KTÜ İLE SENDİKAMIZ ARASINDA 965 İŞÇİYİ KAPSAYAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

SÖZLEŞMENİN YÜRÜRLÜK SÜRESİ DEĞİŞTİRİLEREK KÇP İLE UYUMLU HALE GETİRİLDİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Sendikamız arasında üniversite bünyesindeki 965 sağlık işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Sözleşmenin yürürlük süresi değiştirilerek Kamu Çerçeve Protokolü ile uyumlu hale getirildi.

Üniversite’de gerçekleştirilen imza törenine Genel Başkanımız Devlet Sert, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Genel Başkan Yardımcımız Adem Yavuz,  TİS ve Mevzuat Uzmanımız Emre Kılıç,  Trabzon Şube Başkanımız Engin Erbaşaran, Şube Yöneticilerimiz Abdülselam Başaran, Reyhan Aydın, Engin Seyhan, Üniversite adına da Prof. Dr. Bünyamin Er, Prof. Dr. Yılmaz Bülbül, Prof. Dr. Fatih Mehmet Korkmaz, İbrahim Küçük, Öğr. Grv. Abdülkerim Öztürk, Mustafa Beziroğlu, Çetinkaya Gümrükçüoğlu, Ufuk Öztürk, Funda Güleş ve İsrafil Bilici katıldı.

SÖZLEŞME SÜRESİ KÇP İLE UYUMLU HALE GETİRİLDİ

İmza töreninde konuşan Genel Başkan Sert sözleşmenin sağlık işçilerine hayırlı olmasını dilerken, Sendika olarak işçi-işveren ilişkilerinde yeni nesil sendikal anlayış ile hareket ettiklerini, işçi hakları kadar işyerinin devamlılığı ve hukukuna da saygı gösterildiğini ifade etti.

İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile sağlık işçilerinin eski sözleşmeye oranla daha fazla hak ve kazanımlara kavuştuğunu dile getiren Genel Başkan Devlet Sert, en büyük değişikliğin ise sözleşmenin yürürlük süresinin değiştirilerek KÇP ile uyumlu hale getirilmesinin olduğunu ifade etti.

“ÇALIŞANIN MEMNUNİYETİ BİZİM MEMNUNİYETİMİZ”

Törende konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise başarılı geçen toplu iş sözleşme sürecinde sendikanın sağlık işçileri adına talep ettiği hakların, çalışan memnuniyeti ve iş verimi açısından kendileri için de önemli olduğunu vurgularken, toplu iş sözleşmesinin taraflara hayırlı olmasını diledi.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİLDİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Sendikamız arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin yürürlük süresi değiştirildi. Sözleşme 2023-2024 Kamu Çerçeve Protokolüne uyumlu hale getirildi.

965 sağlık işçisi adına imzalanan toplu iş sözleşmesinde ikramiyeler 50 güne  çıkarılırken, sosyal yardımlar 01.11.2022 tarihi itibariyle 740 liradan 1000 liraya yükseltildi.

Toplu iş sözleşmesinde ayrıca evlenme, ölüm ve askerlik yardımlarıyla bayram harçlıklarında iyileştirme yapıldı. Ücretsiz izinler 120 güne yükseltilirken, ücretsiz doğum izninin kadın işçinin talep etmesi halinde bir 6 ay daha uzatılması yer buldu.

Ayrıca güvenlik görevlisi olarak çalışan işçilerin belirli dönemlerde yenilemek zorunda oldukları sertifika ücretlerinin işveren tarafından karşılanması maddesi de sözleşmeye eklendi.