ÇANAKKALE ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI, ŞUBE BAŞKANLIĞI’NA RECEP ESEN SEÇİLDİ

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“MİLYONLARCA ÇALIŞANIN GÖZÜ KULAĞI HÜKÜMETTE, BU SÜREÇTE KAPSAM DIŞI İŞÇİLER DE MÜJDE BEKLİYOR”

Sendikamızın Çanakkale Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul da Şube Başkanlığı’na Recep Esen seçildi.

Şube yönetimi ise Emrah Kaplan ve Muhammed Islak’tan oluştu.

Sendikamızın Çanakkale Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Devlet Sert, 7 milyon asgari ücretli, 4 Milyon EYT’li, 550 bin sözleşmeli memur, 120 bin kapsam dışı taşeron işçisi ve milyonlarca emeklinin yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili olarak gözlerinin-kulaklarının hükümette olduğunu belirtti, “Bu süreçte kapsam dışı kalan taşeron işçiler de, herhangi bir ayrıma maruz kalmadan müjde bekliyor” dedi.

Genel Kurula Genel Başkanımız Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş, AK Parti Çanakkale İl Başkan Vekili Şükrü Değer, BBP Çanakkale İl Başkanı Levent Çavuş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vekili Gündüz Bağcı, Gelibolu Devlet Hastanesi Müdürü Tayfun Ünver, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Mali İşler Müdürü Hüseyin Demir, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Kalite Destek Müdürü Yusuf Karaca, Hamiyet Feridun Sözen Huzurevi Müdürü Habib Mutlu, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Erkan Can, Memur-Sen Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı ve Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, HAK-İŞ Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Çanakkale şube Başkanı Vedat Yılmaz, Emekli Memur-Sen Çanakkale İl Başkanı sayın İbrahim Yerli, Genel Başkan Danışmanımız Fadlı Erdem, Balıkesir Şube Başkanımız İsmail Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tekirdağ Şube Başkanımız Elif Sağlam ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Edirne Şube Başkanımız  Emre Promet ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz Orman İş Sendikası Çanakkale Bölge Başkanı Hikmet Benli, Eğitim Bir- Sen Çanakkale Şube Başkanı sayın Resul Can, Diyanet-Sen Çanakkale Şube Başkanı sayın Şahin Aygün katıldı.

DİVAN BAŞKANLIĞINI REMZİ KARATAŞ YAPTI

Açılış konuşmasının ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş yaptı.

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“MİLYONLARCA ÇALIŞANIN GÖZÜ KULAĞI HÜKÜMETTE, BU SÜREÇTE KAPSAM DIŞI İŞÇİLER DE MÜJDE BEKLİYOR”

Sendikamızın Çanakkale Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Devlet Sert, 7 milyon asgari ücretli, 4 Milyon  EYT’li, 550 bin sözleşmeli memur, 120 bin kapsam dışı taşeron işçisi ve milyonlarca emeklinin yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili olarak gözlerinin-kulaklarının hükümette olduğunu belirtti, “Bu süreçte kapsam dışı kalan taşeron işçiler de, herhangi bir ayrıma maruz kalmadan müjde bekliyor” dedi.

Genel Başkan Sert konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kasım ve Aralık ayı içerisinde çalışma hayatını ilgilendiren pek çok konuda çalışanların gözü kulağı hükümette ve yapılan çalışmalarda. EYT, Emekliler, Asgari Ücretliler, sözleşmeli memurlar, taşeronda kalan kapsam dışı işçiler kendileri için yapılacak olan çalışmalarla ilgili müjde bekliyor. Bu süreçte taşeronda kalan ve kapsam dışı diye tabir edilen işçilerimiz için de herhangi bir ayrıma maruz kalmadan kadro talep ediyoruz. Konunun bir an önce çözüleceğini umuyoruz.

“ÖZ SAĞLIK-İŞ ÜYESİNİN AYAĞINA GİDEN, OMUZUNDAKİ AĞIR VEBALİN YÜKÜ İLE HİZMET EDEN BİR SENDİKADIR”

Sendikamızın sayısal olarak 200 binlere ulaşması bizlerin sendikal ve sivil toplum örgütü olarak omuzlarımızdaki yükü daha da ağırlaştırmaktadır.

Öz Sağlık-İş üyesinin ayağına giden, omuzlarındaki ağır vebalin yükü ile sorumluluğunu bilerek hizmet eden bir sendikadır. O yüzden gece gündüz demeden, hiçbir sayısal çoğunluğa güvenmeden işçimiz için hizmet etmeye devam edeceğiz.

“TAYİN KONUSUNDAKİ YASAK YUVALARI YIKIYOR”

696 Sayılı  KHK  ile kadro alan işçilerimiz ne yazık ki büyük sıkıntı içerisinde. Bunlardan çözdüklerimiz var ama henüz çözemediklerimiz de var. Tayin konusu örneğin. Aileler tayin yasağı yüzünden büyük mağduriyet yaşıyor. Bizlere ulaşan hikâyelerde yuvaların yıkıldığını, yıkılmak üzere olan pek çok ailenin varlığını görüyoruz. Tayin konusundaki sıkıntıların çözülebilmesi için Bakanlıklar nezdindeki girişimlerimizi sürdürüyoruz.  Devletimizin, bakanlığımızın aile birleşimi ve birlikteliği konusundaki hassasiyetini biliyoruz ve bu hassasiyetin gereğinin yerine getirilmesini bekliyoruz.

“ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR, ÇALIŞANLAR ZORUNLU EMEKLİ EDİLMEK İSTENİYOR”

EYT düzenlemelerinin yanında 696 KHK kapsamında zorunlu emekli edilmeye çalışılan işçilerin durumunu her konuşmamda dile getiriyorum. EYT konusundaki arkadaşlarımızın mutluluğunu destekliyoruz. Ama bir taraftan da arkadaşlarımızın zorunlu emekliliğe sevk edilmesini engellememiz gerekiyor. En verimli çağında zorunlu emekliliğe sevk edilmeleri doğrusu çifte standart. Emeklilik ücreti alt sınırı 3500 TL olan ülkemizde, çalışanlarımız zorunlu emekliliğe sevk edilmeleri halinde bu ücret üzerinden maaşlarını alacaklar.  Doğrusu bunu kabul etmek bugünün şartlarında mümkün değil. Alım gücünün ne kadar zor olduğunu biliyoruz ve bunu doğru bulmuyoruz. Bunun mücadelesini HAK-İŞ olarak ÖZ Sağlık-İş olarak vermeye devam edeceğiz.

“28 BİN SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET İŞÇİSİ KAPSAM DIŞI”

Taşerondan kadroya geçişin devrim olduğunu ve bundan dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Sayın Jülide Sarıeroğlu’na ve Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan’a şükranlarımızı her platformda dile getiriyoruz.

Şimdi çalışma hayatı ile ilgili yoğun düzenlemeler beklediğimiz bir ortamda kapsam dışı kalan 120 bine yakın işçimiz için de müjdeli haberler bekliyoruz.

Kapsam dışı kalan tüm işçilerimiz için kadro talebimiz var. Kendi işkolumuzda da 28 bin sağlık ve sosyal hizmet işçisi kapsam dışı bırakılmıştı.  Bu düzenlemede bu arkadaşlarımız için de amasız-fakatsız-koşulsuz kadro talebimizi yinelemek istiyorum.

“HAK-İŞ’İN GÜCÜ TÜRKİYE’NİN GÜCÜDÜR”

Bizler HAK-İŞ olarak, Öz Sağlık İş olarak klasik sendikacılık anlayışının yerini daha akademik, daha donanımlı, çağın gerekleri ile kuşanmış daha donamlı bir sendikal anlayış ile değiştirdik.

Medeniyeti değerlerimizi teknolojinin gücü ile birleştirdik, akademik anlayış ile sorunlarımızı çözüyor, bunun için akademik üst kurullar oluşturuyor, çalıştaylarla tarafları bir araya getiriyor, ortaya çıkan sonuçları karar vericilerin hizmetine sunuyor, bir anlamda çalışma hayatına yön veriyoruz.

Öz Sağlık-İş olarak kurmuş olduğumuz ÖZ-SAM adındaki Stratejik Araştırmalar Merkezimiz ve buranın değerli hocaları-danışmanları ile Türk sendikal kimliğine yeni bir vizyon kazandırdık.

Bunu HAK-İŞ misyonu ile onun değerler sendikacılığı ilkeleri ile yapıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki  HAK-İŞ’in  gücü Türkiye’nin gücüdür.

“ÜNİVERSİTE ÖRGÜTLENMELERİMİZ VE  TOPLU  İŞ SÖZLEŞMELERİMİZ BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Sendikamızın  Türkiye  genelinde  üniversite örgütlenmeleri bütün hızıyla devam ediyor. Yetkiyi aldıklarımız,  çoğunluğu sağladığımız üniversite hastanelerimiz var. Arkadaşlarımız sahada büyük mücadeleler vererek sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin kazanımlarının büyümesi, hak ve menfaatlerinin artması için büyük gayret gösteriyorlar.

Sendika olarak işyerlerini mahvederek, yok ederek değil, kurum ve kuruluşlarımızın varlıklarını güçlendirerek sendikacılık yapıyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki işyeri olmadan işçi olmaz.  İşyerinde huzur ve barış olmadan işçilerimiz huzura barışa kavuşamaz, verimli çalışamaz.

Dün Balıkesir Üniversitesi’nde 300 üyemiz adına toplu iş sözleşmesi imzaladık. Mevcut sözleşmedeki hak ve kazanımlarda birçok ilerleme kaydettik.

Bunun yanı sıra üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda meslek tazminatı ve eğitim zammı gibi maddelerin sözleşmeye eklenmesi ile günümüz ağır ekonomik koşullarında ezilen işçilerimizin biraz olsun nefes almasını sağladık.

PANDEMİ ÖDEMESİ YAPAMAZSINIZ DİYENLERİN DİCLE  ÜNİVERSİTESİ’NDE NELER YAPTIĞINI HERKES GÖRDÜ”

Sağlık ve sosyal hizmet işçisi üyelerimizin pandemi dönemindeki fedakârlıklarını herkes takdir etti.  Biz biraz fazlasını yaptık ve  ek ödemeden faydalandırılmayan üyelerimizin tamamına  500 liralık Pandemi  Ödemesi gerçekleştirdik.

Kıyameti koparanlar, bizi savcılıklara şikayet edenler ne yaptılar?  Ne zamanki  savcılık bizle  ilgili kararı “ödeme yapabilirsiniz” şeklinde verdi,  işte  o zaman kendileri de harekete geçti.  Şimdi o bizi yalancılıkla itham edenler ne yapıyor biliyor musunuz? Dicle Üniversitesi’ni örgütlüyoruz. Diyarbakır’ın yapısını biliyorsunuz değil mi orada yoğun bir çalışma yapıyor arkadaşlarımız. Ama baktılar ki iş elden gidiyor hemen başka  başka  imişler altında ödeme yapmaya başladılar. Bu sefer DİSK dün orada bir açıklama yaptı, “ Pandemi ödemesi yapıyorlar diye onları eleştiriyordunuz, ödeyemezsiniz diyordunuz.  Şimdi siz aynı şeyi yapıyorsunuz” dedi.

Biz her daim üyemizin, işçimizin yanındayız, aldığımız aidat kasamızda durmaz, işçiye hizmet için harcanır. Bu tür oyunlar, algılar kendilerini bitirir. Biz doğruları yaptığımız sürece var olacağız, algı ile sendikacılık yapanlar kendi kendilerini bitirecekler”.

MEMUR SEN İL BAŞKANI VE SAĞLIK SEN ÇANAKKALE ŞUBE BAŞKANI SUAT ÖZEN KATILIMCILARI SELAMLARI

“Bugün buraya Memur-Sen ve HAK-İŞ’in bir beraber olduğunu göstermek için katılmak istedim. Sizleri Çanakkale’mizde misafir etmekten onur duyuyoruz. Bizler aynı dava için hizmet veren sivil toplum örgütleriyiz.

Recep Esen kardeşim, ilimizde faydalı çalışmalar yapan kıymetli kardeşimiz. Çanakkale de ki 2008 yıllarındaki örgütlenmemizde nasıl çırpındıklarına şahitlik ettik. Allah onlardan razı olsun. Bizler burada sahada HAK-İŞ Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan ve MEMUR-SEN Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın önderliğinde faaliyet gösteriyoruz. Memur-Sen Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimiz kuruluş aşamasında Anadolu’nun teşkilatlanma çalışmaları için yola çıkarken altındaki araç HAK-İŞ’in aracıydı. Allah onlardan razı olsun, bizler et ve tırnak gibiyiz. Bizler burada bu dava kardeşliğini unutup nefsimize yenik düşersek o gün ki emeklerin hepsi heba olur.

Sayın Genel Başkanımızı sosyal medyadan takip ediyorum. Öz Sağlık-İş’in faaliyetlerini anlamak için Sayın Genel Başkanımızı takip edin.

Kapıdaki güvenlikçiden ameliyathanedeki işçiden kimseyi ayırmıyorum. Herkes eşit, pandemi eğitim ayırmıyor. Herkese eşit şekilde para ödenmesini önerdik. Sizlerin de takdiridir ki, bakanlıklarda çalışan bürokratlar sahadaki kardeşimizi bilemez. Sağlık Bakanına denk gelsem de konuşsam diyorum. Ayakkabısına saha tozu değmeyen insanlar keşke gelseler de hastalarla çalışsalar da daha iyi anlayabilseler.

Bizler hepimiz puzzle parçalarıyız. Tamamlandıkça fotoğraf ortaya çıkıyor bizimde yaptığımız iş gereği hizmet ortaya çıkıyor. Yaptığımız iş gereği birleştikçe hizmet memnuniyeti artıyor. Pandemi sürecinde kardeşlerimiz çok yoruldu. Emeklerinden üstün gayretlerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanına çalışanların yanında durduğu için teşekkür ediyorum.

Kaybedersek çok şey kaybederiz. Hepinizi saygıyla selamlıyor, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum.

HAK-İŞ İL BAŞKANI VE HİZMET İŞ SENDİKASI ÇANAKKALE ŞUBE BAŞKANI VEDAT YILMAZ SALONA HİTAP ETTİ

“2011 yılında Aydın ilimizle birlikte yola çıktık. Çanakkale de hastanelerde örgütlenmeye çalıştık, sabahlara kadar nöbet tuttuk. Çanakkale’de güvenlik, temizlik personelleri, destek personellerini örgütledik. Şimdi bayrağı hastanelerde Recep arkadaşımıza bıraktık. Eminiz ki en güzel şekilde temsil edecek.

696 sayılı KHK ile taşeron şirketlerde çalışan işçi arkadaşlarımız sürekli işçi pozisyonuna geçirilmişlerdi. Bu süreçte yıllarca mücadele veren emek hareketinin tek lideri HAK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’a ve bir gecede 850 bin işçi arkadaşlarımıza tüm iftiralara rağmen kadroyu veren sayın Cumhurbaşkanıma huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsunlar var olsunlar.

Öz Sağlık-İş Sendikamızın Çanakkale şubesinin 1. Olağan genel kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

ÇANAKKALE ŞUBE KADIN KOMİTE BAŞKANI HÜLYA DAĞCI KATILIMCILARA HİTAP ETTİ

“Şehitlerin canlarını verdiği yere, kanların seller gibi aktığı yere, Mehmetçiğin destanını yazdığı yere, gazi şehir Çanakkale’ye hoş geldiniz, bizleri şereflendirdiniz.

Öz Sağlık-İş Sendikamızın ve Genel Başkanımız Devlet Sert beyefendinin kadın işçi kadın üye, sendikacı kadın kimliği sendikal kadrolarda yönetici kadın olgularına vermiş oldukları kıymeti, bizler Çanakkale’de bizzat yaşayarak müşahede ediyoruz.

Bizlere büyük destek veren, kadın çalışan ve kadın kimliğimiz ile her daim gurur duyan ve bizlere başkanlık eden, şube başkanımızla gurur duyuyor, genel kurulda kadın komite başkanlığı olarak Recep Esen başkanımıza başarılar diliyoruz.

Biz Öz Sağlık –İş Sendikası’nın Çanakkale kadın çalışanları olarak; 1590 üyenin  934 üyesini , 43 temsilcinin 20 kadın temsilcisini, 60 delegenin ise; 28 kadın delegesini , oluşturuyoruz. Yani bizler Öz Sağlık –İş sendikası Çanakkale şubemizin kadın üyeleri olarak, Çanakkale teşkilatımızın yarısından fazlasını oluşturuyor, tüm kademelerde görev alıyoruz.

Kadın Komite Başkanlığı olarak, STK’larla olan ilişkileri, üyelerimizin acı, tatlı, hüzünlü ve sevinçli günlerini paylaşıyoruz, yine kadın üyelerimizin kurumlarda yaşamış oldukları sorunları yerinde irdeliyor, şube başkanlığımıza aktarıyoruz.

İlimizde özellikle toplumsal olaylarla ilgili ortak yapılan açıklamalarda yerimizi alıyor hem ulusal hem uluslararası sendikal olaylar başta olmak üzere, mağdur ve mazlum milletlerin yarasına merhem olmaya çalışıyor, onların terk edilmiş mahzunluklarına ‘’kadın eli ‘’ uzatıyoruz.

Bizler güçlü Türkiye’nin güçlü kadınlarıyız. Bizler bu topraklar için, devletimizin bekası ve çocuklarımızın geleceği için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışan şehitler diyarı Çanakkale’mizin azimli, mücadeleyi seven fedakâr kadınlarıyız. 1915 Çanakkale, yeni Türkiye’nin önsözüdür. Onlar ölmediler, can verdiler, bu vatana bugünlere ve yarınlarımız sizleri Türk tarihinde kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale’mizde ağırlamaktan son derece mutluyuz.

Kadın komite başkanlığı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada şube başkanımız recep Esen’inin yanında olduğumuzu belirtiyor, genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

ÇANAKKALE ŞUBE BAŞKANI ESEN KATILIMCILARI SELAMLADI

“Sendikamız Çanakkale Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılımlarınızdan, bu özel günümüze verdiğiniz destekten, demokrasi şölenimizin heyecanını bizlerle paylaşmış olmanızdan dolayı şükranlarımızı sunuyorum.

Bizler bu güzel vatanın her bir köşesinde halkımızın sağlık hizmetini en iyi şekilde almasına yardımcı olan, pandemi dahil her koşulda hiçbir zorluktan kaçınmayan sağlık işçileriyiz. Bizler devletimizin bize emanet ettiği yardıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, hayatlarını tek başına idame ettiremeyen engellilerimizin, yuva hasreti, anne-baba özlemi çeken kimsesiz yavrularımızın tutunduğu dal, başını yasladığı sine, tuttuğu eliz. Biz bu büyük devletin, bu merhametli milletin vicdanı sosyal hizmet işçileriyiz. Hayatın her alanında var olan bizler, örgütlenmenin, mücadelenin, azmin ve inancın en güzel örneklerini vererek sendikal bir çatıyı da beraberimizde büyüttük.

200 bin üyeli, Türkiye’nin en büyük sağlık ve sosyal hizmet çalışanları sendikası Öz Sağlık-İş’in çatısı altında olmaktan büyük mutluluk, büyük gurur duyuyoruz. Sendikamıza emek veren, bugünlere getiren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Mensubu olmaktan büyük gurur duyduğumuz HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Öz Sağlık İş Sendikamızın misyonunu, değerlerini, ilkelerini benimseyerek sendikal faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bizler ilkeli duruşumuzla, verdiğimiz güvenle, bir haklının hakkı için nasıl bin haksızla mücadele ediliri, sendikacılığı hepimizin başkanı, hepimizin ağabeyi, hepimize baba şefkatiyle yaklaşan saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Sert’ten öğrendik, öğrenmeye devam ediyoruz. Gönül sendikacılığının nasıl yapılacağını genel merkez yöneticilerimizin bizler için çizdiği onurlu sendikal anlayışla yapıyoruz.

Bizlerin ülkemizin her bir yanında sürdürdüğü bu mücadele sadece sendikal bir mücadele değil, sadece örgütlü bir toplum oluşturmak değil, aynı zamanda güçlü, büyük, inandığı değerler uğruna hizmet veren Öz Sağlık-İş Sendikamızın gücüne güç katma yolculuğudur.

Bugün Çanakkale Şubemizin ilk kongresi, ilk genel kurulu. Sendikamızda il temsilciliği, il başkanlığı ve müteşebbis şube başkanlığı sürecinin her birini teker teker yaşadık. Bugünlere gelirken hem sendikamıza hem de üyelerimize layık olmaya çalıştık. Bu zorlu süreçte bizleri ayakta tutan, cesaret veren, görev, unvan ayırmaksızın beni ve sendikamızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan Çanakkale teşkilatımızla gurur duyuyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Çok emek verdik, gece gündüz sahada, kurumlarımızda, işyerlerimizde üyemiz olsun ya da olmasın tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerimizin yanında olmaya, derdi ile dertlenmeye, sevincini paylaşmaya büyük özen gösterdik Çok çalışmak için yola çıktık, çalıştık, çabaladık. Biz üzerimize düşenle mükellefiz, “başarı çalışanındır” düsturuyla hareket ettik. Takdir önce Cenab-ı Hakka, sonra her bir ferdini aziz bildiğimiz teşkilatımıza aittir.

Birliğimizden, beraberliğimizden, aile bağımızdan vazgeçmediğimiz sürece Allah’ın izni ile Öz Sağlık-İş sendikamız her daim var olacak, her daim güçlü kalacak, sağlık ve sosyal hizmet işçileri bu çatı altında her daim huzurlu, mutlu, kazançlı olacaklardır. Buna yürekten inanıyoruz. Bunun sürekliliği için heyecanımızı, enerjimizi yüksek tutuyor, çabamızı her geçen gün artırarak yol almaya devam ediyoruz. Bu özel günümüzde elimizi tuttuğunuz, yüreğimizdeki heyecana varlığınızla ortak olduğunuz, ilk kez yaptığımız kongremizin demokratik güzelliğini bizimle paylaştığınız için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Hep birlikte güçlüyüz ve sonuç ne olursa olun bu gücü arkamıza alarak çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz.”

 

ŞUBE BAŞKANLIĞINA RECEP ESEN SEÇİLDİ

Sendikamızın Çanakkale Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan Recep Esen Şube Başkanı olarak seçildi.  Şube yönetimi ise Emrah Kaplan ve Muhammed Islak’tan oluştu.