İSPER’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADIK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan HAK-İŞ üyesi 47 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri ve ek protokollerin imza töreni gerçekleştirildi. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı imza töreninde Sendikamızın yetkili olduğu iştiraklerden İSPER A.Ş adına da Toplu  İş Sözleşmesi  imzalandı.

İmza törenine Sendikamızı temsilen Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz ve Süleyman Doğan ile İstanbul 1 Nolu  Şube Başkanımız Murat Kaytaran, 2 Nolu  Şube  Başkanımız Erdem Dinç, 3 Nolu  Şube  Başkanımız Ergin Balekoğlu ve 4 Nolu  Şube  Başkanımız Temel Yazıcı da katıldı.

BİMTAŞ A.Ş., İSPER A.Ş., İSTAÇ A.Ş. BOĞAZİÇİ A.Ş., İSYÖN A.Ş., AĞAÇ A.Ş. Güvensu, İstanbul Enerji, İSTGÜVEN A.Ş., İstanbul Halk Ekmek, İstanbul Ulaşım, Hamidiye A.Ş. ile yetki davaları devam eden İBB, İETT Genel Müdürlüğü, İSPARK A.Ş., İSTON A.Ş., İSBAK A.Ş., KÜLTÜR A.Ş., İSFALT A.Ş. de çalışan HİZMET-İŞ, Öz Sağlık-İş, Öz Çelik İş, Öz Gıda İş, Öz Güven-Sen ve Enerji İş üyelerini kapsayan toplu imza törenine Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra HAK-İŞ’e bağlı Sendikaların Genel Başkanları, Sendikamız adına Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz ve Süleyman Doğan ile  İstanbul 1-2-3-4 nolu şube başkanlarımız ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ARSLAN:

“ORTAYA KONAN KARŞILIKLI ANLAYIŞ, TÜRKİYE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIMDIR”

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Konfederasyonumuz Genel Başkanı  Mahmut Arslan, toplu iş sözleşmesi süreçleri içerisinde ortaya konan karşılıklı anlayış ve uzlaşmanın, endüstri ilişkileri, ülkemiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve üyeler için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

İstanbul’a hizmet eden çalışanların büyük bir kararlılık ve fedakarlıkla çalıştıklarını ifade eden Arslan, “Yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığıyla karşı karşıyayız.  İstanbul’un bütün alanlarında hizmet eden arkadaşlarımız her şeye rağmen işlerini hiç aksatmadan bu şehre hizmet etmeye devam ediyorlar, onları gönülden kutluyorum.  Uzun geçen toplu iş sözleşmesi süreçlerini İstanbul aleyhine, büyükşehir aleyhine, çalışanlar aleyhine hasılı ülkedeki ve İstanbul’daki barış ortamını tehdit edecek şekilde asla sabote etmedik. Hep uzlaşmadan yana hep diyalogdan yana olduk. Bu şehre hizmet eden çalışanların hakkını korumak ve taleplerini gerçekleştirmek için çalıştık” ifadelerini kullandı.

 İMAMOĞLU: 

“SENDİKALARLA BİRLİKTE ORTAK AKIL GELİŞTİRMEYİ VE ÖRNEK ÇÖZÜMLER ÜRETMEYİ ÖNEMSİYORUZ”

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sendikalarla birlikte ortak akıl geliştirmeyi ve örnek çözümler üretmeyi önemsediklerinin altını çizerek, “İBB işçilerinin yüzde 92’si, toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışıyor. İBB, çalışma hayatındaki 20 işkolundan 13’ünü bünyesinde barındıran çok büyük bir organizasyon. Bu organizasyonda çalışma ilişkileri, 14 yetkili sendika  ve 38 toplu iş sözleşmesiyle yönetiliyor. 3,5 yılda, 39 toplu iş sözleşmesi ve 65 ek protokol, karşılıklı iş birliği içerisinde hayata geçirildi. Tüm çalışanların yüzde 57’ye yakını, ilk defa bizim dönemimizde toplu iş sözleşmesinden yararlanma şansına sahip oldu. 2022 yılı içerisinde sendikalarla, yaklaşık 50 bin çalışanı ilgilendiren 13 toplu iş sözleşmesi ve 42 ek protokol imzaladık. Kur artışından ve ülkenin genel ekonomik zorluklarından etkilenen çalışanlara destek olmak için, ücret yönetimi 6 aylık artışlar olacak şekilde yeniden düzenlendi. Bu iki konuda da sendikalar ile el sıkışarak ilerlendi ve ek protokoller imzalandı. Doğrudan hizmet alımı kapsamında çalışan, KHK statüsündeki yaklaşık 40 bin personelin yol ve yemek ücretleri insani standartlara getirildi. Toplu iş sözleşmesi yetki davası devam eden yaklaşık 15 bin çalışanın mağdur olmaması için de gereken hassasiyet gösteriliyor” şeklinde konuştu.