiz ile her daim gurur duyan bir şube başkanına sahibiz. Biz de şube başkanımız ile gurur duyuyor, genel kurulda işyeri sendika temsilcileri olarak Mustafa Kemal TAŞ başkanımıza başarılar diliyoruz.

İşyeri Sendika Temsilcileri olarak, İşçi ve İşveren ilişkilerinde köprü vazifesi görüyoruz, üyelerimizin acı-tatlı, hüzünlü-sevinçli günlerini paylaşıyor, yine üyelerimizin kurumlarda yaşamış oldukları sorunları yerinde irdeliyor, Şube Başkanlığımıza aktarıyoruz.

İlimizde özellikle toplumsal olaylarla ilgili ortak yapılan açıklamalarda yerimizi alıyor, hem ulusal hem uluslararası sendikal olaylar başta olmak üzere, mağdur ve mazlum milletlerin yarasına merhem olmaya çalışıyoruz.

Bizler Güçlü Türkiye’nin, Güçlü Sendikası Öz Sağlık-İş’in İşyeri Sendika Temsilcileriyiz. İşyeri Sendika Temsilcileri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Şube Başkanımız Sayın Mustafa Kemal TAŞ’ın yanında olduğumuzu belirtiyor, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyoruz”

ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI OSMANİYE ŞUBE BAŞKANLIĞI KADIN KOMİTE BAŞKANI YASEMİN ÇEVİK KATILIMCILARA HİTAP ETTİ

“Öz Sağlık-İş Sendikamızın ve Genel Başkanımız Devlet Sert beyefendinin Kadın İşçi, Kadın Üye, Sendikacı Kadın Kimliği, Sendikal kadrolarda yönetici kadın olgularına vermiş oldukları kıymeti, bizler ilimiz Osmaniye’de bizzat yaşayarak müşahede ediyoruz.

Bizlere büyük destek veren, kadın çalışan ve kadın üye kimliğimiz ile her daim gurur duyan bir şube başkanına sahibiz. Biz de şube başkanımız ile gurur duyuyor, genel kurulda Kadın Komite Başkanlığı olarak Mustafa Kemal TAŞ başkanımıza başarılar diliyoruz.

Kadın Komite Başkanlığı olarak, STK’larla olan ilişkileri, üyelerimizin acı-tatlı, hüzünlü-sevinçli günlerini paylaşıyor, yine kadın üyelerimizin kurumlarda yaşamış oldukları sorunları yerinde irdeliyor, Şube Başkanlığımıza aktarıyoruz. İlimizde özellikle toplumsal olaylarla ilgili ortak yapılan açıklamalarda yerimizi alıyor hem ulusal hem uluslararası sendikal olaylar başta olmak üzere, mağdur ve mazlum milletlerin yarasına merhem olmaya çalışıyor, onların terkedilmiş mahzunluklarına “kadın eli” uzatıyoruz.

Bizler Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınlarıyız Bizler bu topraklar için, devletimizin bekası ve çocuklarımızın geleceği için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışan Akdeniz kadınlarıyız.

Sizleri ilimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Kadın Komite Başkanlığı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Şube başkanımız Mustafa Kemal TAŞ’ın yanında olduğumuzu belirtiyor, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI OSMANİYE ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA KEMAL TAŞ SALONU SELAMLADI

“ Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü 04:17’de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kıymetli misafirlerimiz, bizler bu güzel vatanın her bir köşesinde halkımızın sağlık hizmetini en iyi şekilde almasına yardımcı olan sağlık işçileriyiz.

Bizler devletimizin bize emanet ettiği yardıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, hayatlarını tek başına idam ettiremeyen engelli bireylerimizin, yuva hasreti, anne-baba özlemi çeken, kimsesiz yavrularımızın tutunduğu dal, başını yasladığı sine, tuttuğu eliz. Biz bu büyük devletin, bu merhametli milletin vicdanı sağlık ve sosyal hizmet işçileriyiz.

200 bin üyeli, İşkolunun en büyük sendikası Öz Sağlık-İş’in çatısı altında olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sendikamıza emek veren, bugünlere getiren herkese şükranlarımızı sunuyor, Allah razı olsun diyoruz.

Bizim yolculuğumuz Öz Sağlık-İş Sendikamızın gücüne güç katma yolculuğudur.

Bugün Osmaniye Şubemizin ilk kongresi, ilk genel kurulu. Bu özel günümüzde elimizi tuttuğunuz, yüreğimizdeki heyecana varlığınızla ortak olduğunuz, ilk kez yaptığımız Kongremizin heyecanını bizimle paylaştığınız için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Hep birlikte güçlüyüz ve bu gücü arkamıza alarak çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz. Saygılarımla, Allah’a emanet olunuz.”

ŞUBE BAŞKANLIĞINA MUSTAFA KEMAL TAŞ SEÇİLDİ

Sendikamız Osmaniye Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan Mustafa Kemal Taş Şube Başkanı olarak seçildi.

Şube yönetimi ise Halil Abdurrahman Mergan ve Mustafa Uçan’dan oluştu.