HİZMET-İŞ SENDİKASI 14. GENEL KURULU YAPILDI, GENEL BAŞKAN ARSLAN YENİDEN SEÇİLEREK GÜVEN TAZELEDİ

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet İş Sendikası 14. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurulda yapılan seçimlerde Genel Başkan Mahmut Arslan güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Kızılcahamam’da düzenlenen Genel Kurula Sendikamızı temsilen Genel Başkan Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz, Mustafa Özüpek, Remzi Karataş ve  Süleyman Doğan ve Genel Başkan Danışmanı Fadlı Erdem katıldı.

BAŞKAN SERT DİVAN’DA YER ALDI

“Emeğin Küresel Kudreti” temasıyla gerçekleştirilen 14. Genel Genel Kurulda Divan Başkanlığı’na Kurucu ve Onursal Genel Başkan Hüseyin Tanrıverdi seçildi.

Divan başkan yardımcılıklarına ise Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Taşıma-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, Hizmet İş İstanbul 10 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Gülseren Bozkurt seçildiler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MESAJ GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesaj gönderdiği Genel Genel Kurula HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Genel Başkan ve Yöneticileri,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Opr. Dr. Ertuğrul Soysal, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Lokman Ertürk, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. Fatih Uğurlu, Miksen Genel Sekreteri Zekeriya Sancı, MİS Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz, Mahalli İdareler Derneği Genel Başkanı Osman Usta, Sirac Derneği Ankara Şube Başkanı Av. İsmail Özgüven, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, Cansuyu Proje Temsilcisi Abdulkadir Özkan, 30’a yakın ülkeden misafir sendikacı, delegeler ve basın mensupları katıldı.

ARSLAN:HİZMET-İŞ ERDEMLİ SENDİKACILIĞIN İNŞASI İÇİN KUTLU YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM EDİYOR”

Genel kurula hitaben konuşmalarını gerçekleştiren Hizmet İş Sendikası ve HAK-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan; “HİZMET-İŞ Sendikamızın 14’üncü Genel Kurulu’nu, 44 yıllık dinamik bir tarihin tahkim ettiği sivil toplum tavrı, birikimi, deneyimi ve demokratik yürüyüşüyle gerçekleştiriyoruz” dedi. HİZMET-İŞ’in ülkemizin, bölgemizin ve küremizin, hakları gasp edilmiş bütün mazlumlarının alacaklı olduğu bir sendika olduğunu söyleyen Arslan; “HİZMET-İŞ, derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inancı, yaşam tarzı, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün insanlığı kucaklayan bir sendikadır” ifadelerini kullandı. HİZMET-İŞ’in, bütün üyelerinin, her düzeydeki genel kurul süreçlerine aktif olarak katıldığı güçlü, demokratik bir işçi örgütü olduğuna işaret eden Arslan, “HİZMET-İŞ, demokratik süreçleri Türkiye’de işleten belki de tek sendikadır” dedi.

ARSLAN’A FİLİSTİN DOSTLUK YILDIZI NİŞANI YENİDEN TAKDİM EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesaj gönderdiği Genel kurulda, Genel Başkan Mahmut Arslan’a Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın talimatıyla 29 Kasım 2022 tarihinde Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle düzenlenen törende takdim edilen “Dostluk Yıldızı” nişanı yeniden takdim edildi.

TANRIVERDİ: “HİZMET-İŞ, SICAK VE İÇTEN BİR AİLE ORTAMININ ADRESİDİR”

HİZMET-İŞ Sendikası’nın sadece sendika olarak, sivil toplum örgütü olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Onursal Genel Başkan Hüseyin Tanrıverdi, “HİZMET-İŞ Sendikası’nı ilkeli olmanın, şeffaflığın ve dürüstlüğün adresi olarak görüyoruz. HİZMET-İŞ, sıcak ve içten bir aile ortamının adresidir” ifadelerini kullandı.

Genel Kurulda, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Lokman Ertürk, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. Fatih Uğurlu ve AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu birer selamlama konuşması yaptı. Genel Kurulda farklı ülkelerden katılan misafir sendikacılar da birer selamlama konuşması yaptılar.

ARSLAN GÜVEN TAZELEDİ

Hizmet İş Sendikası’nın 14. Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Sendika Genel Başkanı Mahmut Arslan güven tazeleyerek yeniden genel başkan seçildi. Arslan başkanlığındaki Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Mehmet Keskin, Celal Yıldız, Halil Özdemir ve İdris Ersoy seçildiler.

Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, seçim sonucunun açıklanmasının ardından delegelere ve teşkilata teşekkür etti, HİZMET-İŞ’in, bütün üyelerin, sendikanın her düzeydeki genel kurul süreçlerine aktif olarak katıldığı güçlü, demokratik bir işçi örgütü olduğuna işaret eden Arslan, “HİZMET-İŞ, demokratik süreçleri Türkiye’de işleten belki de tek sendikadır” dedi.

Arslan, “Emeğin Küresel Kudreti” temasıyla gerçekleştirilen 14. Genel Kurul’un demokratik bir şekilde tamamlandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Genel Kuruldan aldığımız destek, enerji ve dinamizmle, Erdemli Sendikacılığın İnşası için yeni ufuklara, yeni başarılara doğru yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.”